De ce n-au aparut aceste scrisori inainte ca acest individ sa fie ales ca presedinte?! Pacat, mare pacat!!!

Fwd: Doi tineri din Sibiu către Klaus Iohannis: Ne vei lăsa fără ţară!

SCRISOAREA I

Un tânăr din Sibiu îl critică pe Klaus Iohannis, într-o scrisoare postată pe Facebook. Acesta afirmă că îi este teamă că dacă va ajunge Preşedintele României, Klaus Iohannis va retroceda în mod ilegal toată ţara.
Iată scrisoarea tânărului către Klaus Iohannis:
“Klaus Iohannis, ne spui în această campanie electorală că vrei să faci cu România, ceea ce ai făcut cu Sibiul, iar acest gând mă sperie. Având în vedere ce se întâmplă în Sibiu, toată nebunia restituirilor ilegale, majoritatea către cultul din care faci parte și formațiunea al cărui președinte ai fost, FDGR, mi-e frică dacă vei ajunge Președintele României că vom rămâne fără țară

Cu siguranță vei găsi un moștenitor uitat pentru Casa Poporului, sigur se va găsi vreun nepot de nobil prin Covasna și Harghita, care să revendice Ținutul Secuiesc, mai mult ca sigur Ateneul Român și Palatul Elisabeta vor fi cerute de vreun cetățean german plecat din țară înainte de 1989. Doar asta e metoda pe care ai folosit-o și la Sibiu, nu? În ceea ce privește notarul care să legalizeze toate aceste hoții, această problemă e ca și rezolvată: o va ruga Traian pe Ioana să te ajute. În schimbul unui comision, desigur. Dar nu cred că asta va fi o problemă, vă veți înțelege de minune când e vorba de comisioane, așa, ca de la primar la primar.

Te lauzi cu mari realizări în orașul al cărui primar ești, dar în realitate n-ai nici un merit. Centrul Sibiului, Spitalul Județean, autostrada și Muzeul Astra, toate acestea sunt investiții ale Guvernului. Tu nu știi decât să semnezi decizii de retrocedare și să le dai prietenilor tăi contracte din bani publici, iar apoi te juri că n-ai idee de unde vin acuzațiile de incompatibilitate și cele de abuz în serviciu.

Ne vorbești despre o justiție independentă, dar la Sibiu magistrații îți țin pitite dosarele prin sertare. Nu vreau încă 5 ani în care apropiații președintelui să fie feriți de Justiție, așa cum s-a întâmplat din 2004 și până azi.

Vorbești în discursurile tale despre baroni, despre independența Justiției, dar ești orb și nu vezi că mascații intră peste cei alături de care apari în campanie. E de tot râsul să ne povesteși despre lupta anti-corupție, cu Ostaficiuc și Căncescu la braț. Mai lipsește să îi pui pe Anastase și Ialomițeanu să vorbească despre creșteri de pensii și salarii.
Klaus Iohannis, faptul că ești primarul unui oraș mai mic decât oricare din sectoarele Bucureștiului nu te recomandă pentru funcția de Președinte al României, dimpotrivă!“.

*

SCRISOAREA II
Ce i-a SCRIS un alt TÂNĂR, pe Facebook, primarului din Sibiu
Tinerii nemulţumiţi de politicieni îşi exprimă mai nou indignarea pe reţelele de socializare. Mai mulţi sibieni i-au scris scrisori în semn de protest lui Klaus Iohannis, primarului oraşului lor şi candidat la preşedinţie.
Una dintre multele scrisori în care tinerii îşi exprimă nemulţumirea îi aparţine lui Mihai Maxim. Acesta îi atrage atenţia edilului Klaus Iohannis asupra retrocedărilor suspecte, după ce clădirile multor instituţii publice din Sibiu au fost restituite către Forumul Democratic al Germanilor din Romania (FDGR) şi către Biserica Evanghelică.

“Dragă Klaus,
Mă bucur că ai ales să candidezi la Președinția României, deoarece în acest fel am aflat ce fel de om a condus în ultimii ani orașul în care locuiesc. Pe mine, ca și pe restul sibienilor, ne-ai amăgit cu un centru al orașului amenajat frumos. Ca un iluzionist, ne-ai făcut să ne concentrăm atenția acolo unde ai vrut, pentru ca adevăratul truc să se întâmple în altă parte. Dacă unii scot iepuri din joben sau fac elefanți să dispară, trucurile tale Klaus au implicat clădiri întregi, iar acum scamatoriile tale au fost demascate și o țară întreagă a aflat de ele.

Spune-mi te rog, Klaus, cum e cu toate acele imobile retrocedate doar prin decizia Primăriei?

Cum e cu școlile, grădinițele, date înapoi doar pentru ca Primăria să plătească chirie proprietarilor pentru a le folosi?

Tu, domnule Iohannis, îndrăznești să vorbești despre sistemul educațional românesc și despre cum la bază ești profesor, când 9000 de elevi din Sibiu învață în clădiri retrocedate. N-ar fi chiar așa o problemă, dacă în toate aceste imobile noii proprietari, de cele mai multe ori FDGR-ul pe care l-ai condus și Biserica Evanghelica, al cărei enoriaș ești, ar mai investi din când în când pentru a asigura elevilor un mediu optim pentru activitatea lor. Dar asta ar însemna lipsa profitului, iar toate scamatoriile astea tocmai pentru profit au fost făcute.

Klaus, n-aș fi așa de revoltat, dar am aflat că la Bistrița clădirea Colegiului Liviu Rebreanu a fost retrocedată în 2007 către Biserica Evanghelică și Asociația Sașilor, iar acestea au dat-o înapoi gratuit Primăriei Bistrița pentru următorii 99 de ani! Tu, Klaus, cu câte astfel de cazuri te poți lăuda? La ei cum de se poate, iar la noi nu?
Dacă tot vorbim de retrocedări și Biserica Evanghelică din Sibiu, cum e posibil să fie restituite proprietăți care nu au fost confiscate de regimul comunist, ci prin decret regal, de către Regele Mihai, pentru că aparțineau unei organizații naziste, organizație al cărei urmaș cu acte ești? Am înțeles că e complicat să ne explici de ce organizația pe care ai condus-o a devenit continuatorul unei organizații naziste, dar te rog, mai încearcă.
În fața tuturor acestor informații, chiar mă mir că încă nu ți-au bătut procurorii la ușă. De fapt, ți-au bătut, dar în calitate de prieteni sau în căutarea unor favoruri. La Sibiu într-adevăr, o mână o spală pe cealaltă.
Klaus, în fața tuturor acestor informații, nu doar că nu te doresc ca Președinte al României, dar sper ca acesta să fie ultimul tău mandat ca primar.“.