ÎMPRUMUTURILE CONTRACTATE DE CEAUȘESCU DE LA FMI CU AURUL APUSENILOR
Ceauşescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor! Ceea ce ştim, e că la Roşia Montană se află… zăcăminte foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium şi mai ales WOLFRAM, toate având aplicaţii militare şi industriale strategice. Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se găseşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni.
În 1982, România atingea vârful de plată al datoriei de 11 miliarde USD către FMI şi avea nevoie de lichidităţi pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.
Institutul de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” aduce la cunoştinţa lui Ceauşescu că în Apuseni, pe lângă aur se află şi alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceauşescu ia o decizie care uimeşte Planeta. În loc să permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni şi de la Roşia Montană, Ceauşescu plăteşte până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD. Eforturile întregii ţări au fost imense.
Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia electrică era direcţionată 99% spre producţia industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populaţiei la iluminatul casnic. Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munţii Apuseni, zăcaminte girate ca de altfel şi astăzi FMI-ului. Plătirea datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul astfel că am fost penalizaţi aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept. Exact precum un cămătar fără scrupule FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru luna martie 1989.
Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceauşescu, care cu ajutorul sacrificiilor imense făcute de popor reuşeşte să strângă suma totală care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme! Din 1988 Romania nu mai avea datorii şi nu doar din martie 1989 cum unii trădători încearcă să modifice adevărul, pentru a ascunde de fapt cele peste 18 miliarde avute în plus la momentul atacării României, miliarde a căror urmă e îngropată deocamdată în filele dosarului BANCOREX.
România era o maşină de făcut bani, de făcut valută forte şi nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate. De ciudă că România nu mai are datorii n-i s-a retras deîndată de către S.U.A. şi Clauza Naţiunii celei mai Favorizate.
Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a început să producă modernizări în industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotată cu strunguri noi-nouţe suedeze, strunguri dotate cu CNC ( comandă numerică computerizată). Inginerii de atunci au amânat schimbarea liniilor tehnologice pe diverse motive, iar după lovitura de stat din dec 1989 strungurile moderne, utilajele noi destinate retehnologizării, au rămas la comandă tot în magazii. Nu numai la UM Cugir ci în întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria românească trebuia oprită.
Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman, actualmente parlamentar PNL.
Fără a avea datorii majore , Ceauşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înnebuneşte de-a dreptul, Soros la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro !!! Profit!!!
Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, îşi acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, şi punea la cale împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia condamnat la moarte prin împşcare şi România condamnată la jaf şi sărăcie!
Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua şi nu aţi agonisi bănuţ cu bănuţ timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiţi 1000 de ani voi şi neamul vostru în bogăţie şi prosperitate? Mai mult decât atât imaginaţi-vă ce sume s-au pus în joc de FMI, Soros sau alţii lezaţi de independenţa noastră financiară pentru a se cumpăra geologi (Gelu Voican Voiculescu a fost geolog la Roşia Montană până la revoluţie), bancheri ( Mugur Isărescu a fost economist la Institutul Bancar Mondial), economişti ( Stolojan si Văcăroiu au fost colegi la Institutul National de Planificare Economică) dar nu în ultim rând ingineri care să amâne retehnologizarea, merceologi care sa deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente, …? Aici a greşit Nicolae Ceauşescu DEOARECE trădarea a venit de lângă el. Dar asta-i altă poveste la care n-am cum să nu revin atâta timp cât sunt în viaţă.
Oare câţi soldaţi mai are România? Ceauşescu a demonstrat în timpul procesului – ilegal că a fost un conducător adevărat ce nu face compromisuri nici chiar în faţa morţii. Chiar şi acum după 24 ŞI CEVA DE ANI , Iliescu şi ceilalţi poartă-n suflet frica că Ceaușescu s-ar putea întoarce. Ei simt ceva şi chiar au dreptate. Ceauşescu e încă „viu” şi istoria-l va răzbuna! Promit să revin foarte curând cu noi informații despre motivul secret ( din nou Roşia Montană) al vizitei avute de Victoria Nuland ( secretarul de stat American) la palatul Cotroceni și despre posibila legătură dintre cutremurul anunțat de aproape 1 an pe site-ul oficial al ambasadei S.U.A. din București și nesupunerea României de a permite exploatarea zăcămintelor din Apuseni dar nu numai!
Până atunci vă sugerez să citiţi dacă nu ştiţi deja câte ceva despre tehnologiile HAARP, tehnologii capabile spun unii de declanşarea cutremurelor printre altele! Unele documente ale armatei americane arata lucrurile mult mai clar: HAARP are scopul de a descoperi metode de „exploatare a ionosferei in folosul Departamentului de Apărare… da interesant!.
Sursa: Efemeride
FMI acorda imprumuturi pentru acoperirea deficitului bugetar (atunci
cand importurile depasesc exporturile),acesta este rolul banilor de la
FMI.Banca Mondiala este cea care acorda credite pentru dezvoltare
Ceausescu a achitat datoria nu pentru ca l-au obligat FMI si BM (prin plata
anticipata au pierdut la dobanda,dobanda care oricum este mai mica decat
cea a pietei) ci ca sa evite „amestecul” lor in stabilirea bugetului
tarii, pe de o parte,iar pe de alta parte, a fost deranjat de refuzul
acestora de a acorda o serie de facilitati pentru realizarea altor
obiective economice.Refuzul a fost dat de FMI si B.M din considerente
politice si nu bancar-economice.Imprumuturile de la FMI si
Ceausescu avea in vedere realizarea a unei alternative a B.M si FMI pentru tarile in curs de dezvoltare (un fel de BRICS)
pai si datoriile alea nu le facuse tot ceausescu? hai sa fim seriosi….casa poporului, canalul si alte megalomanii cat au costat? cine l-a pus sa garanteze cu zacamintele de acolo?
de ce vezi dumneata doar cu un ochi? Toate fabricile, combinatele, rafinariile, in general capacitatile de productie, cu ce au fost facute?
La obiect, observati „megalomania” de dupa inghesuiala, in speta jaful organizat?
Parafrazat, cine i-a pus sa distruga?
as fi vrut ca megalomania sa se fi manifestat prin construirea a 10K km de autostrada, prin respectul fata de omul de rand, prin impunerea adevarului ca valoare suprema.
Datoriile, daca nu v-ati prins, astazi sunt obligatorii.
Nu le ai…esti executat. Au patit-o zeci de tari. A se vedea exemplu recent Turcia. A scapat de FMI, acum suporta consecintele.
iaca asta n’am stiut’o , Ceausescu a facut imprumuturi pt el , si si’a facut casa si un canal cu ele , pai atunci ia sa ceara Valentin fiu’su retrocedarea urgenta …..
Corect ar fi, din partea dumneavoastră, să studiați atent subiectul canal Dunăre-Marea Neagră, sau orice alt canal românesc și să vă ”salvați” comentariul suficient de nul prin enunț. Și mai corect ar fi să studiați istoricul demersurilor ceaușiste în ce privește dezvoltarea României, mă refer la variantele de dezvoltare ce erau disponibile. S-a ales varianta cea mai bună, aceea în care s-a neglijat structurile de transport în detrimentul industriei. Dar să nu intru în amănunte… Vorbim de o perioadă de un deceniu de sacrificii pentru o miză cu mult mai mare decât ”jertfa” poporului. Au existat și minusuri, demne de luat în seamă dar acesta e alt subiect față de articolul de față. Și nu suntem poporul care să ne plângem de megalomanii, față de alte nații. Vă recomand să fiți mai ”sensibil” la discernerea evenimentelor.