CD
1.042 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

“Pentru că nu s-a putut demonstra că afirmația defăimătoare cu privire la români i-a aparținut lui Karl Marx, păpușarii au venit cu mențiunea că ea a fost formulată de colegul, prietenul și cel mai apropiat colaborator al lui Marx, Friederich Engels. Mai mult s-a indicat și o sursă….ziarul Neue Rheinische Zeitung din 13 ianuarie 1849.” scrie domnul surena.

Afirmatia ca nu s-a putut demonstra nu este sustinuta si dovedita cu nimic de domnul surena. Cine erau papusarii?
Putem sa credem ca rusii au falsificat si strecurat falsurile lor intre manuscrisele din Amsterdam?
Daca domnul surena vrea sa vorbeasca despre un alt fals facut in opera lui Frederich Engels asta este cu totul si cu totul altceva, nu are legatura cu “Insemnarile lui K Marx despre romani.

“Dar, de ce a fost pus citatul cu pricina pe seama lui Engels și chiar a lui Marx și nu s-a indicat sursa inițială?” se intriga stupefiat domnul surena.

Nu doar citatul ci intregul text al insemnarilor lui Marx incepand de la pagiana a 9-a, a manuscrisului, caci primele 8 pagini ale manuscrisului lipsesc si se pare ca erau dedicate scrierilor lui E. Regnault, cel care a constituit sursa informatiilor lui Marx, asa cum se arata in prefata volumului lui Otetea, prezentat in linkul ce l-am postat si in comentariul anterior: https://www.academia.edu/6191819/159158701_Karl_Marx_Insemnari_despre_romani_CTT_pdf

Daca domnul surena isi lua libertatea si timpul necesar sa citeasca macar aceasta prefata a lui Otetea nu ar mai fi venit cu o asa intrebare penibila.
Spre bucuria si exaltarea frenetica a rusofobilor domnul surena incepe o teorie a “conspiratiei defaimatoare a lui Marx si Engels” doi corifei ai comunismului si dusmani inversunati ai Rusiei. Dusmani caci Rusia tocmai in acel fatidic an 1849 a invins la Siria langa Arad ultimele ramasite ale armatei revolutionare maghiare, stingand orice speranta comunista pasoptista.

Este insa frumoasa povestea cu taranii romani care au luptat pentru independenta Transilvaniei, impotriva armatei ungare, dar interventia Rusiei atunci a fost totusi salvatoare pentru romani care nu aveau mijloacele de lupta ale armatei ungare.

Capitularea avut loc la 13 august 1849 în localitatea Șiria (în maghiară Világos) și a pus capăt Revoluției Maghiare de la 1848-1849, apud Wikipedia.
Deci, cum de au stiut maghiarii inca din13 ianuarie 1849, cand s-a publicat articolul fals, ca vor fi invinsi in august si au scris/falsificat acel articol sub numele lui Engels in ziarul “Neue Rheinische Zeitung”?
OK sa admitem ca s-a facut o eroare privind data si ca nu a fost publicat articolul falsificat de Laiosh in ianuarie, ci undeva dupa 13 august ’49, dupa ce au fost infranti maghiarii, asa ar fi mai logic.
Ei bine, nici asta nu merge domnule serena, apetitul dumneavoastra pentru spectaculos ca sa induceti efuziunea cititorilor rusofobi, a dat cu oistea’n gard si de data aceasta pentru ca ziarul respectiv a fost desfiintat in 19 mai 1849, inainte de infangerea de la Siria, dupa cum ne informeaza Wikipedia:” Neue Rheinische Zeitung: Organ der Demokratie („Noul ziar renan: Organul democrației”) a fost un cotidian german, publicat de Karl Marx la Köln între 1 iunie 1848 și 19 mai 1849.” – https://en.wikipedia.org/wiki/Neue_Rheinische_Zeitung

Fanteziile dumitale distructive imbinate dupa reteta descrisa tot de dumneata, cu cateva adevaruri entuziasmante, pot induce anumiti cititori intr-o stare de exaltare frenetica, deplorabila insa.

Apoi asasinarea lui Tudor Vladimirescu de catre rusi este o alta facatura a khazarilor, caci se stie ca T Vladimirescu a fost ofiter in armata tarista unde a fost inalt apreciat si a fost decorat cu Ordinul Vladimir cu spada de aur!
Vladimirescu a fost ucis de eteristi, fratie masonica infiintata la Odessa si tarul Alexandru I ordona-se distrugerea fratiei si arestarea membrilor ei inainte de asasinat.

Dar nimeni nici Karl Marx, nici alti autori si comentatori ai perioadei 1776 – 1878 nu vor sa vada de unde vin aceste informatii si daca sunt adevarate sau false.
Astea’s simptomele xenofobiei, e preferabil sa urasti decat sa verifici si apoi sa judeci. Si asa se face ca merge jocul khazarilor care vor sa starnesca toata lumea impotriva Rusie, in Romania se pare ca au reusit déjà.
Sursa este E Regnault, mason, ce a avut acces la “documentele” diplomatice ale ambasadei franceze la Bucuresti, ce a mai dat si la presa evreiasca a vremii ceva material anti Russia.

Am ajuns la o fraza din text care ma face sa ma indoiesc dacca mai are vre-un rost comentariul meu ce il fac la un material scris de cineva care este suferind de Adult Attention Deficit Disorder, un euphemism introdus in Dictionarul Psihiatric American dupa 2000.

“Friderich Engels nu l-a contrazis pe Karl Marx cu privire la români iar falsul perpetuat până in ziua de azi a fost creat la Moscova in 1977 și nu deloc intâmplător….. “

Domnule serena trebuie sa te trezesti si sa vezi ca falsul trebuia facut mult mai devreme ca sa aibe loc tot ce ai indrugat matale pana aici.
Polacul a gasit la Amsterdam manuscrisele nepublicate ale lui Marx in 1963 cel mai tarziu, in ’64 s-a publicat cartea lui Otetea, iar matale apari cu falsul, rusesc de data asta si nu unguresc, in 1977.
Apoi deraiezi schimband subiectul pe Ceausesca si Tezaur, sa fie bucuria si exaltarea rusofoba pana la capat.

Imi pare rau si sincer ii compatimesc pe cei ce se lasa dusi de povestile absurdo-fantastice in maniera infantila pe care le produci dumneata.
Acum inteleg de ce doanma Caroline spunea “lasati-l pe serena in pace, ca nu stie ce spune” sau cam asa ceva.
Acum ca inteleg care este problema matale, este mai greu sa inteleg cum comentariile penibile si rau voitoare pe care le faci sunt ridicate de la comentarii, caci oricine poate avea o opinie, la postari autonome pe website.
Probabil ca aceasta nedumerire a mea sa faca ca acest comentariu al meu sa nu fie postat,
dar nu conteaza adevarul trebuie spus.

*

NR – Bănuiala că am putea ascunde comentariul de mai sus aproape că ne jignește!… Dar mergem mai departe!