1 din 37.869
comentariul Carolinei la DAN CULCER https://ioncoja.ro/dan-culcer-versus-impostorii/
Mesaje primite

rodica bratulescu
17 ian. 2024, 22:12
către Dan, eu

caroline gunderode 17 ianuarie 2024 la 10:02 pm – Raspunde

Dan Culcer versus impostorii – Ion Coja
Ion Coja

DAN CULCER JURNALUL UNUI VULCANOLOG Un jurnal de scriitor și de redactor de revistă (Vatra, Târgu Mureș), combin…

Comentariul asteapta aprobarea.
Regret cumplit ca lipsesc linkurile promise mai sus de Maestrul Dan Culcer , spre a pricepe mai bine situatia .

Intre timp am dat, din fericire , chiar peste superbul raspuns formulat de insusi Maestrul nostru poet si filozov, catre satrapia platitilor gras cu bani falsi – fiat money – sa se autovictimizeze labartat peste toate forurile planetare peste care reusesc sa-si permita a lor vesnica autovictimizare caci :

ei n-au facut niciodata nimic, nici-un rau nimanui !!!

Perversitate mincinoasa extrem de lucrativa pe cat de triumfalist – subiectiva , si profund sufocanta asupra culturii europene, bazata pe filozofia greaca , pe dreptul roman si pe religia crestina !!! (nuuu pe iudaism !!!), la care intelectualii iudei in majoritate, lucreaza acuma tare prin toate universitatile si forurile culturale, cu DECOMPOZITIONISMUL „POSTMODERNIST ” caci cine domina peste tot !!! ???

Vedeti-l si pe slugarnicul de Iulian Boldea (care”si-a cerut scuze in fata politrucilor platiti de la revista 22 !!!) specialist maaare doftor – fil- olog in aceasta cacareaza mult sofisticata pe cat de putreda cu care distrug toata cultura mare a Europei si a Americii, propulsand putregai peste putregai , un Boldea care s-a scuzat estropiatilor de la 22, ca l-a publicat pe formidabilul filozof si poet roman DAN CULCER !!!

DAN CULCER , CARE NU POATE DECAT SA URLE ADEVARUL IN GURA MAREEEE , DOAR-DOAR L-O AUZI SI CINE TREBUIE :

SA NU UITE IUDEII DE LA 22 CA HANNAH ARENDT, IN TOATA OPERA EI (cu banalitatea raului cand il comenteaza pe Eichmann cel torturat , cu tot, etc etc etc), n-a avut loc sa critice crimele comunismului ci doar nazismul!!!
E TARE NUUUUU ?
ARENDT: CRITICA DOAR NAZISMUL !!!
NUUUUU SI COMUNISMUL, LA CAPITOLUL CRIMEEEE !!!
CA REVISTA 22 ???

Aceasta este remarca istoricului german Ernst Nolte, mare specialist- vezi cartea lui :”Geschichtsdenken im 20-ten Jahrhundert”!!! „Gandirea istorica in secolul 20″ !!! cu cartile cele mai burtoase asupra nazismului, prezente in toate bibliotecile universitare !!! de pe toate continentele !!! carti in care Ernst Nolte declara clar ca nazismul nu a fost decat o contraforta nascuta spre a combate iudeobolshevismul !

ATI CITIT BINE, AUTOVICTIMIZATILOR : ERNST NOLTE :
” NAZISMUL NU A FOST DECAT UN VECTOR ISTORIC CU CARE POPORUL GERMAN SI ASOCIATII SAI AU INCERCAT SA OPUNA O CONTRAFORTA BOLSHEVISMULUI IUDAIC ”

SI ACUM COMENTARIUL MAESTRULUI INSUSI, AL POETULUI , CRITICULUI LITERAR SI FILOZOFULUI ROMAN DAN CULCER :

Din nou despre „culpa fericită” | Revista 22
comentariu :

Din nou despre „culpa fericită” | Revista 22
Antisemitismul, indiferent de versiune, nu trebuie admis în publicații care își spun democratice, iar denunțarea…

Dan Culcer – 12-19-2023

„Ludo e un creier ascuțit, fost bun sionist, talentat până la măduva gândirii, cunoscător profund al gândirii judaice. El a fost înțeles și sprijinit de marii conducători ai judaismului român, ca Dr. Willy Filderman, Iacob Itzhak Niemirower, A. L. Zissu, ba și marele nostru înaintaș, d-nul Adolphe Stern, l-au apreciat. Presa sionistă l-a găzduit, banii organizațiilor l-au hrănit, din dragostea noastră el a putut să scrie liber și nesilit de nimeni. Astăzi el zace în Biblioteca Academiei Române, adună documente din viața social-politică a regimurilor trecute din România și le reactualizează prin falsificare crasă, pentru a obține CE ? Batjocura, murdăria, goliciunea amară a parvenirii. Ludo tipărește la Editura de stat tomuri groase, tone de otravă, câștigă averi din noroiul ce-l aruncă asupra trecutului românesc, noroi care personifică propria sa dramă. Asemenea decădere morală, ca evreu, mă doare. A ajuns Ludo un antisemit al propriului său neam, mai ordinar decât un A. C. Cuza. Că această treabă a făcut-o un Mihail Sadoveanu, un Arghezi, un Zaharia Stancu, ei cel puțin sunt « români ». Dar CE caută un EVREU în grajdurile lui Augias, iartă-mă Doamne, nici porcii nu-s în stare să-mi lămurească această șaradă neo-proletară ” —Alexandru Șafran Sursa Wikiwand – I. Ludo Astfel a fomulat Alexandru Șafran, un mare rabin, originar din România, un sfat înțelept adresat evreilor din România, ziși «români», în speță lui I. Ludo, cel care se specializase în romane pamflet întru denigrarea grosolană a regalității din România, în ciclul Paravanul de aur, Regele Palaelibus etc., după 1945 desigur. Unii evrei nu trebuiau să se amestece în treburile românilor și mai ales să nu pună în discuție valorile și miturile acestora, mai ales când se cunoaște contribuția unora dintre evreii cu funcții politico-ideologice la distrugerea culturii românilor. Dacă au făcut-o sau o fac, să nu se mire nimeni că vor suporta consecințele, zic eu, adică contestarea de către oponenți a valorilor identitare și miturilor evreiești. Dacă Norman Manea, Alexandru Florian, Zigu Ornea, Andrei Oișteanu, Andrei Cornea tăceau ÎN ACEST DOMENIU, ar fi rămas înțelepți. Si taccuises philosophus mansisses. Altfel, se pot aștepta să fie răsplătiți cu aceeași monedă. Adică să li se conteste valorile și miturile.» Sper că veți reciti ce scriu aici și veți înceta cu văicărelile despre eliminarea dv din cultura română. Vă cunosc foarte bine activitatea. Deci traducerile din Platon sunt ceva bun pentru cultura română. Dar activitatea dv publicistică din această revista este contrară valorilor mele, în prea multe cazuri. Vă pot face lista domeniilor unde nu sunt de acord cu Dv., dacă vă interesează. La asta m-am referit, nu la altceva. Nu vă tot victimizați inutil. Și nu insinuați mereu că aș fi antisemit fiindcă am criticat cinci intelectualii, probabil evrei, care trăiesc în România. Sărbători Fericite Dan Culcer

Wikiwand – I. Ludo
I. Ludo, pseudonimul artistic al lui Isac Iacovitz Ludo a fost un publicist și scriitor român de etnie evreiască…

rodica bratulescu
17:00 (acum 37 de minute)
către eu, Dan

Stimate domnule profesor Ion Coja:

priviti dece Manolescu s-a razbunat pe scriitorul Dan Culcer : pentru ca si-a cerut drepturile la vot !!!!!!!!!!!!!!
E incredibila ranchiuna !!! Cititi mai jos .

–– Forwarded Message ––
From: rodica bratulescu
To: rodica bratulescu
Sent: Thursday, January 18, 2024 at 11:10:51 AM GMT+1
Subject: Re: comentariul Carolinei la DAN CULCER https://ioncoja.ro/dan-culcer-versus-impostorii/

F IMPORTANTA BIBLIOGRAFIE DE LA DAN CULCER- de citit !
On Thursday, January 18, 2024 at 08:51:08 AM GMT+1, Dan Culcer wrote:

Denunț contra lui Dan Culcer. Contextul polemic. Manolescu, Cornea, Oișteanu, Tismăneanu etc

Texte și surse documentare. Stimați colegi scriitori, difuzez o serie de legături, sau linkuri cum se zice în romgleză, pentru informarea Dvs., pentru reconstituirea unor intervenții în presă, care, în rezumat, se reduc la un denunț, inițiat de Nicolae Manolescu, relansat de Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș. În spatele unei pretinse polemici grupul declară, în toate oficinele la care au acces, că aș prezenta un sindrom de antisemitism.

Sunt acuzat de «antisemitism» pentru că am afirmat într-un studiu din revista Vatra, că succesul, cât este, real sau construit propagandistic, al operei lui Norman Manea pe piața cărții, are la bază un troc intracomunitar, scrierea unui pamflet comandat, intitulat Felix Culpa. Cronologia simplă și declarațiile lui Norman Manea, despre comanda revistei The New Republic, pot servi drept probe, alături de diversele articole mai vechi din România literară, publicate de N.M., ca și de diverși alți autori, cu girul lui N. Manolescu.

Am criticat, și prin acest exemplu, publicistica ideologică antiromânească a unor minoritari ostili, a slugilor acestora, a descendenților unor activiști comuniști, care denigrează de peste trei decenii memoria istorică, culturală și identitară a românilor, cu argumente specioase sau chiar fără argumente, în numele unor interese personale sau comunitare specifice. Care participă la o falsificare, cu deformare continuă a imaginii culturii române, prin încercarea de a impune pe plan internațional, ca aparținând culturii române, non valori sau pseudovalori, așa zisa avangardă literară, de pildă, în dauna valorilor sancționate de practică și timp, escamotate sau acuzate de păcatul «naționalismului».

Sunt convins și afirm că o cultură românească nu poate fi reprezentată valid în programele unor institute culturale ale României în străinătate de un Tristan Tzara (un impostor dadaist), B. Fundoianu, Ilarie Voronca, Sesto Pals, sau și alți avangardiști, așa cum se încearcă de vreo trei decenii, prin împăunarea cu pene străine de care, înlocuitori de fapt, nu avem nevoie. Uneori e vorba de valori reale (cazul B. Fundoianu, Ilarie Voronca, Victor Brauner, Mihai Sebastian, Alexandru Vona etc) dar opera lor este exterioară, puțin sau integral nesemnificativă pentru liniile majore ale specificității noastre naționale. E vorba de o cultură derivată, secundă, câteodată, din păcate pentru operele înalte respective, rămasă indecisă între curentele preeminente, insulară, care ar trebui corect încadrată între realizările culturale ale evreilor, indiferent de limba în care s-au exprimat autorii. Un amestec al curentelor nu este acceptabil, inteligibil, nici logic, nici productiv.

Valorile naționale românești se află pe linia Dimitrie Cantemir, Mihai Eminescu, B.P. Hașdeu, Vasile Pârvan, George Coșbuc, Octavian Goga, Tudor Arghezi, Liviu Rebreanu, Constantin Brâncuși, Lucian Blaga, Mircea Eliade, Mircea Vulcănescu, Vasile Voiculescu, Ion Barbu, Ion Pillat, George Bacovia, Dan Botta, Dimitrie Gusti, Dumitru Stăniloaie, Hortensia Papadat-Bengescu, Nae Ionescu, C.V. Gheorghiu, Vintilă Horia, Emil Cioran, Constantin Noica, Aron Cotruș, George Ciorănescu, Zevedei Barbu, Gellu Naum, Ion Gheorghe, Leonid Dimov, Grigore Vieru, Cezar Ivănescu, Dorin Tudoran, Mircea Ciobanu, Vasile Vlad, Cristian Simionescu, N. Steinhardt, Radu Petrescu, Mircea Horia Simionescu, Nicolae Breban, Emil Turdeanu, Petre Pandrea, Ion Taloș, Petru Ursache etc. etc. Câtă vorbire se face despre acești autori în sistemul comunicării culturale externe?

Nicolae Manolescu se erijează în denunțător, ascunzând adevărata cauză a acțiunii sale, o răzbunare ridicolă. Am criticat direct, în corespondența mea cu Uniunea, abuzurile în redactarea Statutului Uniunii Scriitorilor, modificat în funcție de interese private, prin care sunt lipsiți ilegal de un drept, votul cu ocazia alegerilor de președinte, scriitori care sunt membri, dar nu locuiesc în România.

De la o notulă manolesciană în România literară nr. 51-25/2023, s-a ajuns la declarații autocritice exagerate ale conducerii revistei Vatra, sub amenințările voalate ale lui Andrei Cornea, deși conținutul în peste trei decenii al periodicului românesc din Târgu Mureș, una dintre cele mai bune și echilibrate reviste din România, dovedește tocmai lipsa oricărei atitudini culturale discriminatorii, de care este acuzată acum redacția, prin efectul de «contaminare» indus de denunțul absurd al lui N. Manolescu, denunț bazat pe o lectură perversă a studiului meu de sociologia succesului.

Faptul că, în niște texte de publicistică propagandistică, câțiva autori confundă sistematic legitima apărare, față de orice acțiune de subminare sau colonizare demografică sau spirituală, și critica legitimă a unor acțiuni ideologice ostile — cu antisemitismul, o fac pe barba lor.

Nu fac parte dintre cei care se sperie de atacul în haită. Sunt cu spatele la o stâncă și am în mână un par, scos din foc.

Aveți mai jos elementele necesare pentru a judeca singuri. Dacă, eventual, vreți să-mi comunicați o părere, o reacție, adresa pentru mesajele electronice de acest fel este ziarist.culcer@gmail.com

Elancourt, Franța, 15 ianuarie 2024

Cu tot binele, Dan Culcer

Cauza atacului. Articolul meu [despre cariera lui Norman Manea] Succesul literar sau trocurile intracomunitare, Vatra, 10-11/2023

Denunțul lui Nicolae Manolescu

https://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.com/2024/01/denuntul-lui-nicolae-manolescu-si.html

Mircea Mihăieș sare în ajutorul lui N. Manolescu

https://biblioteca-lui-dan-culcer.blogspot.com/2024/01/mircea-mihaies-intorcerea-strigoilor-un.html

Andrei Oișteanu și Andrei Cornea amenință redacția cu măsuri administrative

https://biblioteca-lui-dan-culcer.blogspot.com/2024/01/andrei-cornea-andrei-oisteanu-evacuarea.html

Michael Shafir îl acuză de «rinocerită» pe N. Manolescu

https://biblioteca-lui-dan-culcer.blogspot.com/2024/01/michael-shafir-o-tragicomedie-in.html

Nicolae Manolescu respinge acuzația

https://romanianpresse.blogspot.com/2024/01/cum-am-devenit-rinocer_6.html

Dorin Tudoran. Norman Manea și premiul Nobel

https://biblioteca-lui-dan-culcer.blogspot.com/2024/01/dorin-tudoran-nobelul-de-vara-rubrica.html