Ce se va întâmpla dacă Trump…

În primăvara lui 1990 apăream destul de des la TVR, ba din partea Vatrei Românești, ba în legătură cu acțiunile studenților din Ligă sau alte evenimente. Deseori eram oprit pe stradă de necunoscuți. Mi-aduc cel mai bine aminte de doi astfel de compatrioți. Unul dintre ei mi-a spus că a lucrat mulți ani împreună cu Ion Iliescu și îl cunoaște foarte bine. Îl citez: domnule profesor, Ion Iliescu ăsta în viața lui nu a pus nici măcar două cărămizi una peste alta! Numai vorba e de el! Pe urma lui, pe unde a fost, nu a rămas nimic!…

Altul, m-a oprit la Intercontinntal în față, și mi-a arătat clădirea Universității, spunându-mi: domnule profesor, eu toată viața mea am lucrat în serviciile secrete ale României. Cunosc bine ce se întâmplă în lume. În principalele 5-6 țări ale lumii, în clădiri cam de dimensiunea Universității, sunt adunați mari specialiști din toate domeniile și știți ce fac? Imaginează probleme de șah politic! Se joacă pe tabla de șah a lumii și rezolvă, adică fac scenarii posibile pe toate temele posibile. Bunăoară își pun problema cum ar fi posibilă reinstaurarea monarhiei în Franța! Sau în România!… Cum ar fi posibilă dezmembrarea unor țări! A României, de exemplu! Dar și a URSS! Sau a Spaniei!… Ba chiar și a Statelor Unite! A Chinei!… Există scenarii pentru orice evoluție politică imaginabilă!… Ce se întâmplă acum cu noi, cu România, pentru mine este evident că se petrece după un scenariu, iar undeva s-a decis ca acel scenariu să fie pus în aplicare!…

Dacă mi-aduc bine aminte, interlocutorul s-a prezentat ca fiind tatăl unei eleve pe care o meditasem pentru admitere la facultate!

Mi-am adus aminte de această discuție azi, când am aflat de declarațiile lui Obama referitoare la intervenția Kremlinului în alegerile din SUA, în urma cărora Trump a fost declarat ales președinte. Conform ciudatului sistem electoral din SUA, teoretic vorbind, Trump mai are de așteptat două zile pentru a-și vedea victoria validată și confirmată prin votul electorilor. Tot teoretic vorbind, acești electori nu sunt obligați să respecte votul alegătorilor. Am aflat că acest lucru s-a întâmplat de câteva ori, cu electori solitari, care au votat „pe invers”, fără însă ca schimbarea deciziei să influențeze rezultatul per total.

Unii comentatori însă au zis deja, cu ceva timp în urmă, că sunt ceva șanse ca tabăra Hilarei candidate să corupă votul unor electori care acum sunt contabilizați în tabăra lui Trump!… Intervenția lui Obama ar putea fi decisivă în această ultimă repriză! Altfel de ce ar fi făcut o declarație atât de gravă?! O declarație prin care una din două: ori se va compromite acum pe ultima sută de metri, ori va înclina balanța în favoarea penibilei foste doamne numărul unu! Transformând-o în câștigătoarea unei competiții deja pierdute…

Nu mi-e greu să-mi imginez ce se va întâmpla dacă câțiva electori republicani vor trăda electoratul, se vor abate de la tradiție și-și vor retrage susținerea pentru Trump. Intervenția lui Obama le oferă cel mai convingător alibi: cum să susțină venirea la Casa Albă a unui candidat susținut de ruși pe ascuns și prin mijloace neoneste?!

Adică ce se va întâmpla dacă Trump va fi declarat nedemn de funcția supremă?

Răspunsul l-am primit în urmă cu 26 de ani: există mai multe scenarii pentru dezmembrarea Statelor Unite ale Americii! Cineva va încerca poimâine să declanșeze un astfel de scenariu, să-l pună în lucru, să-l transpună în fapt, în realitate! Obama, în mod evident, acționează într-un scenariu, un scenariu care s-ar putea să fie fatal Americii! Să vedem dacă va reuși, descreieratul!

Așadar, este destul de probabil ca peste două zile votul pe invers al unor electori republicani să declanșeze procesul greu de imaginat și de controlat al dezmembrării Statelor Unite. Începutul va fi dezbinarea poporului american! Acest efect deja se produce, s-a produs în parte, grație banilor murdari ai lui Soros! Acum înregistrăm intrarea dură în joc a lui Obama. Va fi decisivă?

Amândoi, Soros și Obama, sunt doi indivizi care nu s-au născut pe teritoriul sacrosanct al Statelor Unite, dar au ajuns în postura de a-l pune în primejdie! Ceea ce îi leagă și îi aseamănă este statutul lor etnic îndoielnic! Nici unul nu știe să spună de care etnie aparține, cărui neam de oameni îi aparține! Doi apatrizi! Doi agenți perfect aleși pentru scenariul diabolic de metisare și destructurare a planetei. Doi gorbaciovi adică! Doi trădători la cel mai înalt nivel!

Doamne, ferește-ne din calea lor!

Ion Coja

17 decembrie 2016