La două zile după moartea Căpitanului, la Paris, Leon Daudet comenta…

De o vreme incoace, vad ca pe acest blog incep sa apara comentarii dure la aderesa legionarilor, a doctrinei si a faptelor lor. Este, la urma urmei, un semnal imbucurator. Pe de o parte blogul domnului Coja se pare ca incepe sa aiba o popularitate tot mai mare, iar pe de alta, spectrul legionarismului incepe sa-i ingrijoreze tot mai tare pe cei care se tem de reinvierea lui. Reinviere care e tot mai aproape.

Un postac de pe acest blog cauta sa ma convinga ca legionarismul din anii 30 ar fi unul perimat, absurd, lipsit de actualitate. Eu i-am raspuns si-i spun si cu acest prilej, ca doctrina legionara este mai actuala decat in anii 30, pentru ca jaful tarii este acum cu mult mai mare decat atunci.

Actualitatea doctrinei legionare este un fapt ce nu mai trebuie dovedit si doar postaci obtuzi, (sau finantati sa contralucre contra noastra), mai pot avea tupeul s-o conteste. Toate argumentele pe care le-am adus au fost ocolite, raspunsurile batand mereu apa in piua pe aceleasi generalitati ce nu pot prinde pe un blig in care atat de multi comentatori inteligenti isi expun convingerile si credintele.

Dau mai jos cele 6 legi legionare, poate ca va apare cineva, care sa ne dovedeasca ca ele nu sunt actuale, ca sunt perimate. Ori eu am convingerea ferma ca ele au fost, sunt si vor ramane actuale, atata timp cat umanitatea va mai supravietui pe acest pamant. Vreau sa subliniez ca aceste legi sunt actuale nu numai pentru neamul romanesc, ci sunt valabile pentru orice om, societate, neam de pe acest mapamond. Oare de asta sa se teama „reactiunea” de aceasta doctrina? Pentru ca in Franta si Italia, acolo unde „Carticica sefului de cuib” si „Pentru legionari”, lucrari fundamentale ale doctrinei legionare, au fost insusite de miscarile nationaliste, rezultatele se vad. Liga Nord in Italia si Frontul National in Franta fac pasi hotaratori pentru preluarea puterii.

1) Legea disciplinei: fii disciplinat legionar, căci numai aşa vei învinge. Urmează‑ţi şeful şi la bine, şi la greu.

2) Legea muncii: munceşte. Munceşte în fiecare zi. Munceşte cu drag. Răsplata muncii să‑ţi fie nu câştigul, ci mulţumirea că ai pus o cărămidă la înălţarea Legiunii şi la înflorirea României.

3) Legea tăcerii: vorbeşte puţin. Vorbeşte ce trebuie. Vorbeşte cât trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu făptuieşte; lasă pe alţii să vorbească.

4) Legea educaţiei: trebuie să devii altul. Un erou. În cuib fă‑ţi toată şcoala. Cunoaşte bine legiunea.

5) Legea ajutorului reciproc: ajută‑ţi fratele căzut în nenorocire. Nu‑l lăsa.

6) Legea onoarei: mergi numai pe căile indicate de onoare. Luptă, nu fi niciodată mişel. Lasă pentru alţii căile infamiei. Decât să învingi printr‑o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei.

Invit deci pe cei care sunt atat de siguri ca doctrina legionara nu este actuala, s-o dovedeasca, luand aceste legi la … forfecat. Dau pariu ca n-o va face nimeni. Raman insa cu multumirea ca orice referire la legioari si Legiune le face viata grea acelora care ar vrea sa tina lumina sub obroc.