Cioroianu nu a plagiat, a făcut ceva

și mai urît!…

Domnule profesor ION COJA, ce părere aveți despre ploaia de doctorate plagiate?

Eu mă mir că se dă mai multă atenție acestor plagiate decât crimelor economice și financiare de care se face vinovată clasa politică post-decembristă! Față de cât rău a făcut Țării unul ca Oprea, plagiatul său este un mizilic. Presa face caz de plagiat mai mult, mult mai mult decât de răul pe care l-a făcut Oprea Armatei și Țării.  În plus, problema este fals pusă! Delictul acestor autori de doctorate plagiate nu este plagiatul!

Asta cum vine?!

Hoții ăștia de politicieni nu au plagiat, căci nu sunt atât de imbecili! Știu și ei că plagiatul este interzis!

Și atunci?

Nu ei au plagiat, ci persoana necunoscută nouă care le-a scris teza de doctorat!… Procedura este următoarea: sunt pe piață, în fiecare domeniu, câteva persoane care trăiesc bine din elaborarea unor teze de licență sau de doctorat pentru cei interesați. Tezele de doctorat se plătesc, desigur, mai bine. Alde Ponta sau Oprea au plătit pentru  a li se face teza de doctorat. Sau au dat ordin cuiva!… Cine le-a scris teza acela a plagiat de fapt! Nu este exclus ca autorul tezei să fi comis plagiatul cu intenția de a-l compromite pe beneficiar la un moment dat!

Sau de a-l șantaja!

Bună idee!… Oricum, acești autori de doctorate la comandă nu sunt capabili să facă teze originale, drept care copiază, plagiază. Care dintre ei este mai deștept, copiază în așa fel încât să nu poată fi descoperit ușor plagiatul. Nu este greu, dacă ești ceva mai isteț!

Deci nu este greu să plagiezi o teză de doctorat în așa fel încât palgiatul să nu poată fi descoperit!

Eu nu am spus asta! Orice teză plagiată poate fi descoperită! Poate și trebuie să fie descoperită chiar înainte de a se ajunge la susținere!

Adică?

Orice doctorand are un conducător de doctorat. Dacă acesta este un adevărat profesor, un adevărat om de știință, nu primește la doctorat un animal ca Oprea! A cărui teză de licență sunt sigur că i-a făcut-o altcineva! Sunt convins că nici bacalaureatul său nu a fost în regulă!

Deci vinovatul principal pentru orice teză de doctorat plagiată este conducătorul de doctorat!… Și sancțiunea pentru plagiat de aici trebuie să plece: de la conducătorul de doctorat care trebuie sancționat măcar cu atâta:  să decadă din această răspundere, din această funcție de răspundere! Doctorandul vine la admitere, dă câteva examene, are de susținut referate. Ai ocazia să-l miroși dacă este un doctorand autentic! Dar când conducător de doctorate este unul ca Adrian Năstase, la ce poți să te aștepți?! A încălcat legea Năstase de zeci de ori, cu efecte dezastruoase pentru toți românii! Cu pagube imense, care vor fi resimțite zeci de ani de întreaga țară! A nenorocit câteva generații de români! Ce mai contează doctoratul lui Ponta, că era ilegal!…

Așadar, trebuie rușinați public și acești impostori care conduc lucrări de doctorat! Nu m-aș mira ca unii dintre ei să-și fi luat doctoratul tot așa, cu teze scrise de alții!

De așa zișii negri… Ce ați vrut să spuneți cu titlul pe care l-ați dat acestui interviu?

Am fost mirat să aflu că acest Adrian Cioroianu și-ar fi obținut titlul de doctor în istorie la o facultate din Canada! Dar nu cu o teză cu subiect canadian, ca să zic așa, ci cu un subiect cum nu se poate mai românesc: Nicolae Ceaușescu! Dacă este adevărat, repet: dacă este adevărat că fostul ministru a procedat în felul acesta, după mintea mea am avea de-a face cu o speță de impostură mai josnică decât plagiatul!

De ce?

Dacă nu-ți dai seama în ce constă josnicia acestui tertip…

Eu îmi dau seama, dar pentru cititori…

Fii sigur că vor pricepe și cititorii în ce constă mârșăvia penibilă, rușinoasă, a domnului ministru Cioroianu!… Repet: dacă este adevărată povestea cu Canada! Mărturisesc însă că nu m-aș mira să fie adevărat. Îl văd la televizor spunând atâtea neadevăruri, veritabile minciuni, încât mă aștept la orice din partea ipochimenului!

Care este deosebirea dintre neadevăr și minciună. Nu-i și minciuna un neadevăr?

În ce ți-am spus eu în discuția noastră nu exclud să se fi strecurat vreun neadevăr! Am spus multe neadevăruri la viața mea, bănuiesc. Dar n-am spus nicio minciună vreodată! Niciodată! Bag mâna-n foc pentru asta!

Încerc să vă cred!

 

A consemnat Tommy Stoicuț