gmbplay
479 aprobate
dumitrulazar1959@yahoo.com
185.53.198.109
Dintre rusi , americani , ucrainieni , cine ne-a facut mai putin rau ? Eu cred ca trebuie lasati toti sa se dea cu capul de pereti .
*
Nota redacției – Când eram copil am auzit, la o petrecere de familie, pe unchiul Ionel Canjea „recitând”:
Uite-așa cum ne vedeți
Îi băturăm noi pe nemți!
Uite-acuș, acuș, acuș
O să-i batem și pe ruși!
Nu-i o soluție satisfăcătoare să-i lăsăm să-și dea cu capul de pereți, câtă vreme România este prinsă în menghina occidentală. E de la sine înțeles, că pretenția Occidentului de a detesta nazismul sau chiar de a sprijini democrația (valabilă, după cum se constată, pe plaiurile noastre doar pentru o anumită pătură socială) pare să fi fost mai puțin importantă decât nevoia lor de a controla Europa. Iar noi aparținem volens nolens bătrânului continent!
În politica noastră externă NU există decât un dialog dezarticulat și, după cum am constatat cu toții atunci când situația în zona hotarelor noastre s-a deteriorat rapid, n-am găsit o altă cale decât să compensăm TOTAL neinspirat prin zelul declarațiilor, să demonstrăm că suntem 150% pro-americani și 200 % anti-ruși, ceea ce ajunge să fie stingheritor pentru indiferent de tipul de parteneriat avut, fiindcă oricine ne-ar sprijini (în orice domeniu, nu numai militar) are nevoie de indivizi cu identitate asumată și nu de roboți docili. Generațiile acestea tinere, cu pregătire mai mult sau mai puțin temeinică în diplomație, e necesar să priceapă că ar fi ideal să caute să gândească și să acționeze pe o platformă comună și NU pe una identică, cu atât mai mult cu cât România nu poate gândi ca o mare putere globală și din acest motiv nu-i rămâne decât să se gândească la ea – ca atare – prin puterile ei și musai pe picioarele ei, fără să fie tributară nimănui.
Prin cele petrecute în Ucraina, remarcăm doar vârful aisbergului, întrucât atât Marea Britanie cât și SUA au intenționat ca pentru Europa de Est să existe și să fie menținută lupta împotriva ei însăși. Iar ca sugestie, mulți dintre noi am citit despre Operațiunea Unthinkable sau despre Operațiunea Dropshot. Prin intermediul acestora am aflat că prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill, a vrut să lanseze un alt război în Europa în 1945, chiar înainte de încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și nu pentru că Armata roșie a URSS-ului a reprezentat vreo amenințare la adresa Aliaților, ci pentru că intenționau să-și impună „voința” Uniunii Sovietice. Această „voință” a fost definită în mod vag ca fiind condiționată de o Polonie pro-vest. Acum, că au o Polonie pro-vest, de ce se dorește escaladarea în Ucraina? Fiindcă este tot o pretenție (ca să nu-i zic moft) occidentală determinată de nevoia de a diviza și de a cuceri Europa prin certuri și războaie fără sens, TOTUL fiind îndreptat împotriva Federației Ruse. România și românii nu se pot teleporta din acest areal geografic învecinat cu marea putere răsăriteană. Prin urmare, dacă am fi fost conduși de niște patrioți și nu de niște cozi de topor, atunci devenea indispensabil să găsim calea de mijloc și să vindem scump pielea ursului, fără a-i înfuria pe cei aflați la masa negocierilor. Și mai ales, fără să îngenunchem, fără aservire! Or, cu un scut inutil pe teritoriul nostru și cu nesfârșitele afirmații rusofobe, altele de-a dreptul belicoase, agresive, n-am rezolvat nimic în beneficiul națiunii, n-am făcut altceva decât să sugerăm că eul nostru transatlantic se luptă din greu cu sinele ortodox. E un punct de vedere ce-mi aparține și pe care l-am consolidat urmărind dezastrul instalat pas cu pas vreme de peste 30 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989. Posibil, să nu fie în asentimentul multora, dar, din nefericire, realitatea o demonstrează și-i vizibilă.
Pe de altă parte, dacă cineva a crezut că Marea Britanie a lui Churchill a fost singurul războinic, atunci avea să constate cu amărăciune că americanii aveau ambiții mai impresionante. În loc să-i împingă pe sovietici din Europa, ei au dezvoltat un plan elaborat de a distruge toate orașele sovietice, începând de la Moscova, Petersburg și până la Tașkent. SUA au dezvoltat aceste planuri în timp ce au promovat în exterior o susținere de fațadă a „democrației”. Este posibil, ca singurul motiv pentru care moscoviții și locuitorii altor orașe sovietice să nu fi fost vaporizați de vii s-ar fi bazat pe faptul că America nu deținea bombe nucleare adecvate pentru această aventură diabolică. Ideea care se desprinde e clară: occidentalilor NU le-ar fi păsat nici de ucraineni, nici de români, nici de alte popoare peste care au revărsat „beneficiile” democrației și ale statului de drept, dacă SUA ar fi obținut suficiente bombe nucleare înainte ca Uniunea Sovietică să și le dezvolte pe ale sale. În felul acesta, n-ar fi existat nici Ucraina care să se „democratizeze” în 2014 și să se „apere” 2022 și nici români care să se întrebe care dintre ele ne-ar fi făcut mai puțin rău de-a lungul istoriei și în contemporaneitate.
P.S. Îmi cer scuze pentru lungimea răspunsului, dar situația este atât de complexă încât nu am putut oferi un comentariu laconic și scurt. Chiar și așa, NU am reușit să surprind întreaga paletă de evenimente pentru a completa perfect întregul puzzle.
Frumos catren. Dar de ce sa-i batem noi pe rusi ? Noi, romanii, n-avem nimic de impartit cu rusii. Ca si noi, rusii au patimit din cauza bolsevicilor. Bolsevicii au facut milioane peste milioane de victime printre rusi, cu gulagurile lor ingrozitore, egalate doar de iadurile noastre de la Canal, Vacaresti, Sighet, etc.
Americanii n-or sa ne invadeze niciodata pentru ca Moscova isi va apara zonele de influienta acordate de Churcill pe un servetel de hartie.
Dar daca prin absurd chiar ar veni americanii peste noi, ce au facut in RFG, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Singapore si altele, vor face si la noi, chiar vom avea o viata mai buna cu toata acuzatia de holocaust. Uitati-va doar la ce nivel de trai este in Germania, unde bestia nazista a facut holocaustul. Cand vom avea nivelul de trai ca in RFG, Basarabia va lupta sa se uneasca cu noi cum visa RDG-ul la RFG.
Totusi, chiar daca suntem in UE si NATO, inca suntem sub umbrela Moscovei. Prietenii stiu de ce.
Chiar asa ? Cred ca nu am visat despre tezaur , sovromuri , bolsevici plantati inca din 1944 la noi .
SE JOACA LA CACIALMA
de CD
S-ar parea ca cerințele pe care Rusia le-a avansat și le descrie ca fiind imperative nu pot fi satisfăcute de Occident, cel puțin nu așa cum au fost încadrate. Și cum asta e evident pentru toată lumea, cu siguranță și Putin știe asta.
Întrebarea este care va fi răspunsul său la respingerea acestor cereri.
Daca SUA si NATO nu dau garantiile cerute ferm de Rusia, atunci Rusia trebuie sa faca acele manevre si sa ia masurile ce ar implini pe cale ocolita cererile sale privind securitatea europeana cat si in mod particular cea a Rusiei.
Diplomatia rusiei este suficient de buna sa negocieze termeni si conditii care sa-i asigure si indirect securitatea vizata de Rusia.
Rusia ar putea duce o politică externă semnificativ mai activă, ar putea începe să facă puternice sfere de influență(o alianta MILITARA fatisa cu China) și sa-si ia dreptul de a folosi forța pentru a răsturna regimurile nedorite, asa cum procedeaza abuziv SUA, insa Rusia nu vrea sa faca altuia ceea ce Rusiei nu-i place.
Rusia ar putea extinde conceptul de stat al Uniunii, care în prezent este format doar din Rusia și Belarus, prin încorporarea de noi teritorii în acesta Uniune. Federatia Rusa poate recunoaște republicile autoproclamate Donețk și Lugansk ca unul sau două state independente și le poate încorpora în statul unionist Rusia și Belarus.
Ipotetic, această entitate poate include, de asemenea, Abhazia și Osetia de Sud.
In felul acesta Rusia ve fi un sta mix federal, cat si unional – confederat.
Statele Unite, cel mai probabil, nu vor putea face prea multe despre asta si nu se va angaja într-o confruntare directă cu Rusia.
Statul rus și forțele sale armate vor fi pregătite să îndeplinească orice sarcină care le-a fost încredințată.
Singurul aspect care ar putea fi de mare interes pentru Rusia este reprezentat de elementele de apărare antirachetă din România și Polonia. Nimic altceva nu reprezintă o amenințare semnificativă pentru Rusia cat si pentru statele respective.
“Toate cartile sunt pe masa” asa cum obisnuiesc sa spuna presedintii americani inainte de distruge cate o tara, dar de data asta cartile sunt decartate doar pentru a convinge o tara sa ia decizii decente care sa asigure pacea planetara.
Statele Unite au putere economică și financiară sa lupte împotriva Rusiei. La rândul său, puterea Rusiei constă în geopolitică(posibile sfere de influenta), sectorul energetic, armată și tehnologia militară.
Rusia și-a prezentat cererile într-un mod atât de decisiv pentru a determina puterile occidentale, în primul rând Statele Unite, să ia măsuri care săo avantajeze din punct de vedere al securității, incat rezultatele déjà au aparut destul de clar.
A fost important să forțeze Occidentul să negocieze în cele din urmă cu ea pe probleme de securitate europeană.
SUA si NATO au fost de acord să discute subiecte importante pe care le-au ignorat anterior, de exemplu, propunerile ruse privind un moratoriu privind desfășurarea rachetelor cu rază de acțiune INF.
Nici nu voiau sa auda de ea, dar acum ei înșiși își propun să o negocieze.
De asemenea, aceștia sunt pregătiți să discute limitările exercițiilor militare în imediata apropiere a frontierelor: toate acele exerciții de instruire a forțelor navale și aeriene, inclusiv cele care imită lansările de rachete nucleare. Rusia a propus de nenumărate ori reținere reciprocă în această sferă, dar occidentalii au luat aminte doar acum.
Au venit tot acum răspunsuri și la alte inițiative rusești, insa este pentru prima dată de la discuțiile privind reunificarea Germaniei, cand Occidentul a convenit să discute despre securitatea europeană cu Rusia.
Diplomatia Moscovei nu este o cacialma cheala, ei au totusi carti valabile in mana si mai stiu sa le joace bine cu tactica sahista.
Moskova este iertatoare in privinta timpului atat timp cat la fiecare saptamana apar noi raporturi cu masuri cel putin interesante de considerat privind securitatea.
Moscova nu va începe să deranjeze Statele Unite în America Latină, Cuba si Venezuela, caci si Washingtonul va răspunde similar/simetric în Europa, unde o serie de țări ar găzdui cu bucurie nebuna(cu adevarat nebuna) rachete cu rază de acțiune INF pe teritoriul lor. În esență, nu este nevoie de așa ceva. De fapt, Rusia va începe să depună eforturi în acest sens si nu va crea exact amenințarea pe care încearcă să o evite.
Moscova a avertizat Washingtonul că va lua toate măsurile necesare pentru a-și asigura securitatea; pasul unu: trimiterea lui Dmitri Medvedev în exil permanent.
Sa ne amintim de un articol cu adevărat deranjat pe care l-a scrisacesta în noiembrie ‘21, în care a lecturat despre epidemia globala, despre simptomele asemănătoare răcelii etc.
Ce alte perle de înțelepciune ne mai poate împărtăși Medvedev, ca un semănător smerit ai panicii?
– “este necesar să ne gândim si să acordăm OMS autoritatea de a lua decizii semnificative de mobilizare în interesul întregii comunități mondiale într-o situație de urgență (de exemplu, în timpul unei pandemii).”
Si acest lucru a fost scris de vicepreședintele consiliului de securitate al Rusiei – a cărui sarcină implică protejarea suveranității naționale a Rusiei.
Medvedev este un susținător al injecțiilor coercitiv-obligatorii. Potrivit lui Medvedev, Rusia a adoptat o abordare „foarte liberală” pentru a intimida oamenii să ia medicamente genetice experimentale el este deschis la ideea de a crea un sistem de caste care să „încalce în mod semnificativ drepturile celor nevaccinați”.
El mai sugerează chiar că rușii neinjectați ar trebui plătiți mai puțin pentru că „reprezintă o amenințare pentru societate” – destept baiat- противный мальчик.
Si pentru ca tocmai Medvedev a fost tras pe linie moarta, SUA poate sa intelega ca Rusia vorbeste serios si nu se impiedica de nimeni, nici de cei casatoriti cu evreice.
S-ar putea ca tactica jocului la cacialma sa fie doar o tactica, dar cartile totusi sa fie valabile si de efect.