SĂ PĂSTRĂM DOVEZILE ADEVĂRULUI PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE

Într-un mail trimis d-lui Ion Coja, text pe care l-a postat în urmă cu cîteva ore pe site-ul domniei sale, am scris la un moment dat: ”Într-adevăr, astazi pe internet apare orice – dar unele materiale, pentru cît timp? Articolele mele din ultimii aproape doi ani umpleau internetul, unele fiind preluate de multe alte publicații on-line, bloguri sau site-uri (scrisoarea mea către Iohannis a apărut în peste 20 de locuri pe internet – azi, au mai ramas doar vreo trei postări, dintre care una pe site-ul dvs.). Azi, nu se mai regăsesc nici 10 % dintre articole. După moartea lui Roger Garaudy, de pe scribd.com a fost ștearsa cartea sa „Procesul sionismului”. Biografiile wikipedia ale unor mari personalități legionare (de ex. Șerban Milcoveanu) au dispărut întrucît … fuseseră legionari! În alte situații, biografiile au fost falsificate dispărînd mențiuni care deranjau. Și asta azi! Ce va fi mîine, cînd procesul de imbecilizare a omenirii va fi desăvîrșit? Desigur, după ce mă voi duce și eu, de pe internet va dispare orice mențiune cu privire le numele meu. Fiți convins că la fel se va întîmpla și cu numele dvs. Ca eroi ai luptei pentru adevăr vor rămîne pe internet escrocii Simon Wiesenthal și Elie Wiesel, poate și Radu Ioanid, Alexandru Florian și alții de teapa lor.”
Această idee nu era nouă. Este un om pe care îl apreciez foarte mult pentru cărțile pe care le-a scris. Nu îl cunosc, dar mi-aș fi dorit foarte mult să îl cunosc. I-am aflat adresa de mail, i-am scris, dar din păcate nu mi-a răspuns. În mail i-am expus riscul ca în curînd adevărul să dispară de pe internet. Întrucît eu sînt prea necunoscut și prea neînsemnat, i-am propus ca în speranța unui viitor mai bun, să încerce declanșarea unei campanii prin care românii patrioți și responsabili să salveze de pe internet o serie de scrieri (cît mai există) despre adevăr, ca o moștenire de familie, care să fie transmisă din generație în generație. Desigur, și cărțile mele, dar în primul rînd scrierile d-lui Cornel-Dan Niculae, ale d-lui gen. Radu Theodoru, ale d-lui Coja, ale d-lui Radu Mihai Crișan, ale d-lui Zărnescu, ale d-lui Goma, ale regretaților M. Eminescu și N. C. Paulescu și ale altor patrioți. Și de ce nu, și cele ale lui Garaudy, Faurisson, David Duke…
Acestea erau numele pe care le-am menționat. Acum, aș mai completa cu autorii evrei Israel Shahak, Noam Chomsky și Norman Gary Finkelstein (cu scrieri traduse și în limba română), precum și cu cărțile aparent SF ale lui George Orwell și ale monahului Savatie Baștovoi. Chiar și cele două cărți ale fostului deținut politic Ioan Ianolide. Dacă cineva ar fi interesat, îi pot face o bibliografie selectivă.
În încheierea mail-ului, scriam: „Să aibe ce citi copiii, nepoții si strănepoții lor.”
Continui să cred că aceasta este soluția prin care adevărul să răzbată prin timp, în pofida foarte puternici prieteni ai minciunii. Adevărul nu poate muri cînd vor cîinii. Părinții responsabili au (desigur, teoretic) datoria de a-și educa urmașii în spiritul adevarului, al credinței și al patriotismului. Sper să își asume această datorie și practic.

DAN CRISTIAN IONESCU