Scurgere de informații: Ce restricții COVID-19 vor remodela viitorul lumii

În octombrie, printr-un email, a avut loc o scurgere de informații referitoare la o serie de restricții draconice în contextul pandemiei COVID-19, care vor modifica complet modul în care va arăta lumea în anii următori. Autorul, pretins membru al Partidului Liberal din Canada, a dezvăluit planurile de scurtă și de lungă durată ale unor structuri guvernamentale și interguvernamentale.

Toate acestea trebuie privite în contextul în care Forumul Economic Mondial (WEF) a anunțat categoric faptul că pandemia este momentul perfect pentru „o reimaginare și o resetare globală”.

Din motive de securitate, nu vom face publice detalii de identificare.
Următorul text reprezintă traducerea fidelă a mesajului acestuia:

„Vreau să vă aduc la cunoștință informații de o importanță majoră. Sunt un membru al comitetului Partidului Liberal din Canada. Stau la masă cu numeroase grupuri de comitet, însă informațiile pe care vi le pun la dispoziție sunt din Comitetul de Planificare Strategică, condus de Biroul Primului Ministru (PMO).

Trebuie să încep prin a vă spune că nu sunt deloc fericit că fac asta, dar e o datorie. Ca un canadian, și mai ales ca un părinte care vrea un viitor mai bun nu doar pentru copiii lui, ci și pentru ceilalți copii. Celălalt motiv pentru care fac asta este acela că în jur de 30% din membrii comitetului nu sunt mulțumiți de direcția în care aceste măsuri vor duce Canada, dar opiniile noastre au fost ignorate și ei plănuiesc să continue pe această cale pentru a-și atinge obiectivele. Tot ei au fost foarte clari că nimic nu va putea opri finalitățile planificate.

Parcursul și țintele au fost setate de PMO și sunt următoarele:

 • Fază în lockdownul secundar ce implică restricții pe baze tot mai largi, începând cu zonele metropolitane și extinzându-se ulterior în afara lor. Așteptată în noiembrie 2020.
 • Grăbirea achiziției sau construcției facilităților de izolare în fiecare provincie sau teritoriu. Așteptată în decembrie 2020.
 • Cazurile zilnice de COVID-19 vor crește dincolo de capacitatea de testare, și vom vedea inclusiv o creștere în morțile asociate COVID-19 ca urmare ale aceleiași curbe ascendente. Așteptată până la finalul lui noiembrie 2020.
 • Lockdown secundar complet și total (mult mai strict decât restricțiile din prima și a doua fază). Așteptat spre finalul lui decembrie 2020 – ianuarie 2021.
 • Reforma și expansiunea programului de șomaj pentru tranziționarea spre programul de venit de bază universal. Așteptate până în Q1 2021.
 • Posibilă mutație a COVID-19 și/sau coinfecție cu un virus secundar (denumit COVID-21) care ar conduce la un al treilea val cu o mortalitate și o rată a infecției mult mai mari. Așteptată în februarie 2021.
 • Cazurile, internările și decesele zilnice cauzate de COVID-21 și COVID-19 vor depăși capacitatea spitalelor. Așteptate în Q1-Q2 2021.
 • Restricții de lockdown înăsprite (denumite cel de-al treilea lockdown) vor fi implementate. Restricții totale de călătorie vor fi impuse (inclusiv interurbane și interprovinciale). Așteptate în Q2 2021.
 • Tranziționarea indivizilor în programul de venit de bază universal. Așteptată în mijlocul Q2 2020.
 • Posibile colapsuri ale lanțurilor de aprovizionare, penurii de bunuri, instabilitate economică generalizată. Așteptate spre finalul Q2 2020.
 • Cantonarea personalului militar în zonele metropolitane majore și pe drumurile principale pentru stabilirea unor puncte de control ale călătoriilor. Acesta restricționează libertatea de călătorie și mișcare și oferă suport logistic regiunii. Așteptat în Q3 2020.

Laolaltă cu acest parcurs, Comitetului de Planificare Strategică i-a fost solicitat să formuleze un mod eficient de a tranziționa canadienii astfel încât să se adapteze unor demersuri economice fără precedent. Unul care va schimba la față Canada și va modifica permanent viețile canadienilor. Ceea ce ni s-a spus a fost că, pentru a contrabalansa ceea ce ar fi, esențialmente, un colaps economic la o scară internațională, guvernul federal va oferi canadienilor o scutire totală de datorii. Iată cum funcționează: guvernul federal se va oferi să elimine toate datoriile personale (ipoteci, împrumuturi, cărți de credit, etc). Fondurile necesare vor fi furnizate Canadei de FMI sub ceea ce va deveni cunoscut ca Programul Mondial de Resetare a Datoriilor. La schimb cu această scutire totală de datorii, indivizii vor trebui să renunțe la deținerea oricărei forme de proprietate sau active definitiv. Indivizii vor trebui, de asemenea, să accepte să ia parte în schema de vaccinare COVID-19 și COVID-21, ceea ce va garanta indivizilor călătorii nerestricționate și un stil de viață nerestricționat, chiar în condițiile unui lockdown complet (prin folosirea unei identificări fotografice numite HealthPass).

Membrii comitetului au întrebat cine ar deveni proprietarul tuturor proprietăților și activelor abandonate în acest scenariu și ce s-ar întâmpla cu creditorii și cu instituțiile financiare. Ne-a fost spus, pur și simplu, că „Programul Resetării Globale a Datoriei va stabili toate detaliile”. Mai mulți membri ai comitetului au întrebat, de asemenea, ce s-ar întâmpla cu indivizii care ar refuza să ia parte la Programul Resetării Globale a Datoriei, HealthPass sau schema de vaccinare, iar răspunsul pe care l-am primit a fost foarte problematic. În esență, ni s-a spus că era responsabilitatea noastră să ne asigurăm că avem un plan care să garanteze că asta nu se va întâmpla. Ni s-a spus că era în interesul superior al individului să participe. Când mai mulți membri ai comitetului au insistat să primească un răspuns, ni s-a spus că cei care refuză vor trăi, mai întâi, sub regulile de lockdown pe o perioadă nedeterminată. După o perioadă de timp, pe măsură ce mai mulți canadieni vor tranziționa spre programul de scutire de datorii, cei care vor refuza participarea vor fi declarați un pericol pentru siguranța publică și vor fi relocați în facilități de izolare. Odată ajunși în aceste facilități, li se vor pune la dispoziție două opțiuni: să participe în programul de scutire de datorii și să fie eliberați, sau să rămână pe o perioadă nedeterminată în facilitatea de izolare sub clasificarea de pericol pentru sănătatea publică și să aibă toate bunurile și activele confiscate.

Așa cum vă imaginați, după ce am auzit toate acestea, discuția s-a încins și a escaladat mai tare decât orice văzusem până în acel moment. În final, a fost sugerat de Biroul Primului Ministru că întreaga agendă va fi avansată fără a conta cine e de acord sau nu cu ea. Că nu va fi vorba doar de Canada, ci de toate națiunile care au planuri și agende similare. Că trebuie să ne folosim de situație ca să promovăm o schimbare la o scară mai mare pentru binele tuturor. Membrii care s-au opus și cei care au adus în discuție probleme esențiale care ar apărea dintr-un asemenea plan au fost complet ignorați. Opiniile și îngrijorările noastre au fost ignorate. Am fost sfătuiți să îl punem, pur și simplu, în practică.

Tot ceea ce știu este că nu îmi place și cred că va garanta un viitor întunecat canadienilor.