Re: despre invitati daca imi permiteti

Mesaje primite
x

Mircea POPESCU prin yahoo.com 

12:24 (acum 3 ore)

către

Profit de intervenția Smarandei Livescu, pentru a face un comentariu mai expicit privind poziția CMR.

La Izvorul Mureșului am avut contacte cu mulți români din jurul granițelor, cu deputați, cu membri ai guvernului, cu reprezentanta președintelui Iohannis, Sandra Pralong, cu ziariști și cu alți români din țară. Și nu numai simple contacte, dar și avansări oficiale de propuneri concrete, pe care vom continua să le aprofundăm prin dialog cu factori responsabili începând de săptămâna viitoare. Mai ales propuneri legate de Basarabia și Ucraina sau teritoriile de la Sud de Dunăre, precum și cele din inima României în care situația românilor aflați în minoritate este total inacceptabilă.
Mulți dintre aceștia vor veni la Conferința CMR, din 7-8 Septembrie, ocazie cu care, din dezbaterile ce vor avea loc, nu neapărat în consens, vor apare rezultate concrete și chiar, se speră, schimbări de optică în sensul coagulării unor entități cu caracter de unitate românească în regiunile din jurul României.
Aceste forme asociative, având personalitate juridică, pot deveni parteneri calificați de acțiune și dialog cu instituțiile statului român, cu instituțiile specializate ale UE sau cu alte organizații internaționale.
Și mulți din cei care vor veni și-au arătat disponibilitatea de a deveni membri CMR și de a întări astfel organizația pe toate palierele: comunități românești, parlament, partide, administrație și chiar guvern.

Nu am făcut invitații speciale. Nu știu de dna. Andronescu, dar dacă dorește să vină, este bine venită deoarece niciun român nu este respins pe criterii politice.
Noi dezbatem strict probleme de interes național și mai ales încercăm să fim un catalizator pentru a reclădi, pas cu pas, unitatea națiunii. De aceea, schimbul de opinii nu poate să fie decât o cale spre succes, chiar dacă vor exista sincope temporare.

Mircea Popescu
14 August 2019