CD
1.242 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
PESTE 30 DE ȚĂRI DORESC SĂ SE ALĂTURE BRICS
Editorial – Modern Diplomacy
Reprezentantul Africii de Sud la BRICS, ambasadorul Anil Sooklal a sugerat că gruparea va crește în acest an, cu peste 30 de țări care au solicitat oficial și informal să se alăture alianței.
Cel mai recent raport indică faptul că țările pregătite să adere la alianța BRICS sunt: Afganistan, Algeria, Argentina, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Egipt, Indonezia, Iran, Kazahstan, Mexic, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Arabia Saudită, Senegal, Sudan, Siria. , Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Tunisia, Turcia, Uruguay, Venezuela și Zimbabwe.
Dezvoltarea va veni ca o lovitură pentru Statele Unite ale Americii și alte națiuni occidentale, care își vor vedea PIB-ul scăzând până la cel al BRICS.
Observatorii pieței cred că mișcarea Zimbabwe are ca scop neutralizarea apetitului nesățios pentru dolari americani în rândul cetățenilor săi, o evoluție pe care autoritățile o acuză pentru șocuri economice continue.
BRICS este un acronim pentru gruparea puternică a principalelor economii de piață emergente din lume, Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Mecanismul BRICS își propune să promoveze pacea, securitatea, dezvoltarea și cooperarea.
Planurile comunității de a înlocui USD în comerțul internațional vor atinge un nou maxim atunci când discuțiile privind fezabilitatea introducerii unei monede comune vor avea loc la un summit care va avea loc în Africa de Sud la sfârșitul acestui an.

Sursa: https://moderndiplomacy.eu/2023/05/24/more-than-30-countries-want-to-join-the-brics
Traducerea: CD