AKRITAS

IATA ADEVARATA TRAGEDIE. SI NOI DORMIM. PINA CAND?

CORPORATIILE FINANCIARE achizitioneaza pamanturile prin coruptie, folosind inclusiv INFRACTORI pentru INTIMIDAREA TARANILOR SARACI
Posted on noiembrie 12, 2015 by searchnewsglobal

Un studiu arată că străinii au ajuns să controleze până la 40% din terenul arabil al României. Printre marii proprietari sunt bănci şi companii. Fonduri de pensii americane și olandeze profită de pe urma țăranilor români care-și vând terenurile agricole uneia dintre cele mai mari bănci din lume, fără să știe sau fără voia lor. Unele vânzări s-au făcut fie forțat, fie prin intermediari cunoscuți ca infractori, fie cu directa contribuție a unor primari.

Gigantul bancar olandez Rabobank trebuie să răspundă unor întrebări legate de una dintre sucursalele sale din România „acaparează terenuri”. Rabobank a achiziționat peste 21.000 de hectare de teren arabil în România din 2011 încoace, ca parte a unui plan. Aceaste achiziții s-au făcut prin trei firme care aparțin fondului de investiții Rabo Farm înființat de bancă. În multe cazuri, însă, fondul de investiții a profitat și a abuzat de cei mai săraci și lipsiți de apărare dintre români.

În alte cazuri, sătenii s-au dus cu jalba la judecătorie și au reclamat fondul de investiții, susținând că ei nu au vândut pământurile pe care Rabo Farm le deține și de pe care își încasează arenda. Rabo Farm a cumpărat terenuri în cel puțin 51 de sate românești, toate aflate în zone de câmpie din vestul, sudul și estul țării.

În fiecare an Comisia Europeană alocă miliarde de euro companiilor care cumpără suprafețe mari de terenuri în estul Europei, cu premisa că acestea asistă la concentrarea de terenuri și ridică prețurile terenurilor.

”România este un exemplu de scenariu pentru un dezastru perfect”. În economia sa de tranziție, în care accesul și controlul asupra resurselor.

Imaginaţi-vă că sunteţi brusc deposedaţi de terenul pe care familia voastră l-a lucrat timp de generaţii, acesta fiind achiziţionat de către companii bogate sau de guverne, pentru a produce alimente sau bio-combustibili sau pur şi simplu să fie folosit ca investiţie profitabilă pentru alte persoane, de multe ori aflate departe. Te uiţi neputincios cum întinderi mari de teren sunt pregătite pentru monoculturi şi râurile sunt poluate cu reziduuri şi produse chimice.

Din păcate, acest lucru se întâmplă peste tot în întreaga lume – în special în Africa, America Latină, Asia, Oceania şi Europa de Est – şi de cele mai multe ori este legal.

Deci e clar că angrenajul tehno-globalist, bancaro-corporatist, a început confiscarea la scară planetară a terenurilor agricole, în scopul obţinerii monopolului asupra hranei şi producţiei acesteia. După ce planul va fi realizat, sub pretextul crizei alimentare globale, oamenii deposedaţi de mijloacele de producere a alimentelor, vor fi obligaţi să cumpere tot felul de produse pline de otrăvuri şi chimicale, la preţuri de speculă, impuse de corporaţii, evident pe o „piaţă liberă” globalizată.

Unele state au început deja lupta împotriva acestui jaf, dar statul român este, ca de obicei, de partea hoţilor.