Domnule profesor Ion Coja,

Stimulat de aprecierea și bunăvoința de a insera pe blogul dv. unele creații pesonale și materiale ce v-am trimis în ultimii 2 ani, supun atenției dv. 2 acțiuni și activități la care am luat parte, care sunt inițiative non-guvernamentale, ci private, chiar cvasi-personale, pe direcția efortului unionist, față de moldovenii trans-pruteni:

pelerinaj la cimitirele militarilor români din Republica Moldova

– donație a 100 de steaguri tricolore către Asociatia Veteranilor de Razboi 1992 Tiras-Tigina, steaguri pe care aceștia le vor flutura la Chișinău cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței, 27 august.

Reproduc mai jos părți din Raportul pe care eu și ing. Ursu Neculai, președintele filialei Prahova a Societății București-Chișinău l-am înaintat președintelui acestei societăți, dl. prof. Gheorghe Gavrilă Copil.

Anexez, de asemenea Actul de donație a celor 100 de steaguri, menționată mai sus.

Cu deosebită stimă,

Ing. Dan Stănescu

Ploiești, 24 august 2018

(Extrase din Raport)

b) 13-17 iulie 2018 am participat la Pelerinajul „Pe urmele eroilororganizat de filiala orășenească Valenii de Munte a Asociatiei Cultul Eroilor Prahova, la care au participat-contribuit si membri de la Societatea Culturala „Bucuresti -Chisinau” Prahova.

        Intinerariul a avut urmatoarele obiective:

–  Cimitirul Eroilor de la: Tiganca si Cania, unde s-au depus coroane de flori si au slujit preotii: Gheorghe Parvu din Parohia Orasului Urlati-Prahova si Vasile Burduja de la Parohia Toți Sfinții Romaniei de la Cania, Raionul Cantemir.

Cimișlia – comemorarea eroilor cazuti la Nistru; pe 26 iulie s-au implinit 26 de ani de la încetarea războiului moldo-rus de pe Nistru si semnarea Conventiei de reglementare pașnica a conflictului. Evenimentul este descris in ziarul Gazeta de Sud (anexat)

Chisinau Asociatia Veteranilor de Razboi 1992 Tiras-Tigina, în persoana D-lui Col. (rtg.) Anatol Caraman, ne-a însoțit în vizitele făcute la:

                 – Academia de Politie si Inspectoratul de Politie a Republicii Moldova

                 – Muzeul de Istorie Militara

                 – Intalnirea cu Veteranii de la Coșnița din stânga Nistrului, vizitarea câmpului de luptă si aliniamentul frontului din zonă.

– Vizitarea Mănăstirii Căpriana.

(documente anexate: act donatie 100 steaguri; prelevarea si depunerea de pământ – Ploiesti,Țiganca, Cania, Cimișlia)

c) 12 – 17 August 2018: un numar de 10 membri ai Societatii Culturale Bucuresi – Chisinau au participat la cea de a LXV-a editie a Cursurilor de Vara a Universitații Populare „Nicolae Iorga” de la Valenii de Munte. Cu aceasta ocazie am donat Asociatiei Veteranilor de Razboi 1992 „TIRAS-TIGHINAfondată și reprezentată de domnul col. (rtg) Anatol Caraman: 100 (una suta) steaguri tricolore si 10 exemplare din lucrarea Moldovă ruptă –redactată de ing. Dan Stanescu  (Document anexat)

Cu stimă și respect,

Ing. Ursu Neculai

” Cine nu crede în viitorul neamului său este trădător de neam” O Goga