Citez din textul d-lui Sorin Ovidiu Vîntu:
„Proiectul public enunțat… era unul măreț și generos – refacerea granițelor Imperiului roman…”

Comentariul meu:

In plan global, articolul nuanțează un proiect mai vechi de care România este direct(și indirect) afectată: vorbim de Noua Ordine Mondială sau de REFACEREA Imperiului Roman. Este unul și ACELAȘI lucru !!!
Din punct de vedere IERARHIC, chiar și „invicinbilul” Stat Israel își are destinul dinainte trasat… și va ajunge treptat și sub privirile noastre, subordonat papei (e logic, în trecut Roma a dominat Ierusalimul, nu invers). Pentru cei care încă le vine greu să creadă, amintesc că Sionismul nu este decât o mișcare de identitate națională care
a luat naștere în interiorul francmasoneriei, deci subordonată acesteia (Ordinul Iezuit, arma secretă a Romei, controlează francmasoneria, francmasonii nici măcar știu asta, doar câțiva din eșalonul superior). In paralel, Sionismul mai este și o EXCELENTĂ cortină de fum în ochii opiniei publice, de distragere a atenției; o unealtă, un adevărat vârf de lance de „netezire” și subjugare ECONOMICĂ a națiunilor… de aceea de sionismul politic se vor desface la momentul oportun(vezi „Scrisoarea lui Albert Pike către Giuseppe Mazinni” unde este planificată și condițiile în care va fi distrus sionismul, google it).

Astfel am înțeles și CINE este Marele Manipulator, mai exact puterea(din spatele puterii)… cei care dirijeaza războaiele, dictaturile și revoluțiile lumii… De ce toate acestea? De ce această vărsare de sânge?
Pentru că cineva vrea puterea.

Marele Manipulator vrea înapoi puterea pierdută!

…ÎN EVUL MEDIU PAPII AVEAU PUTERE POLITICĂ ASUPRA MONARHILOR EUROPEI… dar, pe lângă Revoluți Franceză, problema cea mare a fost apariția Reformei Protestante care, prin valul ei de neoprit, a demascat opiniei publice că papalitatea este Anticristul biblic așezat în Biserica lui Dumnezeu… și care va fi înscăunat să conducă lumea. Acest lucru se spunea atunci public, pe neocolite. Acest concept s-a răspândit pe atunci ca focul în miriștea uscată(a Evului Mediu). Reforma Protestantă… devenise suficient de puternică (mulți regi ai Europei au îmbrățișat Reforma Protestantă .. și au sprijinit-o cu armatele lor, s-au tipărit Biblii). Roma avea probleme…, sub presiunea Revoluției Franceze, s-a retras pentru o perioadă, pentru a dispare din atenția opiniei publice.
Lumea protestantă s-a mai relaxat. Periculoasă relaxare !

Iată ce spune astăzi cel mai influent om politic din America, evreul pro-catolic HENRY KISSINGER în carte sa „Ordinea Mondială” .{page 20 în limba engleză}:

„Unitatea religioasă a fost fracturată prin răspândirea şi supravețuirea Protestantismului. Reforma protestantă a distrus conceptul unei Ordini Mondiale susținute de cele ‘două-săbii’ Papalitatea şi Imperiul”.
(cartea e tradusă și în română, o puteți vedea prin librării…)

Deci Henry Kissinger recunoaște că papalitatea a urmărit încă din Evul Mediu un concept de Nouă Ordine Mondială prin cele DOUĂ CHEI ale sale: unitatea politică și unitatea religioasă mondială!
La asta lucrează pe față sau pe ascuns toate puterile lumii acum, conștient sau inconștient. Deci fără intenție și fără să își dea seama Kissinger își expune șeful, îl expune pe Marele Manipulator. Dar puțini observă aceasta.

Din epoca Revoluției Franceze încoace, Roma a lucrat pe ascuns (prin încrengătura societăților secrete) și a infiltrat aparatul de putere al Americii…
(prin francmasoni, iezuiți și sioniști) pentru a determina, în mod ironic, ca tocmai America protestantă să REFACĂ CONCEPTUL DE NOUĂ ORDINE MONDIALĂ.
Este o mișcare deosebit de inteligentă, să DETERMINI lumea protestantă să îți facă treaba…

În anul 1903, un arhiepiscop catolic „a scăpat” însă presei americane o frază:

„CÂND STATELE UNITE VA CONDUCE LUMEA, BISERICA CATOLICĂ VA CONDUCE LUMEA”
[Arhiepiscopul Quigley; anul 1903, on „The Chicago Tribune”]

P.S.
Încă odată am oferit tabloul general.
Detaliile le las în seama domniilor voastre.

*

Nota redacției: Dintre variatele ipoteze cu privire la identitatea Marelui Manipulator, ipoteza dlui Mișu Croitor este cea mai convenabilă pentru mine. Dacă este să existe un Marele Manipulator, în cine ai putea avea încredere mai mare? Iar dacă Papalitatea s-a reconciliat cu Biserica Protestantă, aceasta este o veste bună pentru orice creștin. Inclusiv pentru ortodocși.