gelu

135 aprobate
gelu_aramianu@hotmail.com
79.160.8.226

 

Ce acuzatii ii aduc evreii lui Zelea Codreanu care nu a omorat nici un evreu in scurta lui viata??? Ce au totusi evreii cu Zelea Codreanu, asasinat miseleste la odinul criminalului Carol al II ce traia in amantalac cu evreica Elena Lupescu chiar si la 90 de la martirajul acestuia, de-l urasc atata??? Zelea Codreanu a fost omorat ca un martir pentu ca tot o femeie i-a cerut lui Carol al II sa-i curme viata. La fel a fost ucis Sfantul Ioan Botezatorul la rugamintile unei femei. „In urma unui răspuns dat lui Nicolae Iorga, care luase poziție față de Mișcarea Legionară („ești un necinstit sufletește”), este trimis în instanță pentru ultraj adus unui demnitar în exercițiul funcțiunii[25]. Condamnat la șase luni de detenție, în luna mai 1938 este rejudecat și condamnat la zece ani de muncă forțată[25].
În noaptea de 29 spre 30 noiembrie 1938, Codreanu este omorât (sugrumat), împreună cu alți 13 legionari (Nicadorii și Decemvirii), de jandarmii care îi transportau la închisoarea Jilava. Incidentul are loc în pădurea Tâncăbești, din apropierea Bucureștiului. Motivul oficial invocat a fost „încercarea de evadare”, s-ar părea, din ordinul dat de Carol al II-lea[26]. Cadavrele au fost arse cu acid și înhumate în fortul Jilava.[16]
„Suprimarea „Căpitanului” și arestarea principalilor fruntași ai mișcării au dus la dezorganizarea Legiunii și la propulsarea la rangul întâi a unui mediocru complotist, Horia Sima” (Neagu Djuvara[27]). Legiunea s-a scindat în două tabere inamice, „simiștii”, gruparea majoritară condusă de Horia Sima și „codreniștii”, conduși de Ion Zelea Codreanu (tatăl), care l-a acuzat pe Sima de a fi fost spion al lui Moruzov, delapidator (al fondurilor primite de la germani la Viena pentru a organiza o armată legionară/anti-sovietică), că „l-a turnat pe „Căpitan” și i-a trădat cauza”, etc.”