Crăciunul acesta, am lacrimi în ochi. „Nerespectați ordinele ilegale, abandonați câmpul de luptă”

 4

 2 2

 13

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site sub numele autorului (disponibil doar în versiunea desktop).

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate),  faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram  și  Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

***

Să avem lacrimi în ochi în solidaritate cu Poporul Palestinei , în construirea unei mișcări de masă de Crăciun în întreaga lume, care se confruntă cu măcelul în masă care se desfășoară în fața ochilor noștri. 

Să ne amintim de armistițiul de Crăciun din 1914, acum 109 ani în acest Ajunul Crăciunului:

„Ceva s-a întâmplat în primele luni ale „Războiului pentru a pune capăt tuturor războaielor” care a pus un pic de speranță în cronologia istorică a măcelului în masă organizat care este războiul. Evenimentul a fost considerat de clasa ofițerilor militari profesioniști ca fiind atât de profund și atât de important (și atât de tulburător) încât au fost imediat puse în aplicare strategii care să asigure că un astfel de eveniment nu se va mai putea întâmpla niciodată.” Dr. Gary G. Kohls )

„Soldații obișnuiți au dezvoltat din ce în ce mai multă antipatie și chiar ură față de propriii ofițeri. Simultan, au început să empatizeze și chiar să simpatizeze pentru bărbații care se înfruntau cu ei în partea îndepărtată a pământului nimănui.

Autoritățile au condamnat și interzis toate formele de fraternizare și „trăiește și lasă să trăiască” în general. Ofițerii pun uneori lunetiști la lucru când bănuiau că fraternizările „amenințau” să aibă loc. 

Oamenii au învățat în multe feluri că inamicul oficial nu era, de fapt, inamicul real, că soldații de cealaltă parte erau ființe umane la fel ca ei.” (Dr. Jacques Pauwels, Extras din cartea sa)

Puterea păcii în vremea războiului (1914): Lasă-l să se întâmple din nou (2023)

Astăzi, „fraternizăm” și acționăm în solidaritate în întreaga lume cu Poporul Palestinei împotriva agendei hegemonice a SUA și a aliaților săi care duc un război total împotriva umanității. 

Crime împotriva păcii, crime de război, crime împotriva umanității

Atât prim-ministrul Bibi Netanyahu , cât și președintele Joe Biden sunt responsabili pentru „crime de război”, „crime împotriva păcii” și „crime împotriva umanității”, așa cum sunt definite în Principiul VI al Cartei de la Nürnberg : 

Infracțiunile prezentate în continuare sunt pedepsite ca infracțiuni conform dreptului internațional:

(a) Crime contra păcii:

(i) planificarea, pregătirea, inițierea sau purtarea unui război de agresiune sau a unui război cu încălcarea tratatelor, acordurilor sau asigurărilor internaționale;
(ii) Participarea la un plan comun sau conspirație pentru realizarea oricăruia dintre actele menționate la punctul (i).

(b) Crime de război:

Încălcări ale legilor sau obiceiurilor războiului, care includ, dar nu se limitează la, uciderea, relele tratamente sau deportarea la muncă sclavă sau în orice alt scop al populației civile din sau pe teritoriul ocupat, uciderea sau maltratarea prizonierilor de război, a persoanelor aflate pe mare, uciderea ostaticilor, jefuirea proprietății publice sau private, distrugerea fără îndoială a orașelor, orașelor sau satelor sau devastările nejustificate de necesitatea militară.

(c) Crime împotriva umanității:

Crimă, exterminare, aservire, deportare și alte acte inumane comise împotriva oricărei populații civile sau persecuții pe motive politice, rasiale sau religioase, atunci când astfel de acte sunt

Nerespectați ordinele ilegale, abandonați câmpul de luptă 

Conform principiului IV al Cartei de la Nürnberg :

„Faptul că o persoană [de exemplu, israelieni, soldați americani, piloți] a acționat conform ordinului guvernului său [ei] sau al unui superior nu îl eliberează [ea] de responsabilitate conform dreptului internațional, cu condiția ca o alegere morală să fie de fapt posibilă el ea].”

Să facem acea  „alegere morală” posibilă , pentru militarii și femeile înrolați israelieni, americani și NATO.

Nerespectați ordinele ilegale! Abandonează câmpul de luptă! … Refuzați să luptați într-un război care încalcă Principiul VI de la Nürnberg , Carta ONU și Convenția de la Geneva.  

Să facem apel la soldații și piloții israelieni și americani „să abandoneze câmpul de luptă”, ca un act de refuz de a participa la o acțiune criminală  împotriva poporului din Gaza.

Lasă primul război mondial „Puterea păcii în vremea războiului” „să se întâmple din nou”.

Înfruntați politicieni corupți. 

Lacrimile din ochii tăi

Fie ca lacrimile omenirii din ochii tăi în decembrie 2023 să fie propice unei mișcări mondiale de abolire și „ criminalizare a tuturor războaielor”.

Să întrerupem narațiunea insidioasă a unui pumn de miliardari de pe Wall Street care finanțează „războaiele umanitare” ale Americii, distrug „Clasa politique” a Occidentului și stabilesc bazele  „democrației reale a poporului pentru oameni”.

— Michel Chossudovsky , Cercetare globală, 23 decembrie 2023