Raport de activitate

Situl de față, respectiv www.ioncoja.ro, a debutat se pare la 21  iunie 2007, cu textul Eu, Petre Țuțea și Securitatea. Se pare că data a fost aleasă cu tâlc, dar nu mai țin minte care o fi fost!

De-a lungul anilor pe acest site, până azi, s-au publicat 12.125 de articole, care au stârnit 90.138 de comentarii, aflu de pe panoul de control al sitului, pe care deunăzi am aflat cum să-l găsesc.

Aflu de pe acest panou ceva ce nu pricep însă. Citez: „Akismet ți-a protejat situl de 414.501 de comentarii spam.” Propoziție care mă umple de nedumerire. Cine este Akismet? I-am dat eu voie să cenzureze comentariile?! Nu-mi aduc aminte!

Îmi aduc aminte că de mai multe ori unii comentatori mi-au reproșat că le-am șters comentariile. Iar eu le-am răspuns că nu le-am șters niciun comentariu. Misterul se dezleagă: Akismet le-a șters! Dar cine este Akismet?

Deocamdată mă minunez de numărul mare de „comentarii spam”! Chiar erau spam? O să încerc să aflu, să mă lămuresc. Deci, în total, acest sit a stârnit 90.138 + 414.501= 504.639 de comentarii, peste o jumătate de milion! La peste 12.000 de articole!…

Mda! Este o performanță! Situl acesta m-a ajutat mult să mă simt util și se pare că am reușit cât de cât! Situl acesta face parte din opera mea! Operă de bătrânețe! Fără el adică fără internet, ce m-aș fi făcut?!

Până una, alta, îmi cer scuze de la autorii acelor comentarii spam șterse pe nedrept!

Voi reveni după ce dezleg misterul Akismet!

 

Ion Coja