La sfârșitul săptămânii trecute, în mai multe orașe românești dar și în Spania, au fost comemorați în al 76-lea an de la jertfa lor, eroii anticomuniști Ionel Moța și Vasile Marin, căzuți eroic pe câmpul de luptă la Majadahonda, în timpul apărării Madridului asediat de asaltul trupelor comuniste.

Sâmbătă 12 ianuarie și duminică 13 ianuarie 2013, în București la biserica Sf Ilie Gorgani, la Timișoara, la Ploiești, la Bacău și la Majadahonda-Spania, delegații Partidul „Totul pentru Țară” au participat la parastasele ridicate pentru sufletele celor doi martiri.
Pe urmele lui Moţa şi Marin
relatare de Florian Cristache
Spania, 11.01.2013
Am păşit pe urmele lui Moţa, Marin şi a celorlalţi legionari care au luptat în numele Crucii prin tranşeele din apropierea Madridului. Am mărşăluit prin Valle de los Caídos (Valea celor Căzuţi) până la monumentul Sfintei Cruci, care a fost ridicat în onoarea ambelor tabere combatante de către Franco, care are şi piatra de mormânt înăuntrul bazilicii, alături de un la fel de „Căpitan” al naţionaliştilor spanioli din acea perioadă fierbinte, Jose Antonio, care, acesta din urmă, a fost ucis mişeleşte de către comunişti la începutul războiului civil.
Pe aceste locuri în care Moţa şi Marin au luptat cu arma în mână ca simpli soldaţi şi nu s-au dat în lături în a apăra pământul spaniol de a fi cucerit de soldaţii necuratului, se mai simte încă zbuciumul prin care a trecut o Spanie însângerată.
Majadahonda, 13.01.2013
Cu gândul la cei doi luptători ai Crucii, Moţa şi Marin, ca în fiecare an, o delegaţie a Partidului „Totul pentru Ţară” şi a Fundaţiei „Ion Gavrilă-Ogoranu”, ca şi foşti deţinuţi politici din ţară şi străinătate, cât şi unele organizaţii naţionaliste care împărtăşesc idealurile pentru care s-au jertfit Moţa-Marin, ne-am adunat cu toţii, tot în numele Crucii, pentru a cinsti memoria şi sacrificiul de care au dat dovadă, şi la fel ne mobilizează la impunătorul monument de la Majadahonda, pe locul unde au căzut cei doi bravi români.
În faţa Crucii şi Lui Hristos ne-am plecat capetele, aşa cum au făcut şi cei doi eroi ai noştri şi nu vom lepăda nici credinţa, oriunde ne-am afla, şi nici nu vom da înapoi de la năzuinţa de a fi legionar în numele Crucii biruitoare, al pământului şi neamului care trebuiesc apărate de noile atentate necredincioase, care stau să ne culce la pământ pentru totdeauna în această lume. Numai că, ce nu ştiu ei, este că noi ne pregătim pentru Împărăţia ce nu va avea sfârşit.
S-a ţinut o slujbă de pomenire, a celor doi neînfricaţi în faţa morţii şi a răsunat din piepturi tinere „Sfântă tinereţe legionară”, ca apoi părintele Bejenaru să glorifice efortul celor care au picurat sânge pe pământul creat de Dumnezeu, apoi părintele Vişovan a ţinut un discurs în spaniolă pentru naţionaliştii autohtoni, iar fostul deţinut politic Marcel Petrişor a amintit că o jertfă pentru Hristos nu-i niciodată în zadar, ci ea zideşte pentru eternitate.
Totul s-a terminat într-o atmosferă de „Viva Espana! Viva Romania” ce a pecetluit unitatea naţionaliştilor de pretutindeni într-o credinţă într-Unul Dumnezeu!
http://www.totul-pentru-tara.ro/acasa/11-ne-vom-intoarce-intr-o-zi/280-moa-i-marin-comemorai-la-76-de-ani-de-la-marea-jertf