Dosarul trădării românilor din Ucraina,
în care vom auzi mărturiile istoricului Tiberiu Tudor și ale regretatului diplomat Aurel Preda ( un prieten pentru care am avut și voi continua sa am tot respectul) filmul evenimentelor prin care România a cedat ….fără război teritoriile sale istorice ,rupte din ea de fosta URSS la început , la sfârșitul lunii ianuarie 1997, când are loc reuniunea de la Davos, pe teme de politică externă ale țărilor europene participante.
În cadrul acelei reuniuni, președintele Emil Constatinescu „își permite să avanseze disponibilitatea României de a ceda de jure Ucrainei Teritoriile noastre Ocupate de aceasta , fără să aibă niciun mandat în acest sens, fără să consulte Parlamentul sau poporul român, fără să-și pună problema că un asemenea sacrificiu privește întregul neam românesc”, scria Tiberiu Tudor.
Despre aceste „discuții” lansate atunci, presa de limbă română, care încă era haotică în frunte cu nou apăruta televiziune PRO TV, nu s-a pronunțat decât în favoarea lor.
Astăzi, Nic Ulieriu afirmă despre Adrian Sârbu în emisiune de la EvZ că a fost „un escroc”.
Practic, ratificarea Tratatului cu Ucraina s-a produs într-un fel de taină politică iar cei care au „pus în operă” acest tratat de trădare națională,
1-Petre Roman, ca președinte al Senatului,
2-Victor Boștinaru, din partea Comisiei de Politică Externă, și
3-Adrian Severin, ca ministru de Externe împreună cu
4-Emil Constantinescu, sunt necondamnați deși sunt vii și încă se agită , ca niște bezmetici și Trădători, prin politica dâmbovițeană.
„Nimeni nu a venit să spună că, de fapt, la îndemnul , altui român pur sânge ,
5-Silviu Brucan, „ideologul”, prin intermediul PRO TV, au acționat cei doi “români “oameni de stat,
6-Petre Roman și
7-Adrian Severin.
Iar alt “român “președintele Emil Constantinescu a semnat tratatul ca pe un document de rând, măsurat de o iresponsabilitate pe care astăzi nu o recunoaște”, scria Tiberiu Tudor în lucrarea sa „Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina” .
Masacaradă trădătoare cu pretextul summitului NATO de la Madrid
Anunțul de la Davos a urmat cu semnarea, pe 3 mai 1997, la Kiev, a Tratatului cu privire la „relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de Externe ai celor două țări, moment în care, conform martorului ocular Aurel Preda, din nou “românul “ Adrian Severin a transformat …un punct …în virgulă și a adăugat, cu de la sine putere, și ….Insula Șerpilor, furată de URSS României printr-un simplu proces verbal semnat pe insulă de un oarecare P. Șutov, prim-secretar al Ambasadei URSS din București și agentul sovietic …Eduard Mezincescu.
Și 6 cei 7 “români” continua sa trăiască și azi in Țara Noastră și sa se bucure de “ pensii speciale” .
Au urmat apoi cei doi președinți, umilul Țap , Constantinescu și odiosul Kucima – acuzat ulterior de uciderea unui jurnalist independent prin decapitare -, care au semnat …Tratatul Trădării …la Neptun, pe 2 iunie 1997, pentru a menține falsa teorie că este necesară și ratificarea lui înainte de Summitul NATO din iulie, de la Madrid, și ceea ce s-a petrecut în Parlamentul “Român “pe 26 iunie 1997.
În Parlament “Român” Tratatul Tradatii a fost susținut de ….PNȚCD, PNL și PD !!!
8- Ion Diaconescu, ca președinte al Camerei Deputaților, și-a adus și el aportul.
Cu 165 de voturi pentru, 92 împotrivă și o abținere, „Tratatul Trădării cu privire relațiile de bună vecinătate dintre România și Ucraina”, a fost ….votat.
Tratatul Trădător Român așa cum NU era de așteptat, nu denunța în mod explicit Pactul Ribbentrop-Molotov și efectele acestuia. Oare de ce ? Foarte simplu,deoarece denunțarea lui ar fi determinat anularea lui iar Basarabia automat devenea parte din Patria Mama România !
„Nu putem sacrifica interesele actualei generații, ca și ale celor care vor veni, ducând o politică inspirată din nostalgiile trecutului, din resentimentele, unele dintre ele, de altfel, de înțeles, provocate de evenimentele anilor 1940 – 1947”, afirma atunci “românul nostru “ ministrul de Externe Adrian Severin în plenul Parlamentului .
Dezbateri parlamentare
Prin Tratatatul Trădării România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior cu forța militară în fosta Uniune Sovietică.
Și așa a rămas până azi, când revanșarzii ucraineni prigonesc fără milă sutele de mii de români din nordul Bucovinei, Ținutul Herța și sudul Basarabiei fără cel mai mic gest de apărare al autorităților de la București.
Emisarul CIA a fost trimis chiar de Clinton, afirmă Ulieriu
Și ce aflăm azi de la cel care a fost 7 ani purtător de cuvânt al SRI: că totul a fost o ….mascaradă !!!!!!!!!
Nicolae Ulieriu povestește cu lux de amănunte cum chiar de ziua lui de nume, 6 decembrie 1996, pe o filieră de la Istanbul a ajuns să ia cina cu un fost rezident al CIA pe Indochina, care i-a transmis, după cum afirmă acesta, ca mesaj din partea președintelui SUA ….Bill Clinton, că România NU va intra în valul de extindere NATO, la reuniunea aniversară de 50 de ani a Alianței, care urma să aibă loc în iulie 1997, la Madrid.
La scurt timp, Ulieriu a cerut să se vadă personal cu președintele proaspăt ales, Emil Constantinesu, căruia i-a comunicat informația de primă mână, fără ca aceasta să fie luată în seamă. Oare de ce ???!!!
Pentru ca Planul Trădării era altul, după cum s-a văzut.
Constantinescu, născut în Tighina, dintr-o familie ????..a fost un președinte de paie condus de „tovarășa colonel” Zoe Petre Kondurakis ( foarte mândra de originea ei greaca ) despre tovarășul Petre Roman știm că este fiul unui terorist evreu bolșevic NKVD-ist iar despre evreul Adrian Severin amintim că este , nepotul …..Fioroasei Criminale tovarășea ….Anei Pauker , care a tratat Țara noastră ca pe o colonie sovietica ( ce naște di pisica tot șoareci mănâncă ).