CORNELIU CODREANU LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI

În timpul liber, în special duminica, obișnuiesc să navighez pe internet. De curând am descoperit că C. Codreanu este din ce în ce mai cunoscut și mai admirat în lumea întreagă. Vezi un cântec legionar subtitrat în engleză și înțelegi din comentariile (în limba engleză) că multă lume, în special tineri din Europa și nu numai știu cine a fost Codreanu, ce a făcut, ce a scris și mai ales martiriul său, pentru că „Pentru Legionari” are mai multe traduceri în limba engleză, între care cea mai bună este cea apărută la Black House Publishing din Londra. Intri pe un site unde se vinde For my Legionaries și vezi cele mai frumoase comentarii, cele negative sânt extrem de puține.

Pe Amazon la lucrarea sa, sânt peste 80 de comentarii, toate pozitive, multe admirative, doar unul negativ pe motiv că autorul ar fi fascist, refuzând să vadă argumentele acestuia. Se găsește de vânzare și pe site-ul organizației Svensk Ungdom (Tineretul Suedez), organizație a tinerilor suedezi, între 14-30 de ani, din țara vecină Finlanda, fiind organizația de tineret a Partidului Suedezilor din Finlanda. Sensk Ungdom (SU) a fost fondată în 1943, fiind până în 2008 o organizație studențească, iar din acest an devine aripa tânără a partidului mai sus amintit. SU este de asemenea, membră a Federației Internaționale a Tineretului Liberal, a Tineretului Liberal European și a Centrului Tineretului Nordic. Dacă primele sânt organizații de stânga (PNL-ul se consideră partid de dreapta, oare așa să fie? hahaha), cea de-a treia organizație aminitită mai sus nu mai este deloc de stânga. Formația de muzică a SU are cântece de factură naționalistă (dar nu șovină) inspirate din istoia, tradiția și folclorul suedez. Am spus toate astea pentru că între cântecele lor este unul intitulat A Hero of Europe – The Son of Romania (Un erou al Europei- Fiul României). Cine este acest fiul al României? Nimeni altul decât Corneliu Codreanu. Cîntecul este un elogiu suprem adus marelui Codreanu. Tot pe site-ul lor se vinde și versiunea mai sus amintită a lucrării „Pentru Legionari” (în engleză) cu 249 de coroane bucata. Traducerea s-a bucurat și se bucură de mare succes în lume, în lumea vestică în special unde orice tânăr cu o oarecare educație citește în limba engleză.

Lucrarea este bine făcută. Pe lângă textul lucrării propriu-zise există încă 100 de pagini cu (sau din) articole ale sale, note de subsol, apendix, fotografii, precum și o prefață de autorul de dreapta din Noua Zeelandă, Kerry Bolton și o prezentare a contextului istoric în care apărut Mișcarea Legionară de Lucian Tudor.

Americanul Ted Sallis (pare să fie un pseudonim) face o prezentare foarte lucidă și pertinentă pe care o publică în North American New Right, la secția book reviews pe data de 31 August 2015. Ted Sallis dovedește o înțelegere corectă a fenomenului legionar, a cauzelor care au determinat apariția Mișcării legionare. Acesta compară România interbelică cu America anilor 60 ai secoului XX, când „experți” evrei (ghilimelele aparțin lui Ted Sallis) arătau americanilor că orice atitudine anti-semită se datorează „unor patologii obișnuite ale unor mituri anti-semite”, când toate acestea se datorează atitudinii evreilor oriunde s-ar găsi ei: în România interbelică, în America anilor 60, în cea din ziua de azi sau oriunde altundeva ți în orice epocă istorică. De fapt acești evrei ai stângii radicale doreau să elimine pe toți acei americani patrioți care le stăteau în cale, să elimine pe „porcii de fasciștii” (fascist pigs) (cuvintele lor) din Estabhishmentul american, câți mai rămăseseră la acea vreme și să-i înlocuiască cu evrei, fapt care le-a reuști din plin, zicem noi. Aceștia au devenit forța care au scufundat America în mlaștina multiculturalismului care a atins apogeul în zilele noastre, demonstrațiile pe care le vedem astăzi acolo sânt cea mai clară mărturie. Cu toare acestea Trump va reuși să câștige un nou mandat. O speranță a tutoror oamenilor de bine de pe această planetă.

Această politică destructivă a radicalilor de stânga le reușește și prin creearea de forțe antagoniste care luptă între ele spre paguba tuturor. Acest fapt îl observă și Codreanu foarte bine. De aceea democrația multipartinică a fost întotdeauna o armă redutabilă în mâna radicalilor de stânga de ieri și de azi. De aceea, sistemul politic trebuie reformat din temelii. Toată lumea de bună credință se uită astăzi după soluții alternative. Se vorbește astăzi tot mai mult de meritocrație.

Poți vedea pe internet că mulți tineri din Europa și nu numai, se uită la doctrina legionară ca la o soluție salvatoare pentru Europa de mâine, a unei Europe a Națiunilor și nu una a distrugerii Națiunilor Europene cum se practică la momentul de față. Este crucial să menționăm că legionarii au fost radicali în viziunea lor asupra viitorului, dar nu șovini, nu au ucis pe nimeni, cum cred mulți care refuză să se informeze, cu excepția câtorva persecutori, aceștia fiind tot români, puși în slujba unor forțe străine de interesele majore ale poporului român (Țuțea zicea că nu au ucis niciun evreu, ceea ce este corect), dar ei au fost uciși în masă. Oare de ce? Pentru că forțele obscure se temeau de curajul acestora și de verticalitatea lor morală. Aceste jertfe de sânge nesfârșite nu pot rămânea fără o răsplată în viitor. Multă lume se uită la doctrina legionară ca la o soluție salvatoare pentru viitor. Poate tocmai de aceea, cei care se tem de ei, au decis să dea o lege să interzică orice legat de Mișcarea Legionară. Cu toate acestea, lucrurile se pot schimba fundamental în scurt timp, mai ales după alegerile din toamna acestui an, din Statele Unite. Nu am nicio îndoială că Trump va câștig alegerile.

Din cele arătate mai sus, România poate juca un rol major în reformarea Europei de mâine. Europa de vest la care românii s-au uitat (și din păcare se mai uită) câteva secole ca la un mare model și o mare speranță, este azi în declin, tocmai datorită multiculturalismunul desctructiv în care se zbate acum. Nu mai putem spera nimic de la țările din vestul Europei. Mulți istorici și experți occidentali nu mai văd o salvare reală a acestei părți a Europei. Politica acestor țări este infestată de trădători și incompetenți! Noi în schimb, cei din România, din Răsăritul Europei putem reprezenta o șansă nesperată în ceasul al treisprepzecelea! În schimb, America, reprezintă o speranță pentru toți. Știu că unii din cititiori ai acestor rânduri vor privi cu mult scepticism cele spuse de mine aici, dar toate au o limită și am convingerea că s-a atins acea limită. Trebuie să se întâmple ceva și se va întâmpla.

Mihai Vinereanu

22 Iunie, 2020