Străvechi rădăcini românești ale Mișcării Legionare

Domnul LD ANTICAP, intr-un alt comentariu, ma considera legionar fervent. Nu neg aceasta afirmatie, cu precizarea ca eu sufar de o boala mult mai grea. In primul rand, nu apreciez neaparat manifestarile exterioare ale legionarismului, de multe ori fara continut. De exemplu, nu-mi plac cei care poarta camasa verde ostentativ, sau isi pun pe burta plina cu bere un tricou cu imaginea Capitanului, ca sa-si acopere buricul paros. Sau se imbraca in alb, ca la Tancabesti, la marea sarbatoare „in Memoriam”, sa semene cu Capitanul. Nu ca zic c-ar fi oameni de nimic, cei care fac asta! La urma urmei, daca n-ai nimic in tine, macar semnele exrterioare sa le cultivi!
Eu insa sunt fascinat de doctrina legionara, asa cum este ea prezentata in „Carticica sefului de cuib”! Acolo sta, bine pusa la pastrare, doctrina legionara. Cel care vrea sa se numeasca pe drept legionar, trebuie sa si-o insuseasca si sa se poarte in consercinta. (Vor veni si acele timpuri, mai curand decat se asteapta neprietenii.) Eu sustin ca acesta doctrina are o putere magica, care, daca o adopti, te face de neinvins (nu invingator, ci de neinvins! Remarcati, va rog, diferenta!) Doctrina legionara s-a dovedit superioara doctrinei sioniste, sau talmudice, prin care o parte din evrei, sa le spunem talmudisti, au acaparat prin frauda si inselaciune, partea materiala a lumii. Ei, doctrina legionara si-a dovedit superioritatea pe propriul teren al talmudistilor! Pe terenul comertului! Comertul legionar innebunise Sinagoga! Nu mai stiau ce sa faca! Si atunci au apelat la cele mai josnice mijloace! Prin camarila lor din jurul nenorocitului de Carol al II-lea, au pus la cale cele mai abjecte crime impotriva elitei legionare! In frunte cu Capitanul! Doctrina legionara se bazeaza exact pe principiile talmudice, numai ca Codreanu a crestinat principiile talmudului, botezandu-le prin inmuiere in apa sfintita. Astfel increstinata, doctrina legionara a ajuns mai puternica decat talmudismul. Si daca a fost in stare de asta, insemna ca doctrina legioanra poate invinge orice alte doctrine, precum cea comunista, globalizarea, etc. etc. etc. Aceste este si principalul motiv pentru care Legiunea si legionarii au fost persecutati mai rau decat crestinii pe vremea lui Nero. Dar, pe legionari i-au putut omora, dar doctrina nu. Ea traieste si va reinvia cat de curand.
Pentru aceasta, atunci cand mirele va intra in biserica si noi sa nu fim prinsi cu candelele fara ulei, ar trebui de acum sa ne insusim aceste valori propovaduite de doctrina legionara, care nu sunt altceva decat valori perene adanc inradacinate in mentalul romanesc si in psihologia poporului roman. Poate ca in curand o sa am posibilitatea sa va prezint o varianta a Carticelei sefului de cuib, scrisa la inceputul secolului al 16-lea.