Primim de la dl Constantin Cojocaru următorul APEL pe care-l publicăm

From: Constantin Cojocaru <constantincojocaru.mcc@gmail.com>
To: „info@moldova.org” <info@moldova.org>
Sent: Monday, June 24, 2013 8:28 AM
Subject: Români de pretutindeni – MCC este proiectul care trebuie să UNEASCĂ poporul român
                   APEL către ROMÂNII DE PRETUTINDENI

Revin la apelurile mele anterioare şi vă invit să ne unim forţele pentru a opri procesul de distrugere a României, pentru a ne reaşeza ţara pe drumul progresului şi civilizaţiei. Distrugerea ţării se vede, la orice pas, în toate domeniile, şi nu mai poate fi oprită decât dacă noi, poporul român, punem piciorul în prag şi ne ridicăm la luptă împotriva celor care ne-au furat statul, ne-au furat capitalul şi resursele naturale, ne-au distrus locurile de muncă şi ne-au transformat într-o masă de sclavi, în interiorul ţării şi în afara ei.

Nimeni, în afară de noi, nu ne poate scoate din ruină.

În goana lor după îmbogăţire şi în ura lor oarbă împotriva poporului româncei care ne-au furat ţara vor, acum, să facă o Constituţie care să-i apere de toate fărădelegile pe care le-au săvârşit pentru a se îmbogăţi, o Constituţie care să le permită să fure ceea ce a mai rămas din capitalul naţional şi din resursele naturale ale ţării, o Constituţie care să le permită să vândă pământul ţării către străini, o Constituţie prin care vor să regionalizeze România, s-o împartă în feude, pe care să le treacă în stăpânirea străinilor, făcând, astfel, ultimul pas către destrămarea statului naţional al românilor, către transformarea noastră într-un popor fără stat şi fără ţară.

Pe data de 16.03.2013, s-a constituit Comitetul de Iniţiativă, format din 24 de cetăţeni români cu drept de vot, care a aprobat proiectul de revizuire a Constituţiei României, ca iniţiativă cetăţenească, proiectul fiind publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 294/23.05.2013. Tot pe data de 16.03.2013,Comitetul de Iniţiativă a creat Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, ca asociaţie liberă a tuturor românilor care vor să pună umărul la adoptarea unei Constituţii a României prin care să ne luăm ţara înapoisă construim un stat al nostru, al românilor, un stat cu ajutorul căruia să-i aducem în faţa justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de subminarea economiei naţionale şi a statului român, să ne luăm înapoi fabricile, uzinele, băncile, pădurile, pământurile, de care am fost deposedaţi, un stat cu ajutorul căruia să recreem cele 4 milioane locuri de muncădistruse de uzurpatoriun stat care să ne apere drepturile şi libertăţile noastrenu privilegiile lorsă ne apere integritatea teritoriului naţional, un stat care să ne redea demnitatea şi mândria de a fi români.

Ei vor continua să se certe pe pradă şi vor face tot mai multe şi mai mari greşeli. Putem folosi greşelile lor, pentru a spune adevărul, pentru a ajuta poporul să vadă adevărata lor faţă, să vadă în Mişcarea noastră calea prin care putem scăpa de hoţi, de sărăcie şi de umilinţă.

Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor este PROIECTUL care poate şi trebuie să UNEASCĂ poporul român, ACUM.

Putem să-i oprim să adopte Constituţia LOR. Putem să IMPUNEM Constituţia NOASTRĂ.

Dacă şi numai dacă vom fi UNIŢI şi MULŢI.

 

 

Documentaţi-vă aici : Forum Constituţional CETĂŢENESC: Revizuirea Constituţiei României – Noua Constituţie

Mă puteţi contacta, pe www.variantacojocaru.ro,  la tel. nr. 021.310.4623; 0726.561.114. , E-mail 1:constantincojocaru.mcc@gmail.com    ; E-mail 2: cojocaruconstantin88@gmail.com

 

Constantin Cojocaru

***************************************************************

Publicăm în continuare câteva fragmente din decizia Consiliului Legislativ, organism care are menirea să analizeze și în final să decidă dacă susține sau nu un proiect legislativ.

 

 

CONSILIUL LEGISLATIV: În temeiul art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 73/1993, republicată, şi al art. 46 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ, precum şi al art. 3 alin. (2) din Legea nr. 189/1999, republicată, avizează negativ iniţiativa legislativă, pentru următoarele considerente:###

### Poziţia Consiliului Legislativ:
1.Prezenta iniţiativă legislativă a cetăţenilor are ca obiect de reglementare revizuirea Constituţiei României, republicată, fiind formulată în temeiul art. 150 din Legea fundamentală.
Conform Expunerii de motive, intervenţiile legislative propuse vizează, în principal, următoarele aspecte:
– instituirea unui Parlament unicameral compus din maximum 300 de parlamentari;
– instituirea unui număr de maximum două mandate pentru toate funcţiile elective;
– participarea la vot obligatorie;
– stabilirea zilei naţionale pe data de 9 Mai, precum şi stabilirea ca imn naţional al României a melodiei „Trăiască România, Trăiască Tricolorul”;
– afirmarea faptului că România este continuatoarea de drept a Daciei şi a statului naţional şi unitar constituit în anul 1918;
– o reală şi completă separaţie şi independenţă a puterilor în stat, prin alegerea de către popor a conducătorilor autorităţilor fundamentale şi a tuturor magistraţilor.

Prin obiectul său de reglementare, iniţiativa legislativă se încadrează în categoria legilor constituţionale, fiind incidente prevederile art. 151 din Legea fundamentală. ###

Notă explicativă.
Am fost invitat să fac parte din comitetul de inițiativă care a declanșat Mișcarea pentru Constituția Cetățenilor. Am participat la două ședințe, dacă nu mă înșel. Am avut mai multe observații pe textul proiectului de Constituție, în principal fiind de părere că trebuie făcute numai propuneri legate direct de starea critică în care am ajuns ca Țară, ca societate, ca stat. Am cerut să se renunțe la propunerile care vor stârni proteste și discuții interminabile și fără niciun folos. Am considerat lipsită de seriozitate înlocuirea imnului, cu precizarea că însuși răpostaul Adrian Păunescu dacă ar mai trăi ar fi considerat absurdă propunerea ca un text al său să devină imn național în locul unui text atât de definitoriu cum este textul lui Andrei Mureșanu.
La fel, schimbarea zilei naționale! Iar argumentul că 9 mai este și ziua Europei m-a indignat! Exact acesta trebuie să fie motivul pentru ca în niciun caz să nu sărbătorim ziua națională de ziua Europei!
Cât privește aserțiunea „România este continuatoarea de drept a Daciei” am opinat că ne facem de rîs cu asemenea idei introduse în textul Constituției. E lipsit de sens să afirmi că suntem „continuatoarea” Daciei, dispărută ca stat în urmă cu aproape două milenii. Despre ce continuitate poate fi vorba?!
Iar precizarea „de drept” este hazlie, dacă nu ar apărea în numele nostru, al societății civile.
Am insistat pe lângă dl Cojocaru să nu introducă asemenea bazaconii care compromit celelalte idei și principii constituționale care au valoare și ar fi extrem de oportun să ajungă în textul Constituției. Prin menținerea în proiect a acestor propuneri aberante, abia că le oferă astfel adversarilor noștri motive serioase ca să respingă întregul proiect!
Opiniile noastre politice, ale mele și ale domnului Constantin Cojocaru, sunt aceleași. Ne-am aflat deseori de aceeași parte a baricadei, iar eu personal l-am susținut în multe dintre inițiativele și demersurile sale.
Regret că nici de data asta colaborarea cu dl Cojocaru nu a putut merge până la capăt. Poate data viitoare! Că doar suntem atât de tineri și avem în față tot viitorul…
ION  COJA