Disputa cu Eugen Tomac
Oct 3, 2013 at 11:21 PM
PrintRaw message

Mircea Popescu
To: ionzcoja@yahoo.com
Domnule Profesor,
Va trimit mai jos un articol pe care-l voi publica pe 4 Octombrie (maine) pe blogul meu.
Cred ca este importanta o dezbatere pe tema relatiei reprezentant/om politic cu cetatean, asa cum reiese din modul de adresare si purtare a dialogului.

Mircea Popescu

4 Octombrie 2013
Disputa cu Eugen Tomac
“L-ati atacat pe Presedinte in repetate randuri fara niciun temei serios si v-am zis nu odata”, dupa care, Eugen Tomac, presedintele (interimar) Partidului Miscarea Populara, ma ameninta direct: “Cu mine nu va merge”.
Desi, n-a fost vorba nicio clipa despre presedinte in mesajul care a declansat furia politicianului, acesta a tinut probabil sa ma impresioneze si sa ma faca “sa-mi bag mintile in cap”, ca altfel se poate actiona si de la alt nivel.
Iata cum presedintele Romaniei devine mijloc de intimidare.

Si Eugen Tomac este, atentie, Presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Parlamentul Romaniei, adica si reprezentantul meu, la cel mai inalt nivel in Parlament.
Iar din aceasta pozitie, tanarul politician Tomac, folosind un limbaj vitriolic, il apostrofeaza si-l terfeleste pe un simplu cetatean care are o alta opinie intr-o problema de interes national, ca si cand acesta ii este adversar politic.

Nu cred ca respectivul deputat isi va cere vreodata scuze fata de unul dintre cei pe “care-i reprezinta”.
Dar, publicand in ordine cronologica schimbul de mesaje „Eugen Tomac, unionistul”, las pe cititori sa judece singuri comportamentul unui om politic care, dupa cum insusi lasa sa se inteleaga, are suportul presedintelui Romaniei.

Aduc in spatiul public aceasta situatie, deoarece nu este o disputa banala intre doi oameni care se cunosc de ani buni, ci este o problema de substanta, atitudinea celui care a ajuns om politic si de stat roman fata de cetateanul pe care are acum datoria sa-l slujeasca si sa-l reprezinte.

Mircea Popescu
________________________________________
From: Mircea Popescu
To: Eugen Tomac

Lui Eugen Tomac
Imi pare rau sa constat, dar daca interviul lui Eugen Tomac, acordat Sabinei Fati, prezentat si in RGN (http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/analize-interviuri/10760-eugen-tomac-pentru-romania-liber-eu-sunt-un-unionist-convins-jurnalista-sabina-fati-nu-suntei-chiar-atat-de-unionist-cum-prei.html) nu este prezentat denaturat, atunci afirmatia lui: „Eu sunt un unionist convins.” este pura demagogie.
Spun asta, deoarece nu poti fi unionist, daca afirmi, pe de alta parte: „Conceptul nostru este „două state, acelaşi popor”.”
Nu merg mai departe cu interpretarea intregului text, desi constat ca eviti raspunsuri transante, dar cu parere de rau, draga Eugen, consider ca ai incetat sa te mai afli pe aceeasi baricada cu unionistii, devenind un simplu politician rupt de idealurile acestora.
Asa cum afirmam in articolul „Frica de a fi roman” (http://mipopescu.wordpress.com/), ai ajuns sa faci si tu parte din minoritatea „europenistilor” care se joaca cu destinul majoritatii romanilor.
Pacat, mare pacat. Cum crezi ca se impaca lupta tinerilor din Actiunea 2012 cu aceasta conceptie antiunionista si, implicit, antinationala? Oare ce credibilitate vei avea, daca, prin absurd, te vei duce in mijlocul acestora pe 20 Octombrie pentru a demonstra pentru unire?
Dupa cum ti-am spus, te-am pretuit pentru multe, dar este trist cand omul isi pierde increderea in cineva.
Nu ti-o spun cu dusmanie, ti-o spun cu tristetea omului profund dezmagit, mai ales ca unirea este un crez pe care l-ai abandonat pentru mirajul puterii pe care ti-o poate da cariera politica.
Mircea Popescu
________________________________________
From: Eugen Tomac
To: Mircea Popescu

Dumneavoastra sunteti ceea ce vreti sa fiti… Eu sunt un roman din Basarabia unionist convins si punct. Incetati aceste manipulari ieftine, pline de rautate. Unirea nu s-a facut pentru ca idolul dumneavoastra Iliescu, l-a avut idol pe Stalin cel care a exterminat poporul roman. Nu ma impresioneaza atitudinea plina de reavointa a dumneavoastra, eu imi vad si singur de drumul meu prin fapte concrete nu prin sfaraiala. Sanatate si la multi ani!
________________________________________
From: Mircea Popescu
To: Eugen Tomac

Crezi ca un asemenea raspuns din partea unei persoane publice este normal? Esti cam tafnos, daca nu rezisti la critici.
Reavointa, Iliescu, manipulare? Asta-i tot ce intelegi? Principiile pentru tine sunt niste necunoscute? Cam putin, chiar si pentru un politician in formare indiferent de cine-i sprijinit.
Atitudinile constructive nu mai fac parte din panoplia politicianului roman, doar scandaluri si dezbinare?
Mircea Popescu

________________________________________
From: Eugen Tomac
To: Mircea Popescu

Nu, dumneavoastra nu aveti principii si va agatati de oamenii care chiar fac ceva pentru reintregirea neamului. L-ati atacat pe Presedinte in repetate randuri fara niciun temei serios si v-am zis nu odata.
Insinuarile dumneavoastra cu referire la mine au alt scop si nu va voi permite sa aruncati cu noroi asupra mea.
Niciodata n-am vazut sa va atacati prienetii din PSD pe acest subecit desi au vandut Basarabia pe nimic.
Motivul este simplu, sunteti un politruc de stanga, care dezbina cu buna stiinta romanii, asta va este meseria. Asta observ de ani de zile ca faceti. Succes, dar cu mine nu va merge.
*
*
Nota redacției : Dacă flăcăul numit Eugen Tomac a afirmat „Conceptul nostru este „două state, acelaşi popor”, atunci băuiala mea se confirmă. Junele Tomac este ce nu trebuie! Nu are dreptul să vorbească în numele altor români!