Andreea Ionescu
3 aprobate

avionescu3@gmail.com
85.204.6.171

 

Fritz pare a fi un cal troian, in pregatire de ani de zile. Creatorii lui se asteapta la ceva foarte profitabil daca au investit atata timp, oportunitati, si bani in el.

Prima data cand am intalnit expresia “Romania este o tara frumoasa, pacat ce e locuita” a fost in cartea lui Robert D. Kaplan, “Balkan Ghosts” acum vreo peste, 25 ani. Sectia despre Romania era plina de “spinning”, adevaruri si neadevaruri, invartite si distorsionate. Eu cred ca acea expresie a fost creatia lui la origine.

A doua carte a lui Kaplan, exclusiv despre Romania, “In Europe’s Shadow” (In Umbra Europei), este o carte cu o cantitate si mai mare de otrava si segmente istorice, superficial mentionate, invartite si distorsionate.
Stilul lui de scris imi aduce aminte de Lucian Boia.

Posturile de televiziune clar au un mandat sa ii faca pe romani sa le fie jena ca sunt romani. De exemplu, foarte multe stiri, despre gunoaie aruncate pe strada sau crime, incep cu “IN ROMANIA” sau “ROMANII”, de parca numai romanii fac aceste lucruri. Aceleasi orori de intampla la toate natiile pt ca toti suntem oameni, cu calitatile si defectele noastre omenesti.

Oare cine a inventat si raspandit expresia “ca la noi nu e la nimeni”? Total fals. Sigur o limba otravita si otravitoare.