Am primit din America, de la domnuL DR CRISTIAN RACHITAN textul de mai jos. Cine este dl Rachitan? Cautati-l pe Internet. La ce veți găsi acolo eu adaug următoarele:

dl dr CRISTIAN RACHITAN este unul dintre cei mai interesanți și mai importanți români din America, unde practică medicina cu un succes deosebit. A avut printre pacienții pe care i-a vindecat personalități de prim rang ale vieții politice și publice din Statele Unite. Și-a folosit talentul extraordinar de tămăduitor pentru a face, în felul său, o subtilă și convingătoare propagandă a adevăratei identități românești. În Țară vine deseori și acordă gratuit sute de consultații. A apărut pe mai toate canalele TV, care l-au prezentat ca pe un autentic ambasador al ființei noastre naționale.

Victimă a unui handicap sever – este nevăzător, a avut tăria să-și depășească condiția fizică, dezvoltându-și aptitudinile mentale, inteligența și …clarviziunea în problemele de ordin social și politic. Cu discreție și eficiență abordează problemele și personalitățile vieții noastre, oferind un sprijin avizat și dezinteresat celor care i-au meritat atenția. Unul dintre ei este și domnul Meleșcanu… Singurul, dintre toți candidații!

*
*
*

DESPRE VIITORUL PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI

Am fost intrebat cine cred ca este cel mai indicat viitor Presedinte al Romaniei, dintre cei care candideaza.
Am analizat si am ajuns la urmatoarele concluzii:

1. In legatura cu contextul International al Romaniei:
De departe cel mai indicat este dl Profesor Universitar Theodor Melescanu, deoarece are o experienta foarte mare, in aceasta zona, dobandita conducand Ministerul de Externe si Serviciul de Informatii Externe (SIE). Cu intelepciunea si diplomatia dumnealui, poate reprezenta Romania, cu mare onoare, in orice situatie.
2. In legatura cu contextul Intern al Romaniei:
Societatea Romaneasca este traumatizata de scandalurile si certurile celor care conduc soarta tarii. De asemenea, exprimarea si vocabularul folosite de acestia lasa foarte mult de dorit. Si aici, il consider cel mai indicat pe dl Profesor Theodor Melescanu, deoarece este un diplomat de cariera, abil, vorbeste academic, este intelept si cumpatat.
De asemenea, are abilitatea si posibilitatea de a manui cuvintele, ceea a ce ii confera o mare usurinta de a comunica si conversa cu oamenii. Experienta care a dobandit-o fiind senator, deputat, ministru etc., l-a ajutat sa acumuleze suficienta experienta pentru a face fata, cu usurinta, oricarei situatii de ordin economic si social.
Pe langa toate acestea, are doua mari atuuri:
a. Fiind independent, nu este indatorat nici unui partid
b. De asemenea, fiind in apogeul carierei, nu are nevoie sa faca vreun compromis pentru a-si pregati viitorul politic.
Din cate am observat in aparitiile dumnealui, singura dorinta care l-a determinat sa candideze pentru aceasta inalta misiune de Presedinte al Romaniei, este pur si simplu de a-si darui energia si toate cunostintele care le-a acumulat pana acum, spre binele tarii si neamului romanesc.
Am convingerea ca maturitatea dobandita de dumnealui este o garantie, cu atat mai mult cu cat acum, in aceasta etapa a vietii, nu cred ca mai este stapanit de dorinte materiale de a se capatui.
Dumnezeu a dat romanilor aceasta sansa de a alege un presedinte care, cred eu, poate fi unul dintre cei mai buni Presedinti pe care Romania i-a avut vreodata.

Dr. Cristian Rachitan