dorel
82 aprobate

gergelyjanos@yahoo.com
62.231.103.227
pt dl Coja : Broşura cu „centenar” se găsește la Fundația Ogoranu (Veseliei 21). De GU nu prea mai știu nimic ; s-a retras din aproape toate activitățile. Filmul făcut la fața locului nu știu pe la cine rătăcește. Sigur există, l-am vizionat. Tot la Ogoranu se știe. Asta e!
dorel
82 aprobate

gergelyjanos@yahoo.com
62.231.103.227
Revin! Moderator şi organizator era GU. filmul o demonstrează.

 

*

Nota redacției – Textul meu despre cum a fost organizată la sala Dalles aniversarea Centenarului Zelea Codreanu a fost scris la scurtă distanță după desfășurarea evenimentului, așa că este exclus să încurc lucrurile. Știu că nu prea mă ajută memoria, mai uit, dar cu anumite limite! Nu știu nimic despre un film făcut atunci, au fost vreo două persoane care au filmat, dar nu erau aranjamentul meu. Eu am plătit sala, la dna Boeru, am discutat acasă la Marcel Petrișor despre necesitatea unui eveniment prin care să marcăm centenarul, de la acea discuție a plecat totul. Succesul de public a fost enorm,  sala „gemea” de mulțimea celor prezenți. Moderator în mod sigur am fost eu, eu am fost pe scenă și am dat cuvîntul vorbitorilor. Țin bine minte că atunci când au venit să ne ceară să evacuăm sala m-am gândit să cer publicului să nu părăsim sala, să-i sfidăm pe cei care ne amenință. Eram sigur că nu există nici o bombă! Dar m-am gândit că dacă fac acest gest de „eroism”, voi fi bănuit că eu am aranjat să se dea acel telefon anonim care anunța existența bombei!

Lumea a ieșit din sală preț de un ceas, cât a durat inspecția pirotehniștilor. Ne-am întors în sală, ceva mai puțini, dar tot mulți și am continuat cuvîntările. Afirmația că George Ursa a fost „moderator și organizator. Filmul o demonstrează” mă surprinde. O să caut la Fundația Ogoranu filmul, dar nu are cum să susțină filmul asemenea idee, este complet alături de adevăr. Nu exclud ca George Ursa să fi fost de ajutor în organizarea evenimentului, dar nu ca „moderator și organizator”! Am colaborat deseori în anii aceia. Sunt ceva ani de când n-am mai vorbit cu George Ursa, sper să mai fie în viață și să ne confruntăm amintirile. Una peste alta, aflu cu plăcere că există acel film. Domnule Dorel, poate mergem împreună la Ogoranu să vedem filmul. 

i.c.