Comentariu primit pe site. Îl recomand tuturor colegilor de pe acest site.

.

Delirium?
surena 3 hours agoicannen@yahoo.com 86.126.105.63

Cercetarea istorica este o stiinta care nu poate fi lasata sa fie contaminata de virusul imaginatiei uneori utopice a celor care nu sunt oameni de stiinta.
In Romania s- a ajuns la situatia hilara in care istoria antica este cercetata de medici precum Savescu si Cuesdean care- si aroga cu nonsalanta titlul de specialisti. Ma intreb daca cei doi doctori ar accepta sa fie tratati medical de istorici reprofilati in medici. Acelasi lucru este valabil si in cazul judecatorilor, avocatilor si militarilor deveniti peste noapte specialisti nu numai in civilizatia geto- daca, dar si in cea tracica si scitica. Ar accepta ” ilustrii” cercetatori ca istoricii sa se ocupe de sistemul juridic si sa conduca armata ?
De 25 de ani Romania are o problema cu ” specialistii” care se pricep la toate si nimic. Vedem esecul ministrilor politruci care s- au plimbat la toate ministerele, dar care nu stiu nimic si care nu si- au profesat meseria, vedem ” paiate” parasutate la servicii care nu cunosc organigrama si bugetul serviciului si vedem cum Romania a pierdut un sfert de secol degeaba si nu invatam nimic.
Savescu isi permite in Romania sa faca pe ” istoriciul” ca aici e ” sat fara caini”, daca ar incerca in SUA sa se joace de- a istoricul risca sa devina un banal numar in sistemul penitenciar ori un pacient intr- un sanatoriu specializat in anumite boli ( asta in cazul in care si- ar permite un avocat bun).
Cei care apartin unui anumit curent nu- si dau seama cat de periculos este jocul lor in conditiile in care vedem peste tot in Europa tendinte secesioniste si o mentalitate de ev mediu intunecat. In lumea araba vedem o intoarcere tot la un ev mediu barbar si intunecat si nicidecum la Califatul tolerant si deschis spre cultura al Omeiazilor .
Este evident ca anumite forte lucreaza din umbra la slabirea statelor nationale si la disolutia lor si aparitia statuletelor iar ” specialisti” de genul lui Roxin ori gen.Chelaru ( general care spre ” cinstea” lui este un ignorant in armata romana ) le fac jocurile din prea mult pathos pentru daci si prea multa ura fata de romani.