Iertare, stimate domnule profesor,

Va scriu ca vad pe site-ul dvs extremisme de la unii comentatori despre poporul Roman, daci și romani.
Nașterea unui popor e ca altoirea unui pom și e la latitudinea Creatorului… și la acceptul oamenilor… Tot ce face El face bine și face din dragoste ca un grădinar iubitor al grădinii Sale. Interesul Său este mântuirea oamenilor. Se poate planta supăra pe gradinar?
Sfinții Părinți spun ca rationamentele de tipul Bine-ar fi fost sa fie… sau Cum ar fi fost altfel… sunt de la draci… raționamente sterile, fără viața, fără Duh.
Deci dacă în orice faci nu te raportezi la Creator și la voia Sa înseamnă că faci voia dracilor.
Daca Dacii ar fi făcut voia Cerului ar fi fost ajutați de Cer, ar fi învins în razboaie și și-ar fi păstrat limba și cultura.
Dar Dumnezeu pregătise ceva mai bun pentru ei.
Dacii au reprezentat pomul bun și cu seva sănătoasă peste care altoiul roman s-a prins foarte bine. Iar pomul astfel altoit a dat roade bune: mulți sfinți, credință curată și sănătoasă, fapte bune în sprijinul credinței și voii lui Dumnezeu, ajutând și la mântuirea altora…
La fel și cu limba și cultura. Dacă poporul face voia lui Dumnezeu ele rezistă și chiar prospera. Daca nu fac voia Sa, le sta Dumnezeu împotriva. Dumnezeu păstrează acele popoare ca pedeapsa, trezire și „antrenament” pentru celelalte popoare.
Cum poți explica altfel nebunia hortistilor ce au omorât romanii la IP
sau antartii greci ce i-au martirizat pe aromânii conduși de părintele Balamace din Corcea pentru ca slujeau în limba româna…
decât ca indracire, lupta împotriva lui Dumnezeu. Voia Domnului este ca frații sa fie împreună.
Iertare pentru digresiune. E și încercarea mea de a înțelege și a găsi un sens evenimentelor istorice din trecut sau cele din prezent. Spre exemplu la actuala migrare în masă a romanilor.
Duhul Sfânt cu noi toți!
Rog nu menționați numele meu….