CD
874 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.131
MONSTRII DEMOGRAFIEI

Un videoclip viral care îl arată pe președintele absolvenților Colegiului Vassar referindu-se la o fundație a lui Bill și Melinda Gates drept „INSTITUTUL DE CONTROL AL POPULAȚIEI” a făcut ca The Associated Press să încerce să o dreagă cu o rectificare a „adevărului”.

Vorbitoarea invitata la eveniment, Laurie Schwab Zabin, director fondator al Institutului Bill & Melinda Gates pentru Sănătatea Populației și Reproducerii, a corectat ulterior numeleinstitutului, relatează AP. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că Zabin – care a murit în 2020 – și fundația respectiva nu promovau controlul populației.

De fapt, „Institutul pentru Sănătatea Populației și Reproducerii” este un susținător al „Conferinței Internaționale pentru Planificarea Familială”, al grupului de advocacy „Advance Family Planning” și al „Population Reference Bureau”, care toate pledează pentru controlul populației într-un fel sau altul.
Laurie Schwab a făcut parte, de asemenea, în consiliul director național al „Planned Parenthood” și a contribuit la formarea politicilor acestuia.

În tandem, ea a lucrat îndeaproape cu obstetricianul Dr. Alan Guttmacher, care a fost președintele „Planned Parenthood” – “Planificarea Familiala”(controlul nasterilor) și vicepreședintele „Societății Americane de Eugenie”, la înființarea Institutului Guttmacher, o altă agenție care promovează planificarea familială.

SURSE:
AP News 23 august 2022
Institutul Bill & Melinda Gates pentru Sănătatea Populației și a Reproducerii
Memorialul Johns Hopkins Schwab 13 mai 2020

https://www.youtube.com/watch?v=HJmZ_W88Ypw&t=52s
Traducerea: CD