România este în pragul unei crize politice care nu-și va găsi rezolvare în beneficiul societății românești. Moțiunea de cenzură depusă în Parlament se bucură de sprijinul ne-condiționat al președintelui Johannis, vinovatul principal pentru insuccesele României din ultimii 5 ani! Căderea guvernului ar încununa astfel opera malefică a unui individ iresponsabil.
Este trist că parlamentarii PSD și ALDE nu mai sunt împreună. Vinovații sunt de ambele părți, dar mai înainte de a stabili vina fiecăruia parlamentarii respectivi e cazul să-și dea seama de gravitatea situației. A vota cu opoziția este un gest de trădare a celor care le-au dat votul în urmă cu trei ani! Este un gest iresponsabil, de oameni nesăbuiți, care nu văd mai departe în viitor, care nu sunt capabili să aprecieze riscurile enorme pe care le presupune căderea guvernului în condițiile în care nu există nicio șansă să fie înlocuit cu un guven mai performant. Alternativa la actualul guvern, oferită de opoziția PNL, este catastrofică.

Nici parlamentarii din opoziție nu se arată a fi conștienți de gravitatea situației pe care ar crea-o succesul moțiunii de cenzură. Va fi un succes al celor care nu vor binele României! Sunt multe persoane și entități care lucrează fără întrerupere împotriva intereselor României. Președintele o face probabil din imaturitatea sa politică, din lipsa competențelor pe care ar trebui să le stăpânească președintele unei țări. Spectacolul incompetenței președintelui riscă să se transforme într-o tragedie națională. Acest individ este vinovat că și-a făcut un țel, un program, din a sabota guvernarea PSD-ALDE, din a împiedica realizarea programului cu care coaliția de stânga a câștigat alegerile din 2016! Un program perfect realizabil dacă incompetentul nostru președinte nu ar fi uneltit sistematic împotrivă.

Sperăm ca electoratul să se dumirească cu privire la trădarea președintelui Johannis și să nu mai repete greșeala din 2015.

Facem un apel la parlamentarii din ambele tabere să se trezească la realitate. Prostia și incompetența lui Johannis și Ludovic Orban nu poate echivala cu un program politic. Gălăgia provocată în mass media de cei doi și de acoliții lor nu are valoare de argument. Dacă moțiunea trece consecințele vor fi cumplite. Dacă moțiunea nu va trece, nu riscăm un salt în necunoscut, chiar dacă avem nemulțumiri fiecare pentru felul cum s-a guvernat în ultimii trei ani! Dar trebuie să fim cinstiți să recunoaștem și reușitele guvernării PSD-ALDE. Cu siguranță aceste reușite ar fi fost mai consistente dacă nu se producea opoziția nejustificată a președintelui Johannis. Să sperăm că în viitorul cel mai apropiat Johannis va da socoteală pentru felul cum a condus Țara!

Ion Coja,
în numele colegilor din Asociația Foștilor Parlamentari