Cine sunt nemernici și cu a cui împuternicire au semnat pentru musulmanizarea Bucureștilor?

Vestea trăznet, trăznet pe un cer senin, că în România se va ridica „cea mai mare moschee din Europa creștină”, nu am putut-o lua în serios decât după câteva confirmări quasi-oficiale! Apoi, primul comentariu care ajunge la mine și la mulți alții ca mine este cel de mai jos, semnat de o Sânziana Ionescu – cumva pseudonim?!, apărut pe site-ul Adevărul. Doamne, cu câtă satisfacție este comentat gestul tembel, criminal și iresponsabil propriu zis, al Guvernului și al Primăriei! Și-au dat arama pe față, nemernicii! Și guvernanții care au decis această monstruozittate, și publicația care o elogiază prin deformarea datelor istorice!

Mă întreb dacă pe site-ul sau în paginile „Adevărului” se poate găsi un text scris cu aceeași satisfacție pe tema construirii Catedralei Neamului ! Și mai ales sunt curios să-i văd acum  cum vor reacționa isteții – persoane și ONG-uri, cărora li se oprise în gât ideea Catedralei! Cum vor digera decizia acestor guvernanți cu care ne-a bătut Dumnezeu, și la Guvern, și la Primărie!

E prostie curată să ne amăgim că acest „centru” va fi numai pentru turcii rezidenți sau pasageri prin București! Numai pentru musulmanii care sunt animați de sentimente …creștine față de creștini! Indiferent de ce cred și doresc cei care l-au gândit, există un risc teribil ca acest centru să ajungă un centru musulman care să funcționeze, mai devreme sau mai târziu, în cadrul strategiei de musulmanizare a Europei și de subminare a lumii creștine!

Repet: cine ne asigură că acest „centru”, indiferent de intențiile inițiatorilor, nu va funcționa ÎN CADRUL STRATEGIEI DE MUSULMANIZARE A EUROPEI ȘI DE SUBMINARE A LUMII CREȘTINE! Numai cine nu vrea nu vede că există și este în plină desfășurare a asemenea strategie! Personal, am convingerea că Turcia nu este angajată în această strategie mizerabilă, criminală! Dar asta nu face mai mică primejdia amintită!

O strategie de musulmanizare a Europei de care sunt convins, din nou, că sunt străini majoritatea musulmanilor! Inclusiv cei prin care se execută comanda venită de sus!… Dar, din păcate, nu suficient de sus, nu chiar de la Allah, Dumnezeul nostru comun!… Ci vine de sus, dar de undeva mai jos, din zona unor interese oculte și criminale, de care sunt convins că muftiul IUSUF MURAT este complet străin. Dar buna sa credință nu ne apără pentru ce se poate ivi în viitor! Iar un asemenea centru va deveni, foarte posibil și foarte probabil, cuiul lui Pepelea, un stat în stat, dotat cu tot ce va avea nevoie ca să submineze din interiorul ei creștinătatea ortodoxă în chiar țara care este cea mai creștină și cea mai ortodoxă din lume!

Căci ăștia suntem noi, românii: poporul cel mai credincios din Europa! Cel mai ortodox, dacă se poate vorbi de ortodoxie în asemenea termeni!… 

Au nevoie turcii și tătarii „mei” din Dobrogea de un asemenea centru religios la sute de kilometri de satele lor din Dobrogea?! Nici vorbă de asemenea trebuință!… Și atunci? Cui va folosi „grandiosul” stabiliment? Celor câteva mii de turci din București, de curând încetățeniți, aduși pe meleagurile noastre numai de calcule economice, supuse efemerității?!

Am o veche simpatie pentru turci! La Constanța și în toată Dobrogea turcii sunt exemplari prin loialitate pentru orice altă minoritate națională din România! Iar privind toată istoria noastră, știu bine că spre deosebire de alții, creștini catolici sau ortodocși, turcii au fost oameni de cuvînt, oameni cu care dacă băteai palma, cuvîntul dat era respectat mai ceva decât litera Coranului! Poziția lui Mihai Eminescu la 1877 de la această constatare pleca!… Românii din Sudul Dunării, cât a fost stăpânire turcească în Balcani, s-au putut păstra și ca români, și ca creștini!… Necazurile lor, adică politica de deznaționalizare a românilor, la care sunt supuși și azi, este opera fraților noștri creștini ortodocși… 

Ștefan cel Mare și ceilalți domnitori au știut bine ce fac atunci când, dintre ofertele care li s-au făcut de Istorie, au ales suzeranitatea otomană. Au pus domnitorii noștri mai multe condiții, printre care două au fost salvatoare de neam și de țară: turcii, otomanii, să nu aibă dreptul de a cumpăra pământ în țările românești și nici să ridice lăcașe de cult musulman!…

Caraghioasa care, la ordinul redacției năimite, publică în „Adevărul” mizeria de mai jos, comentează ridicarea geamiei din Constanța, amărîta, fără să înțeleagă nimic din semnificația gestului sublim al guvernanților români: în 1880 România devine ( sau re-devine) stăpână asupra Dobrogei. Un ținut cu multe suflete de musulmani. Un ținut în care ființau deja zeci de moschei și geamii. Modeste și lipsite de monumentalitate. Pe cheltuiala statului român s-a ridicat la 1900 geamia cunoscută, la vremea aceea cea mai falnică clădire din oraș, ba chiar cea mai falnică geamie din Europa, pentru a semnifica faptul că românii nu mai văd o primejdie în prezența pe teritoriul românesc a unei comunități musulmane bine conturate. Turcii și tătarii din Dobrogea nu erau după 1880 și nici azi nu sunt considerați o primejdie, un atentat la identitatea noastră religioasă, spirituală. Moscheea din Constanța era un simbol al sentimentelor de prețuire, de recunoștință chiar(!) față de turci, de respect de reciproc. Era o invitație la bune și statornice relații de prețuire și conlucrare, inclusiv pe tărâmul credinței în Dumnezeu! Și, slavă Domnului, după 1880 și până azi cam acestea au fost relațiile, legăturile dintre noi și Turcia!

De data aceasta, din păcate, nu este vorba de turci! Nu ne putem amăgi că este vorba de turci!…

Repet: am toată încrederea în intențiile muftiatului turc, ale statului turc, în legătură cu acest proiect. Îngrijorarea mea nu privește ce se va întâmpla în viitorul cel mai apropiat! Nici muftiatul turc însă, nici statul turc, nici statul român nu au un control deplin asupra viitorului. Singură paza bună trebuie avută în vedere! Și ține de o minimă prudență să luăm aminte la ce se întâmplă în țările din jur, atât în Occident, cât și în Răsăritul pravoslavnic!

Desigur, este nevoie de un centru de iradiere corectă a religiei musulmane. Dar necesitatea unui asemenea centru este resimțită acolo unde se produce o falsificare și o denaturare a Coranului! Nu în România, slavă, Domnului, unde Coranul nu a dat naștere „monștrilor” de pe alte meridiane! Acolo e nevoie de un asemenea centru, la a cărui edificare să participe deopotrivă musulmanii și creștinii!

Centrul care se va edifica în inima României va fi un centru de iradiere a musulmanilor, pus la dispoziția celor 3 miliarde de musulmani din întreaga lume!…  Cine va face selecția musulmanilor care vor veni la București să devină și mai musulmani? A accepta un asemenea „centru” înseamnă a accepta un risc enorm pentru viitorul României și al Neamului Românesc! Nu cred că are cineva nevoie de detalii în plus! Le cunoaște toată lumea!… Căci, repet: NU ESTE VORBA DE TURCI! NU NE ÎNGRIJOREAZĂ EXTREMISMUL TURCILOR, CI AL ALTOR MUSULMANI!

Se impune așadar renunțarea amiabilă, de comun acord, la acest proiect, la contractul adiacent! Din partea română acest contract a fost semnat de persoane care nu aveau împuternicire să semneze asemenea hârtii! Singura utilitate a contractului semnat este aceea că ne dăm seama definitiv pe cine avem în fruntea Primăriei și a Guvernului. Niște impostori, pe care i-am suportat până acum, de bine de rău, câtă vreme s-au ținut numai de găinării, de matrapazlîcuri financiare, atentând la portofelul nostru, la buzunarul public din care s-au priceput să sustragăa averi peste averi!

De data asta derbedeii e bine să afle că și-au depășit mandatul! Au depășit orice măsură! Sufletul nostru nu face parte din patrimoniul Guvernului sau al Primăriei. E cazul să-și dea demisia, înainte de a se prezenta și în față procurorilor! Iar dacă vor încerca să se cramponeze de funcția publică pe care au dezonorat-o, există o singură cale: referendumul! Numai prin referendum haimanalele mai pot emite pretenția că ne reprezintă, numai prin referendum poate prinde viață proiectul nesăbuit al celei mai mari moschei din „Europa creștină”!

Căci, iată, pentru tembelii de la „Adevărul” există o Europă creștină, și alta cum? Musulmană, desigur!… Gura păcătosului!… E timpul să astupăm asemenea emanații pestilențiale, nocive, otrăvitoare!

…Deocamdată, atât!

ION COJA

Post scriptum: sunt curios să aflu de la cine a pornit ideea nefericită a acestui proiect. Să sperăm că renunțarea la acest proiect nu va afecta tradiția  „cardașiei” dintre români și turci, simpatia specială cu care românii se uită la turci! 

11.06. 2015

 

***

 

Iată textul promoțional publicat pe „Adevărul”, urmașul post-decembrist al PRAVDEI

 

 

Cea mai mare moschee din Europa creştină se ridică la Bucureşti. 

Detaliile unui proiect uriaş, fără „propagandă fundamentalistă“
10 iunie 2015, 02:20 de Sinziana Ionescu
Pe un teren de lângă Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare vor constitui un „lăcaş al păcii“ pentru comunitatea musulmană.
Un centru cultural grandios se va ridica în inima Bucureştiului, pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Edificiul va aparţine Muftiatului Cultural Musulman din România, care a primit terenul prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai. „Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirmă muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.
„Loc de învăţătură, nu de propagandă“
Terenul este situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, lângă Romexpo, şi are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei. Activul s-a aflat în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat, fiind acum trecut în cea a Secretariatulu de Stat pentru Culte.
În locul unui complex rezidenţial la care visau samsarii imobiliari, aici va fi construit un centru cu identitate spirituală, care are un scop bine definit. Pe lângă moscheea pe care muftiatul o plănuieşte a fi cea mai mare dintr-o capitală europeană (exceptând Istanbulul), în centrul musulman vor funcţiona o bibliotecă ştiinţifică în care să se regăsească publicaţii autorizate, precum şi săli de curs în care imamii să predice învăţătura Coranului.
Muftiul Iusuf Murat, liderul musulmanilor din România 
„Biblioteca va conţine cărţi ştiinţifice şi religioase, fără interpretări, scrise în mai multe limbi. Nu vor fi cărţi ideologice, cum s-a întâmplat, în care se vorbeşte foarte urât despre civilizaţia occidentală şi despre parteneri cum ar fi NATO. Nu este posibil aşa ceva! Muftiatul nu acceptă ca în limba ţării noastre să fie traduse asemenea cărţi. Pentru că niciuna dintre aceste entităţi criticate de propagandişti nu este împotriva Islamului. Cărţile din centrul nostru vor fi pentru cercetare, pentru studiu, pentru elevi şi studenţi, indiferent de naţie, care vor să cunoască adevărata valoare a Islamului. Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologii musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii“.
De ce Bucureşti?
Alegerea oraşului pentru fondarea acestui centru nu este întâmplătoare. Bucureştiul şi-a dublat aproape numărul de musulmani, în ultimii ani aici ajungând să trăiască aproape 10.000 persoane de această religie. Circa jumătate dintre ei sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. În Dobrogea, unde trăieşte majoritatea comunităţii musulmane (estimată per total la 70.000 persoane), nu există pericolul unor tulburări etnice, venite din interiorul ţării sau din afara ei. La Bucureşti, însă, s-au manifestat deja acţiuni ale unor elemente despre care Serviciile Secrete au cunoştinţă. În Capitală nu există decât 4 mici moschei, cum este cea din Piaţa Eroii Revoluţiei. Pentru ajutorarea nevoiaşilor (o altă categorie socială vulnerabilă la derapajele religioase), în centrul musulman va funcţiona şi o cantină socială în care vor fi primite persoane aflate în dificultate, indiferent de religia pe care o au. Capacitatea aşezământului social va fi de 100 persoane, putând fi extinsă. Tot în centru vor fi amenajate spaţii de cazare pentru profesorii şi invitaţii din ţară şi de peste hotare. Spaţiu al păcii Muftiatul aşteaptă unde verde de la edilii Capitalei pentru a începe şantierul de pe Bulevardul Expoziţiei. „Era necesar în Bucureşti un asemenea proiect. Este un dar pentru comunitatea musulmană, care arată cât de mult însemnăm pentru România, ţara noastră. Sprijinul primit ca minoritate este o dovadă a democraţiei“, consideră liderul comunităţii.
Investiţia trebuie demarată în 3 ani pentru a păstra terenul atribuit în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 ani. Fondurile vor fi asigurate de statul turc, care va acoperi costurile estimate a ajunge la 3 milioane euro. „Sprijinul financiar al Turciei este nepreţuit şi facem un apel către ambasadele islamice să susţină activităţile derulate de Muftiatul Cultului Musulman. România este un spaţiu al păcii, iar musulmanii din România sunt buni cetăţeni români şi europeni“, asigură muftiul Iusuf Murat.
Istoria se repetă
Cea mai mare moschee din România se află la Constanţa, în zona peninsulară a oraşului, şi are o istorie extraordinară. Piatra de temelie a fost pusă la 24 iunie 1910, la dorinţa Regelui Carol I, în semn de preţuire pentru „loiala comunitate musulmană“. Lăcaşul de cult nu are doar valoare spirituală, ci şi tehnică: este prima construcţie din beton armat din România. La inaugurarea de la 31 mai 1913, la care au fost prezenţi Regelui Carol I şi Regina Elisabeta, s-a petrecut un moment emblematic: moscheea a fost botezată „Carol I“, arătând recunoştinţa musulmanilor pentru domnitorul care le-a făcut un asemenea dar. Numele-simbol a fost păstrat până în zilele noastre.
Semnificaţia aparte
Un astfel de centru musulman există şi în alte capitale europene, cum ar fi Londra. Muftiatul atrage însă atenţia asupra particularităţii viitorului edificiu de la Bucureşti. „Moscheea în sine va fi cea mai mare dintr-o capitală a Europei, exceptând Istanbulul. Iar terenul pe care a fost construit centrul din Londra a fost cumpărat de comunitatea musulmană, pe când terenul din Bucureşti este dat comunităţii de către Guvern, ceea ce este un gest de o puternică semnificaţie“, arată muftiul Iusuf Murat.
Citeste mai mult: adev.ro/nppchv