Cîțu a subminat economia națională. Probabil era șantajat! Reprezintă un atentat la siguranța națională a României

⸱ 13 august 2021   0   12.337

Informația că premierul Florin Cîţu are o condamnare penală în SUA de la vârstă de 28 ani pentru conducere în stare euforică (droguri și alcool) – pentru care nu poate interveni niciodată reabilitarea și care nu se șterge niciodată din cazierul penal din State – reprezintă o vulnerabilitate majoră pentru securitatea națională a României, notează pentru luju.ro Răzvan Savaliuc.

Un premier en-titre cu un asemenea trecut penal putea fi șantajat oricând de orice persoană, grup de interese sau putere străină care știa de acest groaznic secret.

Să nu uităm că Florin Cîţu a comis interminabile acte contra economiei românești.

A împrumutat în neștire zeci de miliarde de euro, la dobânzi maximale, și a refuzat să dea socoteală în față Parlamentului și națiunii ce a făcut cu acești bani, care nu se văd nicăieri. Apreciez că Florin Cîţu a adus țară la limita intrării în incapacitate de plată și nu pot să cred că a făcut-o din prostie.

Pot însă să bănuiesc legitim că este posibil că Florin Cîţu să fi fost constrâns să arunce cu miliardele poporului român către anumite state/grupuri de interese/ multinaționale tocmai ca să nu apară în spațiul public informația care demonstrează că este un condamnat penal, care nu putea ocupa niciodată funcția de membru al Guvernului României.

Am să explic:

Art. 2 din Legea 90/2001 privind funcționarea Guvernului României prevede: “Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale”.

Art. 8, alin. 2 din Legea 90/2001 prevede că: “În cazul în care un membru al Guvernului a fost condamnat penal printr-o hotărâre judecătorească definitivă sau averea să a fost declarată, în tot sau în parte, că fiind dobândită în mod ilicit, printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă, el este demis de Președintele României…”

Mai mult, înaintea numirii în funcția de premier, Florin Cîţu a primit certificat ORNISS, care i-a conferit dreptul de acces la informațiile clasificate ca secrete de serviciu și de stat. Și automat ca premier a devenit vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Pentru a dobândi certificatul ORNIIS, trebuie să îndeplinești o serie de condiții deosebit de stricte – voi cita chiar din criteriile de pe site-ul

www.orniss.ro/ro/proceduri.html:

“În cadrul procedurilor de avizare se acordă atenție specială persoanelor care:

  1. a) urmează să aibă acces la informații strict secrete și strict secrete de importanță deosebită; b) ocupă funcții ce presupun accesul permanent la un volum mare de informații secrete de stat; c) pot fi vulnerabile la acțiuni ostile, ca urmare a importanței funcției în care vor fi numite, a mediului de relații sau a locului de muncă anterior.

Oportunitatea avizării va fi evaluată pe baza verificării și investigării biografiei celui în cauză. Principalele criterii de evaluare a compatibilității în acordarea avizului pentru eliberarea certificatului de securitate/autorizației de acces vizează atât trăsăturile de caracter, cât și situațiile sau împrejurările din care pot rezultă riscuri și vulnerabilități de securitate (…)

Constituie elemente de incompatibilitate pentru accesul solicitantului la informații secrete de stat oricare din următoarele situații:

  1. a) dacă în mod deliberat a ascuns, a interpretat eronat sau a falsificat informații cu relevanță în planul siguranței naționale ori a mințit în completarea formularelor tip sau în cursul interviului de securitate; b) are antecedente penale sau a fost sancționat contravențional pentru fapte care indică tendințe infracționale; c) are dificultăți financiare serioase sau există o discordanță semnificativă între nivelul său de trăi și veniturile declarate; d) consumă în mod excesiv băuturi alcoolice ori este dependent de alcool, droguri sau de alte substanțe interzise prin lege care produc dependență; e) are sau a avut comportamente imorale sau deviații de comportament care pot genera riscul ca persoană să fie vulnerabilă la șantaj sau presiuni; f) a demonstrat lipsa de loialitate, necinste, incorectitudine sau indiscreție; g) a încălcat reglementările privind protecția informațiilor clasificate; h) suferă sau a suferit de boli fizice sau psihice care îi pot cauza deficiențe de discernământ confirmate prin investigație medicală efectuată cu acordul persoanei solicitante; i) poate fi supus la presiuni din partea rudelor sau persoanelor apropiate care ar putea genera vulnerabilități exploatabile de către serviciile de informații ale căror interese sunt ostile României și aliaților săi.”

Nu am niciun dubiu că certificatul ORNISS i-a fost în mod ilegal atribuit lui Florin Cîţu, atât din cauza lui că a ascuns condamnarea penală din SUA, cât și prin lipsa de verificări sau și mai grav, ascunderea, informației că Florin Cîţu este un condamnat penal definitiv, și că are viciul alcoolului.

Cine poartă răspunderea unei asemenea vulnerabilități la siguranță națională la cel mai înalt nivel?

Serviciul Român de Informații, care nu și-a îndeplinit obligațiile trasate prin lege și a permis numirea în funcția de premier a unui personaj potențial șantajabil și cu viciul alcoolului.

Toți mai bem un pahar, dar nu toți ne suim beți la volan. Și cu atât mai puțin ajungem să avem, în aceste condiții de nărav, banii țării pe mână.

Era ușor de verificat Florin Cîţu dacă a avut respectiva condamnare penală cu pușcărie, de la 28 ani? Era extrem de simplu. Era obligația SRI să o facă. Se știa că a făcut facultatea în SUA niște ani buni, și trebuiau verificate viața lui și antecedentele de acolo (procedura e extrem de simplă și se face de către orice persoană, on-line, contra cost).

Nici nu mai contează dacă Florin Cîţu a fost sau nu șantajat cu această informație.

Nici că este un element #rezist, care în opinia mea și a multora reprezintă o amenințare generală pentru orice stat prin factorul așa-zis progresist. Contează doar producerea prin persoană și antecedentele lui Cîţu a unui incident major de securitate națională prin numirea sa în funcția de premier și eliberarea certificatului ORNISS.

Cine se face vinovat de această situație? În principal SRI, care răspunde de siguranță națională și care nu și-a îndeplinit obligațiile de verificare și prevenție. Directorul SRI Raul Eduard Hellvig ar trebui chemat de urgență în față Parlamentului și investigat la sânge dacă s-a știut de condamnarea lui Cîţu și s-a tăcut mâlc doar pentru a i se face pe plac președintelui Klaus Iohannis de a avea sluga mult visată și prea-credincioasă în Guvernul Meu. Una mai credincioasă chiar și decât Ludovic.

Unele voci din PNL, în încercarea de a-l apăra pe Cîţu, au ieșit în aceste zile să afirme că se știa de luni de zile în partid de condamnarea din SUA și că preacinstitul Florinel se căia amarnic. Deci știau până și membri marcanți ai PNL de marele secret al lui Cîţu, iar SRI-ul lui Hellvig habar nu avea… sau se prefăcea…

Se știe că Raul Eduard Hellvig este prietenul de casă al lui Klaus Iohannis (atât cât se poate fi prieten cu acest om) și că îi face toate mendrele din subteranele Puterii. Klaus Iohannis e cel care l-a numit pe Florin Cîţu ca premier și dacă mâine nu-i demite pe Cîţu și pe Hellvig din înaltele funcții pentru incidentul major de securitate creat, e clar că este complice la întreaga situație.

Vă mai întrebați dragi români de ce suntem o țară vândută? De ce România se împrumută într-o demență și nu se vede nimic? De ce prețurile au explodat pretutindeni și de ce nu ne mai ajung banii, în timp ce euforicul de Cîţu ne minte că puterea de cumpărare a crescut?

Mă gândesc doar la cât adevăr se îndeplinește deja din profeția părintelui Arsenie despre viitorul României: „Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”.