cotcoDAC
0 aprobate

muncha@us.en
81.18.84.243
Devine plictisitoare și chiar iritantă toată cotcodăcela asta cu „ Ei sunt de vină”.
https://www.activenews.ro/opinii/CINE-SUNT-%E2%80%9EEI-175884
Ca și cum acești „ei” ar fi niște ființe di-vine. Un fel de părinți care să asigure toate
mofturile și nazurile. Ca popor am avut doi astfel de parinți și unii, poate-și amintesc de nesfârșitele omagii aduse de tot felul de pupincuriști bine orientați financiar . Cu toată grija părintească a mamei și al tatălui iubit, câți dintre cei care-i plâng amarnic au sărit să-și apere mult prea stimații și iubiții „părinți”. N-ar strica măcar un pic de auto-critică. Unii o duceau bine și foarte bine pe când o altă categorie privea admirativ curățenia frigiderului .
Și nici aceștia din urmă nu sunt chiar de plâns pentru că în mare parte și-au făcut-o cu mâna lor ignorând chiar și cea mai mică alternativă onestă de ieși din impas
Dacă astăzi guvernanții ar decide reînființarea „Căntării” mulți s-ar precipita să-și îndeplinească menirea în ciuda unor deficiențe și abuzuri grave. Așa cum existau și pe atunci.
Semnele sistemului aberant ( atât în vest cât și în est ) au fost expuse de unii care-și folosesc creierul ( printre ei și Georgescu Roegen )dar cine să-i bage în seamă. Statul este „dator” să facă și să dreagă. Acum pentru a le cânta în strună le plătește daunele provocate de incompetența unei firme aviatice. Tot așa cum prin 2009 statele occidentale au „salvat” de la faliment economia mondială în urma unor matrapazlâcuri fabuloase ale unor instituții bancare. Așa s-a mai prelungit circul cu încă un deceniu. Sa vedem căt de lung este acest elastic. Și pentru a fi în asentimentul publicului larg , „analiștii” concluzionează solemn : Ei sunt de vină. Dacă ar adăuga și „ ceilalți sunt de vină” afirmația ar căpăta un sens mai apropiat de realitate. Evident, responsabilitățile nu sunt comparabile, dar nici scuze de tipul „așa au fost vremurile” , „ așa a spus șefu- ce era să-mi pierd slujba” nu-si pot găsi o justificare pertinentă. Și așa se ajunge la crime de neiertat https://www.activenews.ro/stiri/ASA-MI-AU-BATJOCORIT-CRIMINALII-MAMA.-Protocoalele-inteleptilor-Covidului-Arafat-si-Tataru-OMORATA-CU-ZILE-SI-BAGATA-GOALA-INTR-UN-SAC-NEGRU.-Tulburatoarea-relatare-de-acum-2-ani-a-fiului-unei-pensionare-de-65-de-ani.-REMEMBER-175941 O parte dintre vinovați („eroii” ) nu au știut și nu au putut?. Din fericire pentru presă că actualul conflict le dă o pâine proaspătă zilnic, altfel ar trebui să se mulțumească cu relatarea nimicurilor. În schimb tăcere totală în privința orientării inidivizilor către dobândirea unei autonomii atât în gândire dar și în viețuirea cotidiană fără a aștepta compensări eterne sau imblănzirea răsăritului.