D.D. Rujan

13:57 (acum 9 ore)

către eu

Cum va ajunge CEC  -ul un fel de PETROM la un preț derizoriu”.

Vuvuzelele media vor spune că e un lucru bun și, evident, nimeni nu va sufla o vorbă că, din nou, se va vinde un diamant cu un preț derizoriu”

Iar trompetele PNL-iste din media vor spune că Privatizarea a 25% din CEC, singura banca romaneasca ce mai exista, primește niste bani care-i permit să intre in randul bancilor medii …

 Și, evident, ”nimeni nu recunoaste că, din nou, se va vinde un fel de PETROM la un preț derizoriu”.

Cunoscutul economist  Dan Diaconu confirmă știrea lansata pe sub masa de ministrul napirstoc al finantzelor, Florin Catzu. Omul cu „informatii Est-puse”, Gușă dă din gușă si pe goarna  informatia conform căreia privatizarea CEC-ului,e ca si facuta dupa  cesionarea unui pachet de 20% din acțiuni către BERD”.Este primul mare pas de a incaleca treptat bancile … inca nationale

 din ograda hulpava a UE !

Dar, expertul in Studii Economice Dan Diaconu, autorul site-ului ”Trenduri Economice” expune pe bune felul în care vede el ”socoteala”  binomului Catzu Vasile – Orban Ludovic. Ca si cu Petrom despre privatzarea caruia stiau doar alesii dintre …aleshi !

La BERD, reprezentant al României este Lucian Isarsoțul Alinei Gorghiu, susținut de niște proptele foarte interesante”, scrie Diaconu, amintind că Isar ”a fost printre puținii care au avut curajul să-i sară la gât lui Isărescu – și asta fără să pățească mare lucru,doar fusese pus s-o faca…”.
”De multă vreme, o combinație între incompetența autorităților și magaria oficialilor europeni, a făcut imposibilă majorarea capitalului social al CEC-ului”, și ”dacă într-adevăr e adevărată ticăloșia care se pune la cale, cel mai probabil BERD va intra în acționariat după modelul …de succes al OMV-Petrom”.
Practic BERD-ul va face o afacere teribilă”, spune Dan Diaconu, arătând însă că… nu e doar asta: 
”După ce va intra în acționariat,va forța restructurări masive și privatizări ale unor alte „bucățele”, până când statul va rămâne, din nou, cu buza umflată”.
Iar care este marea ”șmecherie” în opinia economistului? Castrarea definitivă a statului.
Prin privatizarea CEC, posibilitatea statului de a interveni pe piața bancară se va reduce teribil”.
”Și-așa nici acum nu e deosebit de mare, dar printr-o bancă nationala de dimensiunea CEC poți contracara eficient golăniile din piață”, spune Diaconu care lansează un ultima avertisment –  după ”tărășenia asta, vom deveni și mai proști și mai săraci. În timp ce șmecherii se vor îmbogăți. E jale, oameni buni, e jale!”.