Ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Szabo Jozsef Andor a afirmat la postul de radio Erdely FM, referitor la vânzarea terenurilor agricole din România, care este poziţia Ungariei;…”dacă cineva doreşte să-şi vândă terenul, atunci poate încheia un contract cu statul maghiar in temeiul căruia va primi o rentă viageră, iar terenul râmâne în proprietatea sa păna la sfarsitul vietii”. Budapest aşteaptă acum normele de aplicare ale noii legi funciare române, pentru a căuta breşele necesare pentru a cumpăra terenurile din România, acolo unde locuiesc etnici unguri.
Szabo Jozsef Andor a mai declarat că libera circulatie a capitalului si libertatea de alegere a domiciliului si a locului de munca, este un principiu al Uniunii Europene, adoptat atât de România, cât şi de Ungaria, care au legi funciare similare. Mai afirmă Szabo Jozsef Andor;…”Dacă statul roman este în stare să-şi apere terenurile agricole şi proprietarii care il lucreaza, foarte bine. Dar dacă nu este în stare sa ofere ceva pentru acele terenuri, atunci piaţa este liberă, poate sa vina oricine – nu neaparat un maghiar, poate fi un danez sau un francez – care doreste sa cumpere”.
Statul Ungar încurajează românii să îşi vândă pământul, apoi să trăiască cu o rentă viageră plătită de Statul Ungar. Ţăranii români ardeleni sărăciţi în 24 de ani de dezastru economic vor vinde pământul pentru un surplus la pensia mică din România(diferenţa între pensia din Ungaria şi pensia din Romînia).
În unele publicaţii, autorii mai afirmă;…”Metoda Budapestei se asemănă foarte bine cu politica mişcării sioniste din anii 1920/1930, care a încurajat financiar pe evreii europeni să cumpere de la arabi bucată cu bucată toată Palestina pentru a se reînfiinţa Israelul, pe vechiile hotare ale Ţării Sfinte. Politica arabilă a sioniştilor a fost de succes deoarece în 1947, când Isrelul şi-a proclamat independenţa, terenul statului era cumpărat în totalitate de la arabii palestinieni. A fost o politică de succes a mişcării sioniste, care a dus la înfiinţarea statului Israel după aproape 2000 de ani de la distrugerile făcute de Imperiul Roman. În câţiva ani Budapesta va cumpăra la bucată Ardealul, iar românii vor deveni chiriaşi în propria ţară, ca pe vremea lui Horea şi Avram Iancu”.
Aşa dar politicieni responsabili, atenţie acum la metodologia de aplicare a noii legi funciare române, pentru a nu ne trezi noi românii, şi cu pământul ţării vândut la bucată, devenind, cum zicea poetul;…”Poet nebun ce vorbe mai îndrugi, că eşti din nem ce nu se lasă, când am ajuns în ţara noastră slugi, şi suntem cerşetori la noi acasă”.
Mai trebuie să amintim periodic cu cine s-au bătut ungurii, pe cine au supus şi pe cine au făcut iobagi ungurii la venirea lor în Transilvania, după cum au spus chiar ei ungurii, prin conţinutul Memoriului din 1784 al grofilor și al baronilor unguri, care, simțindu-se, pe bună dreptate, venetici în Transilvania, cerând ajutor armat de la administrația habsburgică, pentru înăbușirea revoluției române(a vlahilor) de la anul 1784, condusă de Horea, Cloșca și Crișan, recunoșteau că: „Părinții noștri, veniți din Sciția, au cucerit cu lupte victorioase și cu sângele lor această scumpă patrie și după ce au supus și au făcut iobagi pe părinții vlahilor care s-au revoltat astăzi, 1784, asupra noastră, dânșii (n.a. adică ungurii) au domnit liniștit peste ei, ținându-i totdeauna într-o aspră disciplină.“
Iată năravul ungurilor invadatori ai teritoriilor locuite de români, susţinut pe ascuns de statul ungar, nărav care trebuie condamnat, curmat, lichidat.

*

Comentariu de pe site, al dlui Dinu Ciobotaru