Claudiu Târziu (AUR): “Coaliția trădătoare PSD-PNL acționează, din nou, împotriva românilor”
Adrian Cimpoi

În timp ce la Camera Deputaților noul partid unic PNL-PSD era ajutat de anexa UDMR să devanseze alegerile prezidențiale după bunul plac, la Senat aceeași coaliție toxică a respins, ca de fiecare dată, o serie de proiecte importante și benefice pentru țară și pentru români depuse de AUR:

1) Limitarea numărului de mandate pentru aleșii locali, parlamentari și europarlamentari. Astfel, coaliția are garanția că își va pune în continuare dinozaurii politici în funcții de conducere, aceiași baroni locali care țin orașele din România în subdezvoltare de zeci de ani.

2) Creșterea numărului de parlamentari pentru Diaspora. O măsură benefică în contextul în care avem o Românie dincolo de granițe, în Diaspora, izgonită din cauza măsurilor antiromânești luate de PNL și PSD de 34 de ani. Prin acest proiect nu se majora numărul total al parlamentarilor, așa cum mincinos au încercat să spună cei din coaliție. Din contră, AUR susține reducerea numărului de parlamentari la 300 pentru a respecta voința poporului român de la referendumul pe care aceștia l-au validat, dar pe care de-alde Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă refuză să îl aplice.

3) Limitarea atribuțiilor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) în timpul alegerilor. STS funcționează ca o structură militară, ce presupune un regim strict de confidențialitate, complet opus principiului transparenței. Implicarea unei structuri militare în procesul electoral nu conferă suficientă încredere în corectitudinea procesului de vot.

Toate cele trei proiecte au fost respinse de PNL și PSD, cu ajutorul UDMR.

De ce?

Din același motiv pentru care nu vor alegerea primarilor în două tururi: baronii locali și-ar pierde fotoliile călduțe, în timp ce PNL și PSD nu ar mai avea acces la banul public cu care își alimentează firmele de partid.