Cei mai frumoși români

2022-06-07T14:01:59+03:007 iunie 2022|Doctrină naţionalistă|
Ce au strigat unii dintre cei mai frumoși români din Basarabia, aflați în cușcă la Tiraspol: Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români din Transnistria. 2 și 4 iunie în Istoria recentă a României mici. VIDEO  Foto: Victor Roncea

 

 

 

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta. Statul, fragilizat și aproape putred, ros de infiltrările continue ale agenților și trădătorilor, arareori își arată recunoștința pentru ei.

Veteranii României, de exemplu, care și-au lăsat din trup și suflet în tranșeele Europei, în războiul cu diavolii roșii și bruni sau luptătorii în rezistența armată anticomunistă – fenomen unic în lagărul comunist – se sting, necunoscuți opiniei publice, cu punga de medicamente goală.

„Revoluționari” de o zi au luat și drepturile lor. Câteva mii de români – cu fiecare zi din ce în ce mai puțini -, foști luptători anticomuniști care au spălat cu sângele lor obrazul României în temnițele bolșevice, își țin semeț frunțile sus – cât mai pot, sub anii bătrâneții -, fără să ceară ce statul nu vrea să le dea.

În schimb, disidenți comuniști fără o zi de închisoare sau măcar vreun ghiont din partea Securității, produse ale aparatului kominternisto-kaghebist de diversiune, ocupă cu fularele lor roșii tot spațiul public românesc, de la stânga la dreapta închipuită. Mulți dintre ei cu Steaua României la piept sau în buzunarele de la spate ale pantalonilor.

„Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, strigau dintr-o cușcă, înconjurați de kalașnikovuri rusești, Ilie Ilașcu, Alexandru Leșco, Andrei Ivanțoc și Tudor Petrov Popa, în urmă cu exact 30 de ani. Era la Tiraspol, după un război ruso-român rămas puțin cunoscut lumii, la un așa-zis proces al „Tribunalului Sovietic al Republicii Nistrene”. Regimul separatist sprijinit de paramilitarii cazaci, forțele OMON și Armata a IV-a Rusă și condus de ofițeri KGB urmăriți de Interpol se consolida printr-o palmă grea dată de Rusia României. Cei patru români fuseseră arestați pe 2 și 4 iunie 1992 în urma unei operațiuni a forțelor speciale KGB pentru implicarea lor în apărarea pământurilor istorice românești. Timp de 15 ani, nimeni nu a reușit, cu CEDO cu tot, să-i elibereze pe cei trei români rămași închiși – după ieșirea lui Ilașcu – în cel de-al doilea Kaliningrad al Europei. Vina lor, dragostea de țară, neam și limbă, a fost pedepsită aproape ritualic. Calvarul petrecut în temnițele transnistrene nu va putea fi povestit, integral, niciodată. Chinurile fizice, umilințele și presiunile psihice au culminat de multe ori cu simularea unor execuții.

 

Nerecunoștința Primăriei de la București

Zeci de organizații neguvernamentale românești și instituții europene au solicitat eliberarea celor trei eroi români. În țară, s-a reușit conferirea cetățeniei române tuturor celor închiși. Cu toate acestea, au fost eliberați doar la termenul prevăzut de instanțele rusești machiate de la Tiraspol, respectiv 2 iunie 2004, pentru Alexandru Leșco, 2 iunie 2007 pentru Andrei Ivanțoc și 4 iunie 2007 pentru Tudor Popa.

Ulterior, la o lună după eliberarea lor, la cererea Asociației Civic Media, președintele României le-a conferit Steaua României, într-o ceremonie emoționantă desfășurată la Cotroceni, iar Consiliul General și Primarul Capitalei le-au acordat titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului, urmănd să le ofere, conform promisiunilor publice, și un apartament fiecăruia, pentru a se putea muta cu familiile la București. În ciuda acestor declarații oficiale, Primăria Generală a Capitalei nu s-a achitat niciodată de această obligație, deși fiecare primar care s-a perindat la conducerea ei a reiterat promisiunea. Ani de zile, până recent, o pensie de merit pentru suferința lor de 12 și 15 ani de temniță grea a fost sabotată în Parlamentul României. De fiecare dată când a fost propus un proiect de lege în acest sens s-au împotrivit, deloc întâmplător, parlamentari ai formațiunii maghiare UDMR.

La condamnarea lor în cușca de la Tiraspol, ultimii deținuți politic din Europa strigau cu un curaj nebun, fluturând un mic steag românesc: „Te iubim, popor român!”.

 

Eliberarea lui Alexandru Leșco: „Socot că sunt în România!”

Primele declarații ale patriotului român Alexandru Leșco după eliberare: „Socot că sunt în România!”. Afirmația a fost făcută de Alexandru Leșco pe granița arbitrară dintre Republica Moldova și Transnistria, pe 2 iunie 2004, la eliberarea lui. „Fraților, vă mulțumesc din suflet că sunteți cu toții aici”. Acestea au fost primele cuvinte ale patriotului român Alexandru Leșco, imediat după ce a fost eliberat, miercuri, de către forțele transnistrene, la trecerea dintre Republica Moldova și Transnistria. „Noaptea aceasta n-am pus geană pe geană. Am așteptat cu sufletul la gură clipa aceasta. Să-mi văd soția. Să simt libertatea. Despre planurile de viitor nu vă pot spune încă nimic, trebuie să mă odihnesc puțin și să-mi verific starea sănătății. După aceea voi mai vedea”, a declarat Alexandru Leșco după ce s-a îmbrățișat cu soția sa, Tatiana. „Pentru mine, cauza românească rămâne aceeași.

Eu am fost condamnat pe nedrept. Așa am considerat atunci și de aceasta sunt convins și acum. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului va conchide cu siguranță ce a fost cu această condamnare ilegală”, a declarat Alexandru Leșco în mijlocul grupului de prieteni și de ziariști care l-au așteptat la „frontiera” cu Transnistria.

„Cu Andrei Ivanțoc am avut ocazia să discut câteva clipe înainte să ies din temniță. I-am lăsat ceva din lucrurile mele și i-am spus că de abia aștept să ne revedem în libertate. De Tudor Petrov-Popa nu mai știu nimic, am fost despărțiți. El se află în altă parte acum, în închisoarea de la Hlinaia. Voi face tot ce pot pentru a-și revedea și ei familiile cât de curând.” Întrebat de jurnaliști dacă va pleca în România, Alexandru Leșco, încă cu un picior pe granița arbitrară cu Transnistria, a răspuns scurt: „Eu socot că sunt în România!”.

 

Alexandru Leșco s-a întors acasă: „Mulțumesc, popor român!”

Dintre cei trei prizonieri politici români deținuți în Transnistria separatistă, Alexandru Leșco s-a întors acasă. După 12 ani. Soția i-a fost expulzată din Tiraspol, după încarcerarea soțului său de către trupele rusești și transnistrene. Acum, acasă este la Chișinău. Ar fi trebuit să fie și la București.

Întoarcerea lui Alexandru – Documentar- TVR:

Film Documentar despre eliberarea lui Alexandru Leșco, membru al grupului Ilașcu; Realizator Radu Găină; Reporter și Camera: Victor Roncea. VIDEO:

În cele de mai jos, vă oferim un istoric al eliberării celor trei români, așa cum l-am publicat în lucrarea „Eroi Pentru România” (Editura Semne) și în prestigioasa publicație Evenimentul Istoric:

Eliberarea lui Alexandru Leșco: „Socot că sunt în România!”

Un comentariu

 1. CD 7 iunie 2022 la 6:02 pm - Raspunde

  SUA SE ASIGURĂ CĂ „VOCILE PRIETENE RUSSIEI” DIN MOLDOVA SUNT AMUTITE
  De Paul Antonopoulos

  De la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, SUA și-au propus să întoarcă Moldova spre Occident și să creeze o atmosferă anti-rusă cu intenția de a transforma țara într-un noupunct fierbinte pe flancul geopolitic sudic al Rusiei.
  Fără îndoială, a existat o parte semnificativă a populației Moldovei în ultimii 30 de ani care s-a reorientat de la poziții pro-ruse la cele pro-occidentale.
  Prin urmare, americanii înțeleg că schimbări serioase, în ceea ce privește diminuarea neutralității Moldovei, pot deteriora foarte mult relațiile dintre Chișinău și Moscova în contextul crizei ucrainene și, prin urmare, au decis să transforme războiul în avantajul lor cu ajutorul putere grea.

  Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională intenționează să aloce 35 de milioane de dolari pentru reforme structurale în Moldova. Scopul este de a asigura cursul pro-occidental al țării și de a sprijini retorica anti-rusă în mass-media moldovenească. Postul, conform documentelor americane, va fi atribuit Nathan Associates, iar implementarea acestor reforme instituționale și structurale în Moldova a fost declanșată de operațiunea militară rusă împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, cei 35 de milioane de dolari care vor fi cheltuiți pentru program sunt destul de nesemnificativi, deoarece americanii au cheltuit puțin sub 1 miliard de dolari pentru acest tip de proiect în ultimii doi ani.

  Întrucât Moldova este condusă în prezent de un partid definit de o orientare liberală occidentală, eficiența acestui proiect poate fi mai mare în sensul că nu este nevoie să mituiți sau să convingeți elita că aceste proiecte sunt necesare – elita însăși va accepta cu plăcere acest lucru. nouă ordine politică, economică și societală.
  Occidentul ordonă conducerii moldovenești să ia măsuri anti-ruse, de aici toate deplasările recente la Chișinău ale înalților delegați americani și europeni. Conducerea Republicii Moldova s-a abținut până acum de la mișcări majore, dar presiunea crește cu siguranță, deoarece programul face parte din eforturile Washingtonului de a transforma Moldova într-un alt bastion anti-rus.

  Reformele economice specifice urmăresc reorientarea economiei moldovenești către piețele occidentale, deoarece războiul din Ucraina a afectat coridoarele comerciale, lanțurile de aprovizionare și cererea de produse. Efectiv, Moldova își reorientează fluxurile economice către Occident.

  Oficialii americani admit în mod deschis că au planuri de a înceta relațiile comerciale și economice dintre Moldova și Rusia. Pentru atingerea acestor obiective, SUA au oferit și un program specializat de subgranturi pentru influențarea opiniei publice din Moldova. Finanțele americane vor dezvolta noi infrastructuri de transport și noduri logistice, vor consolida potențialul logistic intern al Moldovei și vor optimiza procedurile vamale la punctele de trecere a frontierei dintre Moldova și UE – toate în efortul de a face față unui nou continent european care se presupune că va apărea după războiul din Ucraina. în care Rusia este izolată și singură.

  Pe 2 iunie s-a luat decizia ca posturile de televiziune din Republica Moldova să poată difuza doar emisiuni de divertisment din Rusia și nu programe politice sau analitice. Aceasta face parte din războiul informațional purtat de americani împotriva moldovenilor. În acest fel, Washingtonul va continua, fără îndoială, să cheltuiască bani pentru remodelarea opiniei publice din Moldova.

  NATO are în vedere posibilitatea livrării de arme în Moldova și antrenarea armatei moldovenești. Acest lucru vine într-un moment în care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timp ce vorbea la Parlamentul European, a îndemnat Rusia să retragă trupele din regiunea separatistă a Transnistriei, menționând că prezența lor „încalcă neutralitatea” Republicii Moldova.
  Cu toate acestea, presupusa neutralitate a Moldovei a fost încălcată de mult, mai ales că țara continuă o lentă integrare în NATO.
  De exemplu, armata moldovenească chiar participă la ocupații, cum ar fi așa-numita forță de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, ridicând astfel afirmația că Moldova lui Sandu este neutră.

  Înarmand armata, pompând sectorul public cu bani pentru a dezvolta o poziție anti-rusă și sfătuind elita conducătoare să dezvolte un curs de politică externă și internă absolut anti-rusă, SUA speră să întoarcă în sfârșit Moldova împotriva Moscovei. Dacă SUA vor reuși în misiunea sa va depinde în mare măsură de situația din Ucraina. În acest sens, soarta Transnistriei ar putea depinde de Odesa și dacă orașul va rămâne ucrainean sau va intra sub control rusesc.

  Acest lucru se întâmplă în urma arestării pe 24 mai a fostului președinte al Republicii Moldova și actual lider al principalului Partid Socialist de opoziție, Igor Dodon, care a susținut cooperarea dintre Chișinău și Moscova. El este o figură centrală în Moldova și arestarea sa a afectat negativ starea blocului de opoziție.
  Pe de altă parte, arestarea sa ar putea uni blocul pentru a acționa foarte puternic împotriva guvernului de guvernământ. Cu toate acestea, potrivit rapoartelor presei locale, opoziția a rămas fracturată și nu există lideri puternici care să poată instiga proteste ample, deoarece populația este mai concentrată pe îmbunătățirea nivelului de trai scăzut și nu pe jocurile politice.

  În acest fel, Moldova sub Sandu va continua să se integreze în imaginea unei țări liberale occidentale, distrugând în același timp legăturile tradiționale cu Rusia. Acest lucru devine cu atât mai problematic cu cât segmente mari ale societății moldovenești, inclusiv aproape întreaga regiune separatistă Transnistria, rămân pro-Rusia și nu doresc să vadă legăturile tradiționale ruinate de dragul de a servi interesele Washingtonului.

  Sursa: https://www.globalresearch.ca/us-ensures-russia-friendly-voices-moldova-silenced/5782629

  Traducerea: CD

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top