Micuțul PSD. 
Cei de la PSD, încep să fie chiar simpatici: se prăbușesc într-o viteză amețitoare, până se vor sparge de caldarâm, însă ei sunt veseli-voioși și se bat ca chiorii pe funcții. 
Viorica Vasilica Dăncilă face jocuri politice, lansează candidați “ iepure” pentru Președinție, după care va veni ea ca o floricică, la cerea publicului. Asta e “ fumată” demult, de la Băsescu încoace. Nu o să insist mult asupra Vioricăi Dăncilă, pentru că de fapt singurul joc pe care-l face este cel al lui Iohannis și Serviciilor, adică al Statului Paralel de care nu a auzit nimic pentru “ că a fost plecată din țară”. Ea nu e în stare să facă jocuri politice, pentru asta îți trebuie așa, vreo cincisprezece ani de bătălii politice și, vorba unuia care se pricepea la jocuri, să fii plin de cicatrici.
Singurul “joc politic”, de fapt o trădare ordinară, pe care l-a făcut Dăncilă a fost că i-a băgat un cuțit în spate lui Dragnea, zâmbind șăgalnic cu Iohannis. 
V-am spus, PSD-ul devine trist în simpatia lor de grădiniță: Caută tot felul de explicații pentru ceva care nu s-a întâmplat. Singura problemă pe care a avut-o PSD-ul a fost aceea că l-au lăsat pe Dragnea singur în ceea ce avea să fie unul dintre cele mai interesante proiecte economice ale României. Și cum Viorica Dăncilă oricum nu înțelege, o să fac pentru dumneavoadtră o mică analiză a ceea ce a ratat PSD-ul, fix a doua zi după alegeri, pentru că așa a primit Vasilica ordinul de la Iohannis și Generali. 
Programul economic al PSD-ului a fost lucrat de unii dintre cei mai renumiți și corecți economiști ai României, pe care i-am cunoscut. Acest program nu le-a aparținut, ci a fost un program inspirat din programul de Dezvoltare al lui Krugman, pentru cine nu știe, Laureat al Premiului Nobel, după opinia mea, cel mai mare economist în viață din lume, un adversar declarat al Școlii de la Chicago. Krugman este fix cel care a salvat Grecia acum șapte/opt ani, când Merkel voia să le ia insulele după ce îi îndatorasec vânzându-le armament învechit. Mai țineți minte jocul de șah al lui Varufakis? O Nebunie! Superb! 
Ce spune acest program, în esență? Că politicile de austeritate sunt inventate pentru a servi Suprastatalele, și că țările se pot dezvolta prin propriile resurse. Mai mult, a inventat, perfecționat și experimentat dezvoltarea prin consum, dublată de dezvoltarea prin investiții autohtone, cam ceea ce a făcut Coreea de Sud și China. 
PSD-ul și Liviu Dragnea au avut marele merit că au mers pe mâna economiștilor români, majoritatea apolitici, care au susținut acest Program. Care ar fi fost rezultatele programului, dacă nu ar fi fost condamnat Dragnea? România devenea în doi ani, o țară cvasiindependentă, care era în stare să concureze de la egal la egal cu orice națiune din Europa. Așa cum am spus atunci când am citit pentru prima oară programul economic, el nu avea decât o singură cheie și un singur pericol. Krugman, și nu numai, definesc acest pericol ca “ Prăjirea” economiei, adică, creșterea economică este atât de mare, încât ea trebuie dublată neapărat de dezvoltarea capitalului autohton, altfel deficitul comercial aruncă programul în aer, pentru că banii investiți sunt absorbiți de Multinaționale. Nu a fost nici un război cu Multinaționalele, ci nevoia imperioasă de a dezvolta investițiile românești, începând cu agricultura, continuând cu industria pe orizontală, dar și alte tipuri de industrie, în care România avea tradiție, cum ar fi industria armamentului, industria constructoare de mașini, etc. Acesta era rolul Fondului Suveran de Investiții. 
Prin acest program economic, liberal în esență, România avea șansa să se ridice, să devină nu numai o economie puternicâ, dar și o țară respectată. Nu Dragnea a intrat în Coliziune cu Multination-slele care absorb banii, printre altele ascunzând profitul pentru a nu plăti taxe, ci vorbeam de o necesitate economică: Dezvoltarea economiei unei țări nu este dorită de Multinaționale care își doresc doar piață de consum, adică sclavi moderni. 
În esență, Programul poate fi sintetizat astfel: Investești în consum, banii din creștere economică îi investești în capitalul autohton care generează creștere economică sustenabilă și-ți Creează premisele unui consum și mai puternic. În 2018, Dragnea și Vâlcov creaseră premisele trecerii la cea de-a doua etapă, dezvoltarea capitalului autohton. Rolul lui Vâlcov în toată această poveste a fost unul cheie: acela de a fi interfața între economiștii care au gândit programul și partid, care trebuia să-l aplice. Dezvoltarea capitalului autohton în dauna Multinaționalelor, le-a înnebunit pe acestea din urmă. 
Dacă nu era “ legat”, Dragnea reușea implementarea a mai mult de 2/3 din program, ceea ce-l făcea ireversibil. De ce Serviciile Secrete, Statul Paralel, fac jocurile Străinilor, alături de Iohannis, Cioloș și ceilalți? Pentru că atât îi duce capul pe Generali. Vorbesc foarte serios: In prostia lor, Generalii se uită la afacerile lor ascunse și vor ei să conducă ce a mai rămas din România. Așa se întâmplă în toate Dictaturile Militare, Generalii se cred buricul pământului, când iau puterea, pe față sau pe la spate cum e în România, fac totul praf. Așa că Multinaționalele trebuiau să-l execute pe Dragnea și l-au executat cu mâna Generalilor și a lui Iohannis, care a găsit Calul Troian în PSD, după ce a tot încercat cu Grindeanu și Tudose, în persoana lui Dăncilâ și a multor aserviți ai serviciilor din PSD. 
Dacă vreți, PSD-ul a făcut o singură greșală, nu a mers pânâ la capăt în războiul cu Mafia Statului Paralel: 
PSD-ul ar fi trebuit să dea Amnistie Generală, fără să clipească, puteau să se dea toți așa zișii europeni, de o sută de ori mai corupți ca noi, cu dosul de asfalt. Era singura variantâ prin care învingeau Statul Paralel, care rămânea fără instrumentul șantajului și execuțiilor politice: Dosarele Politice; iar fără Statul Paralel, Multinaționalele nu au nici o forță. 
Aici, Dragnea nu a avut curaj să meargă până la capăt, iar PSD-ul nici atât. Dacă dădea OUG pe Amnistie, PSD avea acum mult peste 40%.
Iar ceea ce fac acum PSD-iștii lui Dăncilă, este penibil: se vând pe un blid de linte lui Iohannis și Statului Paralel, și șterg cu buretele tot ce au făcut bun până acum. Dar nu ai ce să îi ceri lui Viorica Vasilica Dăncilă, care se vâita/n stânga și dreapta că ea nu pricepe programul economic pe care trebuie să-l aplice. Las’ că-l aplică acum pe cel al lui Iohannis, adică România Colonie. 
Aceasta este rețeta sigură prin care PSD-ul va deveni mic, mic, micuț, așa cum îl vor Iohannis și Generalii.

*

Nota redacției. Din păcate nu ne este clar cine este autorul textului de mai sus. Îl susținem.