A TREBUIT SA MOARA OAMENI CA SA PLECE VICTOR PONTA SI SA VINA GUVERNUL MEU
Yahoo/Inbox
 • Pot Logaru <potlogaru@yahoo.com>
  To:Marian Ilie
  Sep 18 at 8:49 AM
  Sa luam aminte, de la Johannis cetire (in 2014):

  „Eu Klaus Iohannis vreau sa fiu presedintele Romaniei pentru a schimba modul in care se face politica in Romania. Asta vreau sa schimb. Vreau o politica mai putin scandal, mai multa aplecare asupra problemelor, mai putin spectacol doar de dragul spectacolului si mai multe solutii pentru marile probleme ale Romaniei. Asta este esenta a ceea ce vreau sa fac eu”.

  Sfinte Dumnezeule, cu ce ti-am gresit noi, de lasi mamelucii sa ne prosteasca in asa hal ?!
  –– Forwarded Message ––
  From:  Vasile
  Sent: Sunday, September 15, 2019, 11:08:37 AM GMT+3
  Subject: A TREBUIT SA MOARA OAMENI CA SA PLECE VICTOR PONTA SI SA VINA GUVERNUL MEU

  BUNA AMINTIRE: VRAJELI SI PREMONITII DIN CAMPANIE – Candidat pentru al doilea mandat de presedinte, Klaus Iohannis trebuie sa isi aminteasca ce a promis si ce a facut de fapt. Priviti-l pe Iohannis cum se umfla in pene ca „este roman pur-sange”, ca „nu isi va spala rufele in fata natiunii” cu premierul, ca nu se va certa la televizor, ca va fi un presedinte „moderator si integrator” si ca nu va „divide”. Infricosator, Iohannis a prevestit din 2014 cum va pleca Ponta de la guvernare (Video)

  Vineri, 13 septembrie 2019 19:50 | Scris de L.J. | pdf | print |

  Dezvaluiri – Evenimente

  Cei peste 20 de candidati anuntati pentru cursa prezidentiala ar trebui sa ia aminte! Promisiunile din campania electorala trebuie facute cu simt de raspundere. Nu de alta, dar peste ani ar putea sa fie infranti de propriile declaratii. Cum este cazul actualului presedinte al Romaniei, Klaus Werner Iohannis (foto), care a fost votat de peste 54% dintre alegatorii prezenti la urne (peste 6 milioane de voturi) tocmai pentru promisiunile facute in campanie si pentru garantia ca va face o altfel de politica, fara scandal, fara conflicte si fara jocuri de culise.

  Amintindu-ne de campania din 2014, in care Klaus Iohannis a fost perceput de unii drept speranta politicii romanesti, care se va ocupa atent de pastarea unui climat de pace intre Administratia Prezidentiala, Guvern si Parlament, ne-am trezit, 5 ani mai tarziu, ca toate zicerile de pe la televizor din acea vreme ale actualului presedinte nu au fost decat declaratii de candidat.

  Astazi, cand presedintele Klaus Iohannis si-a anuntat public intentia de a candida pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni, consideram ca este binevenita o scurta dar cuprinzatoare retrospectiva asupra celor mai importante declaratii ale candidatului Iohannis din timpul campaniei pentru prezidentiale din 2014. Apreciem ca este extrem de important acest exercitiu nu doar pentru alegatori, ci si pentru candidati.

  Caci, astfel cum veti vedea, declaratiile lui Iohannis din 2014 nu au nicio legatura cu ce s-a intamplat in Romania ultimilor 5 ani, cu pozitiile adoptate de presedinte in raport de celelalte puteri ale Statului, cu actiunile si dedicarea promise.

  In aceasta editie, vom expune cateva dintre declaratiile facute de Klaus Iohannis in campania electorala din octombrie 2014 la publicatiile Hotnews.ro si la ziarul local ZiarMM.ro. Toate declaratiile presedintelui sunt in format video, pot fi vizionate integral pe site-urile acestor publicatii, insa noi prezentam mai jos cele mai relevante pasaje.

  Am apreciat ca nu se impune sa prezentam in paralel cu afirmatiile presedintelui din 2014 si declaratiile din prezent, fiind cunoscute deja pentru o tara intreaga luarile de pozitie ale lui Klaus Iohannis din ultimii ani.

  Redam mai jos principalele declaratii ale presedintelui Iohannis din interviul acordat ZiarMM TV in 7 octombrie 2014:

  -Intrebat despre modul in care intelege sa coopereze cu premierul Romaniei, candidatul Klaus Iohannis dadea asigurari in 2014 ca nu isi va spala rufele in public cu premierul:

  „Dupa parerea mea, presedintele si primul ministru trebuie sa colaboreze institutional corect pentru a rezolva problemele tarii. In niciun caz, repet, in niciun caz nu trebuie sa mearga la televizor si de acolo sa isi spele rufele in fata natiunii, sa acuze unul pe celalalt de tot felul de lucruri, chestiune de care nu numai eu m-am saturat, s-au saturat si romanii”.

  -„Eu va asigur ca sunt un cetatean roman pur-sange, daca ati folosit aceasta notiune. Sigur, sunt etnic german, nu este niciun secret, dar sunt cetatean roman si am numai cetatenia romana, nu mi-am dorit si nu voi avea alta cetatenie si cred ca ceea ce vrem noi nu este sa sortam oamenii dupa etnie, ci vrem sa avem un roman, si in acest sens, clar ca sunt roman, care conduce Romania inspre binele Romaniei”.

  -„Voi fi un presedinte moderator si integrator, in acelasi timp ferm, adica arbitru. Un presedinte care vrea sa aduca oamenii impreuna pentru a gasi solutii la marile probleme ale Romaniei”.

  -Din interviul acordat in 2014 publicatiei ZiarMM.ro, am aflat si motivul pentru care Klaus Iohannis a transformat mersul la biserica intr-un eveniment public, aducator de voturi. Conform precizarii facute de reporterul de la ZiarMM, in judetul Maramures locuitorii erau dezamagiti de faptul ca Iohannis nu se duce la biserica. Acum, iata, se duce! Si stie toata tara!

  Publicam in continuare cele mai importante declaratii facute in interviul acordat de Klaus Iohannis publicatiei Hotnews.ro in 15 octombrie 2014:

  -Referindu-se tot la relatia de colaborare pe care si-a impus sa o aiba cu premierul, Iohannis sublinia ca nu se va certa la televizor, insa dadea asigurari ca nu va exista coabitare cu premierul Victor Ponta, iar asta pentru ca, atentie, Ponta „va fi pur si simplu retras din viata politica”, iar el va putea sa numeasca un nou premier si un nou guvern. Inevitabil, declaratiile lui Iohannis duc cu gandul la tragedia de la Colectiv din 2015, care a culminat cu caderea Guvernului Ponta si cu numirea de catre Iohannis a „Guvernului meu”, condus de premierul Dacian Ciolos:

  „Oamenii nu sunt pusi acolo sa se certe la televizor. Oamenii sunt pusi acolo sa se ocupe de Romania si sa rezolve problemele Romaniei. Insa, pot sa va spun de pe acum ca nu va exista niciun fel de coabitare. Pentru simplul motiv ca eu voi castiga presedintia si PSD il va scoate Victor Ponta din joc. (…) Nu am aceasta informatie (n.red. – ca PSD il va scoate din joc pe Ponta), am aceasta convingere. Va fi pur si simplu retras din viata politica. Aia este parerea mea. Nu am nicio dovada pentru asa ceva. Cariera politica a domnului Ponta se va termina pe 16 noiembrie. Ceea ce inseamna ca se va putea intoarce la raliuri.”

  Reporter: „Iar dvs veti avea posibilitatea sa numiti un nou premier cu un nou guvern.

  Iohannis: „Asa este”.

  „Eu Klaus Iohannis vreau sa fiu presedintele Romaniei pentru a schimba modul in care se face politica in Romania. Asta vreau sa schimb. Vreau o politica mai putin scandal, mai multa aplecare asupra problemelor, mai putin spectacol doar de dragul spectacolului si mai multe solutii pentru marile probleme ale Romaniei. Asta este esenta a ceea ce vreau sa fac eu”.

  -„Presedintele trebuie sa vina cu o viziune. (…) Vreau sa aduc specialistii impreuna, sa gasim solutii, nu sa