Crimele repetate ale regimului Ceaușescu ?

2020-08-13T12:19:21+03:0013 august 2020|Doctrină naţionalistă|

Crimele repetate ale regimului Ceaușescu

16 decembrie 2014|Amestecate

Crimele lui Ceaușescu

(text re-publicat)

 

 

 

Am primit zilele trecute un E mail, cu un comentariu la un text publicat pe site, textul altui autor, nu al meu, căruia eu i-am pus titlul România în bătaia vîntului.

(Vezi www.ioncoja.ro) Comentariul primit suna astfel:

 

 

(Textul nr. 1)

Tot respectul pt. dl. Coja, dar sa transformi un asasin al romanilor , pe Ceausescu , intr-un patriot , e prea mult. Dintr-un ucenic de cismar , NKVD-ul a scos un general securist shi criminal odios la Moscova , ni l-a trimis noua , el a impuscat cu mana lui un plugar din teleorman in campania de cooperativizare a agriculturii din 1949, stiu pt.ca am fost in celula cu localnicii de acolo la canalul mortzii ,1950 ,  sovieticii ishi roteau agentzii , daca se opuneau erau executatzi , americanii l-au informat bine , tiranul era prea prost sa creada ca i-a sosit Timpul ; da ,  nu merita sa fie impuscat ci sa zaca in conditziile noastre din temnitzele „patriotului ” care are pe suflet mii si mii de victime. Dl. Coja a fost secretar de partid, ca orice tanar  a crezut in tiran. Greseste ca tiranul n-a ucis cu mana lui . Criminalul nu avea proprietatzi pe numele lui , dar primii secretari , zeii raioaneler , aveau in permanenta un apartament la dispozitia patri-hotzului scorniceshtean, uzurpatorii lui au furat tzara, dar n-au omorât ca el . .In timpul lui am cerut emigrarea , 1979 , n-am fost lasat sa muncesc ca inginer chimist tocmai de lichelele lui cu carnet rosu . Dl Coja are un aport demn de lauda ; curajos-apara interesele tzarii ca nimeni altul ,  dar osanale criminalului oltean NU accept .

Aurel Vlad

 

La acest mesaj am răspuns, tot pe E mail, cu următorul text:

 

 

(Textul nr. 2)

Domnule Vlad, de ce nu ați pus acest text pe site, ca un comentariu la articolul care v-a supărat?!

Vă rog să faceți un text mai amplu împotriva criminalului de Ceaușescu, cu toate argumentele dvs, ca să-l pun pe site, să-l discute lumea. Așa mi se pare corect.

Astept.  i.c.

 

Domnul Vlad mi-a răspuns în felul următor:

 

(Textul nr. 3)

Ce vi se „pare ” Dv.corect , mie-mi pare  Incorect . Va apreciez prea mult pt. curajul afisat azi,ca nimeni altul , cand tzara -i atacata de haite exterioare si autohtone . Daca patri-hotzul Dv. asculta de americani , serviciile lui de informatzii si de sfatul fratelui sau Marin , ceda scaunul si , dupa alegeri  , era probabil …reales. ca presedinte . A fost un oltean shiret , shmecher , NU destept. Lumea a discutat in Dec. ’89 , si-a spus cuvantul ; peste o mie de tineri au murit  pe strada sperand ca ” vom muri, dar vom fi liberi ” .Carnetele roshii si-au facut datoria : politrucii din pozitii cheie , si-au insushit bogatzia tzarii , au distrus industria, comertzul ,Totul,  agricultura-i paragina, in lacomia lor au vandut si pustiit tzara ca lacustele. Oamenii au uitat abuzurile comunistilor , foamea , frigul , lipsurile din vremea tiranului .

Cand ne taram, la Mamaia , 1950 , robii lui Dzeu cu roaba dracului , auzeam  departe muzica da la unicul  hotel Rex . Acum , Mamaia-i  o padure de hoteluri , cine-s proprietarii ? Fostii nomenklaturisti si urmasii lor. Ca oameni , suntem imperfectzi prin nastere. Incepand cu mine  , totzi avem defecte . Dv .avetzi ?

Cu bine. A.V.

 

Oarecum din public, a intervenit o cunoștință comună, domnul Sanda „grănicerul”, cu următorul comentariu trimis la amândoi:

 

(Text nr. 4)

De acord cu d-neavoastra pe aceasta tema. > Oricum este cunoscut ca a impuscat cu mina lui, numai zicem de cele comandate  special Killerilor securisti.

De sarbatori va doresc sanatate si bucurii sufletesti

Cu respect,TLC

 

La care am dat ca răspuns și comentariu următorul mesaj:

 

(Textul nr. 5)

Domnule, așa am crezut și eu înainte de 1990! Auzisem că a făcut și a dres! Și după 1990 nu s-a confirmat nicio ticăloșie, nicio crimă! Vă rog să-mi spuneți și mie: cei pe care i-a împușcat cu mâna lui, nu au rude, nu au martori? De ce nu apar să reclame?!

Sunt unii care exagerează cifrele exact cum fac evreii cu holocaustul!

Vă rog să-mi dați și mie un singur caz, dovedit! Vă rog pe amândoi, și pe mata, dl Sanda, și pe dl Vlad!

Mergeți la Ciuceanu, care a făcut inventarul celor morți sau omorîți în închisori după 6 martie 1945. Cereți-i numărul, cu numele și prenumele fiecăruia

 

După acest mesaj, de vreo trei-patru zile nu am mai primit nimic, niciun răspuns, niciun protest, nicio mențiune privind crimele lui Ceaușescu. Am redat in extenso schimbul de mesaje pe care l-am avut cu cei doi respectabili preopinenți. Nu este prima oară când primesc adnotări iritate sau acuze propriu zise ori chiar înjurături pentru fapta de neiertat de a avea un cuvînt de spus în apărarea lui Nicolae Ceaușescu. Acuzațiile de crimă sunt mereu prezente. Este acuzația la care eu unul sunt cel mai sensibil, căci eu exact asta nu i-am putut ierta lui Nicolae Ceaușescu: faptul că a ordonat uciderea unor oameni!… Iar preopinenții mei, aidoma dlui Vlad, abandonează discuția când aceasta riscă să ia o turnură serioasă, invocând probe și argumente logice. Dispar din peisaj adversarii de moarte ai lui Ceaușescu, dar nu-mi fac iluzii că și-au schimbat cumva ideile. Convingerile! Țin la ele cu aceeași lipsă de logică cu care ții la o echipă de fotbal!

 

După 1990 am constatat că toată lumea continuă să-l acuze pe Ceaușescu de toate relele, inclusiv de asasinate, dar nimeni nu produce vreo dovadă! Se auzise înainte de 1990 că au dispărut lideri ai minerilor de la greva din1977, lideri de la Brașov, noiembrie 1987. După 1990 nu a venit însă nimeni să reclame că a fost torturat sau bătut la Lupeni sau Brașov – ca să iau în calcul numai aceste două momente mai bine cunoscute!

Nu s-au repetat în „epoca” lui Ceaușescu crimele, torturile, bătăile cumplite de pe vremea când „Ana, Luca și cu Dej” băgau spaima în burgheji: 1945 – 1965!…

Se spune chiar că unii parteneri din străinătate, din cadrul mișcării comuniste internaționale, avertizându-l pe Ceaușescu că Ion Iliescu este omul Moscovei, pregătit să-i ia locul chiar și prin vărsare de sânge – de sângele lui Ceaușescu fiind vorba, desigur!, acesta nu a reacționat în tradiția marilor dictatori: nu a făcut nimic care să semene cu eliminarea fizică a adversarului! Ba chiar a fost împotrivă când aceiași „tovarăși” de peste mări și țări s-au oferit să se ocupe ei de lichidarea subiectului, adică a lui Ion Iliescu și gașca de conspiratori!…

Cu alte cuvinte, am cercetat cât am putut și eu și n-am găsit niciun motiv pentru a-i pune lui Ceaușescu în seamă moartea cuiva!… Am îndemnat zeci de persoane, pornite rău împotriva criminalului de la Scornicești, să caute urma acestor crime, nu ar fi deloc greu de găsit dacă ar exista aceste crime! Victimele puteau fi identificate până acuma, căci au avut prieteni, rude, martori care, timp de 25 de ani, după 1990, s-ar fi putut prezenta singuri să depună mărturie, să ceară socoteală sau măcar să preindă pedepsirea în efigie a criminalului! Nimic însă! Absolut nimic!…

 

Nu găsim în „epoca de aur” nimic nici din ce s-a întâmplat după 1990: o mulțime de morți și sinucideri suspecte de crimă, crimă profesionist executată. Nu pun acum la socoteală morții din decembrie 1989, printre care unii au fost asasinați cu adresă exactă, precum Marin Ceaușescu, grupul Trosca sau generalii din elicopterul care se întorcea de la Timișoara cu dovezile actelor de vandalism și terorism comise de cei care au „detonat” la Timișoara revoluția!…

Mă refer la cei care au murit la o lună sau mai multe după decembrie 1989, la un Erbașu sau Tinu, sau foști militari care au acționat împotriva unor inamici ai Țării, precum Gușă sau Ardelean ori Șerban Săndulescu… Morți suspecte, despre care familia victimelor se teme să facă vreun comentariu.

Cum suspectă a fost și moartea celor doi frați Ceaușescu, Nicu și Zoe! Crime, după informațiile mele!… Crime mascate sub aparența unui tratament medical!

Tot după 1990, într-un ciudat accident de mașină a murit și Traian Puiu!

…O mie de ziariști români dacă-i întrebi cine a fost Traian Puiu, pariez că nici unul nu știe! Traian Puiu, fost primar al Constanței în timpul guvernării legionare, a fost cel care, în colaborare cu Kim Philby, a organizat în Occident  susținerea logistică a rezistenței anti-comuniste din munți. A fost răpit din Germania și adus la București, unde a fost …judecat bine și condamnat la moarte. Sentința nu a fost niciodată executată și în 1964 a ieșit din temnițele comuniste odată cu ceilalți camarazi de suferință și idealuri… După 1990, la îndemnul lui Corneliu Dida, a început să-și publice memoriile în ziarul constănțean „Telegraf”. După câte am înțeles de la Corneliu Dida, erau materiale în care dezvăluia și trădarea Occidentului, a lui Philby în mod special, cu care Traian Puiu colaborase și care propriu zis îi vânduse pe partizanii din munți, oferind KGB-ului toate informațiile necesare pentru a-i lichida pe partizani!…

Ziua în amiaza mare, în drum spre redacția ziarului, lui Traian Puiu i s-a dat un brânci să ajungă sub roțile unei mașini!… Pe vremea lui Ceaușescu a supraviețuit alături de toți foștii deținuți politici, deși era, probabil, cel mai periculos dintre ei! După moartea lui Ceaușescu, îți vine să spui că viața nimănui n-a mai fost în siguranță!… Moartea lui Traian Puiu este o dovadă în mai multe feluri semnificativă pentru ce a fost înainte de 1990 și ce a fost după 1990, în România!… Las pe altă dată aceste comentarii.

Asemenea „accidente” nu se cunosc pe vremea lui Ceaușescu, adică în România de după 1965. Excepția la care unii s-ar putea gândi, Gheorghe Ursu, nu infirmă spusele mele! Dacă, așa cum se pare, a existat un ordin de suprimare a lui Gheorghe Ursu, acel ordin nu a venit de la persoane care au aplicat astfel vreo indicație superioară de partid… Ci pe alte căi a ajuns ordinul (sic!) la medicii care l-au operat pe dizidentul Gheorghe Ursu! Să mori pe masa de operație cum a murit Gheorghe Ursu nu a fost lucru curat!… Numai că în România nu tot ce se întâmpla era din ordinul lui Ceaușescu sau cu știința acestuia!

 

Repet și subliniez: nu tot ce se întâmpla în România era controlat de Ceaușescu sau de oamenii săi, așa cum ne-au băgat în cap Europa Liberă și alte „oficine” ale manipulării noastre, seară de seară, ceas de ceas! Multe se petreceau fără ca să știe Ceaușescu de ele. Și aceste multe și mărunte, necazuri sau probleme, care nu ne veneau de la Ceaușescu, cineva ne-a băgat în cap că toate de la Ceaușescu ne vin! Că este atotputernic și atoate știutor! Și l-am văzut pe 22 decembrie cât a fost în realitate de atotputernic!…

Unde a fost atotputernicia lui Ceaușescu, abandonat pe marginea drumului ca un milog?! Mai putem noi să-l considerăm vinovat de tot ce s-a întâmplat în România acelor ani când s-a vădit că în jurul său trădarea stătea la pândă zi și noapte?!

Da! Negreșit Ceaușescu este vinovat pentru ediția a doua a Canalului, cea care a dus lucrările până la capăt! Ceaușescu este vinovat de metroul din București, de Casa Poporului, de noul centru civic! Etc., etc! Dar dacă nu introducem în tabloul acelor ani și masivul sabotaj care s-a făcut împotriva lui Ceaușescu și, indirect, împotriva noastră, a tuturor românilor, nu suntem buni de nimica!…

 

Nu am simțit nevoia să-l corectez pe domnul Vlad în ceea ce mă privește! O voi face abia acum: Domnule Vlad, nu am fost secretar de partid! Această informație, cu aparență de demascare, este o biată minciună pusă în circulație de niște tineri anti-comunști năimiți de „servicii” să saboteze în continuare românismul! Atât de tineri și deja vânduți!…

Dar să știi că dintre secretarii de partid de care am avut parte ca simplu membru PCR, din 1969 până în 1989, nu m-aș lepăda de niciunul. Îmi face plăcere să-i pomenesc: Romul Munteanu, George Lăzărescu, Cicerone Poghirc, Alec Hanță, George Gană, Dan Horia Mazilu… Au făcut cinste și Universității, dar și Partidului de atunci!… Oameni ca ei nu văd vreunul în niciunul dintre partidele noastre de azi!…

Iar dacă îți place și apreciezi ce fac eu de 25 de ani în slujba adevărului despre români și România, de ce nu crezi, domnule Vlad, că s-ar putea să am ceva dreptate și când cer pentru Ceaușescu o judecată dreaptă, corectă, acea judecată de care asasinii săi s-au ferit în decembrie 1989! Cum de nu-ți dai seama că prin încăpățînarea dumitale de a refuza o discuție sine ira et studio despre Ceaușescu te faci complice la oribilul asasinat ritualic din 25 decembrie 1989?! Le oferi criminalilor o justificare pe care tot mai puțină lume le-o acordă! Asta urmărești?!

 

În concluzie: invit pe cine are de produs vreo dovadă împotriva lui Nicolae Ceaușescu să o facă, să pună în discuție publică vinovăția și mai ales crimele lui Nicolae Ceaușescu! Site-ul meu le stă la dispoziție! Eu însumi am de adus grave acuzații la adresa lui Nicolae Ceaușescu! Dar nu acuzația că a ordonat moartea cuiva, cu atât mai puțin moartea unor „plugari”! (Eu aflasem de varianta Vrancea, că aclo ar fi pus tunul pe niște sate!…)

Dacă însă există dovezi și pentru acuzația de crimă, acele dovezi să le vedem și să le comentăm cu toții!

Iar dacă acele dovezi nu există, să acționăm în consecință și să ne măsurăm mai atent cuvintele și acuzațiile. Despre morți numai adevărul!

 

Ion Coja

 

PS În seara aceasta, la TVR 1, a vorbit Marius Mioc, un pasionat cercetător al „revoluției de la Timișoara”. A fost unul dintre inițiatorii și animatorii ei. M-a pus pe gânduri următoarea afirmație a domniei sale: „în toamna lui 1989 am văzut că în toate țările socialiste din Estul Europei s-au desfășurat ample mișcări pentru democrație. Am constatat că trupele sovietice prezente în statele est-europene nu au intervenit, au privit chiar cu îngăduință aceste mișcări. Ne-am dat seama că trupele sovietice nu vor interveni nici în România, dacă vom ieși să protestăm împotriva regimului Ceaușescu. Asta ne-a dat curaj să acționăm!” (Am citat din memorie, cu aproximație!) Comentariul meu, pe care nu-l pot reprima:

Păi, domnule Marius Mioc, exact asta trebuia să te de-mobilizeze, să te pună pe gânduri: ideea că ceea ce dorești să faci ar fi pe placul sovieticilor, al trupelor rusești! Ai avut această naivitate de care nu te-ai vindecat nici după 25 de ani! Naivitatea de a crede că de la Budapesta sau Moscova ar putea să ne vină o mână de ajutor!… Că ne întinde de acolo o mână frățească cine?!…

Nu ai avut nicio clipă reținerea de a fi alături de „trupele sovietice”?! Nu te-a pus în gardă atitudinea Armatei Roșii, cea care ne-a impus cu forța regimul comunist?!… Tot cu ajutorul Armatei Roșii sperai că vom scăpa de comunism?! Nu cumva scăpam de dracul și dădeam peste ta-su?!…

Ești mulțumit de ce se întâmplă de 25 de ani cu România și cu românii?

Bănuiesc că ai spus mai multe, dar la Televiziunea condusă de un fost activist UTC nu are cum să încapă tot ce are de spus un român cinstit ca Marius Mioc! Te invit să spui pe site-ul nostru ce nu au dat pe post cenzorii de la TVR. Și să-ți aflu părerea și despre cele de mai sus. Țin la părerea dumitale. Tot binele!

6 Comments

 1. gmbplay 14 august 2020 la 10:20 am - Raspunde

  Il aperi pe ceasca ( leana a fost capul rautatilor ) , te scuzi pe tine .

  • 1955m 15 august 2020 la 7:22 am - Raspunde

   : … _ @[*gmbplay 14 august 2020 la 10:20 am -(.) ceasca (.)*].

   – Te rog foarte frumos, daca binevoiesti si esti amabil sa-Mi zici ce inseamna „ceasca” ?!!!

   • gmbplay 21 august 2020 la 5:22 pm - Raspunde

    leana nu te intereseaza ?

    • 1955m 22 august 2020 la 8:57 am - Raspunde

     : … -Sigur Ma intereseaza, … va rog frumos, insist sa-Mi raspundeti, eventual cu mai multe detalii. – Multumesc anticipat. = Cu stima.

 2. Cristescu P. Radu 13 august 2020 la 12:48 pm - Raspunde

  Daca as fi in masura, as da nota 10 comentariilor si replicilor date de dl prof. Ion Coja la acest topic.

  • 1955m 13 august 2020 la 5:20 pm - Raspunde

   : … -Eu, (nu as da), dau „Nota 200”. …[„Poate ca aceia sint niste provocatori, cameleoni” cu „limbile lor maciucate, lipicioase si imputite, dintre cei care „s-au adaptat dat-ul cu limba / vorba, vomitandu-si frustrarile, platiti bineinteles”, …
   adica dintre cei mai perversi, care-si zic singuri ca ei sint (neclar), ba: „iudei”, ba „evrei”, ba „semiti”, bla, bla, bla, bla, bla;

   – Mai multe „detalii” nu pot sa va preizez pentru ca „hoitarii internationali” (vezi prorocii’le) _ Matei 24/28, care controleaza si manipuleaza totul din umbra, sint pe urmele Mele, impotriva Poporului Roman si impotriva Mea, ca niste *derbedei* (vezi) _ Daniel 11/14, care nu se mai satura sa faca rau /[pentru ce ?!!!]/ pentru matele / intestinele / pantecele lor nesatule”. – Cu stima. -*Mesia*.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top