Mircea POPESCU prin yahoo.com
01:15 (acum 9 ore)
către

Dacă n-ar exista PSD

Dacă n-ar fi existat PSD, atunci sigur ar fi fost inventat un alt cal de bătaie care să asigure altor politicieni și partide politice oportunitatea să câștige capital politic etichetând permanent calul social-democrat ca fiind mârțoagă comunistă.

Traian Băsescu după ce a preluat tot o mârțoagă comunistă, PD-ul lui Petre Roman, l-a aruncat pe Petrică ca pe o măsea stricată și din membru al internaționalei socialiste europene, a cotit PD-ul din mers spre internaționala europeană populară cu tot cu doctrină și colegi.
Mișcarea a fost cu atât mai măiastră cu cât a lăsat PSD-ul, să devină singurul stâlp de care să-și sprijine piciorul cățeii târgului.
Și așa a rămas, stâlp de referință, mai ales că are încă lipită și eticheta ”Ion Iliescu”.
O fi încercat Dragnea să-i dea o tentă mai națională, dar tot ”stâlp” cu etichetă a rămas, iar românul nu-l mai poate disocia de imaginea ”mârțoagei comuniste” care se vântură toată ziua prin târg.
Sigur că, fiind biciuit pe nedrept din toate părțile, mai ales de președintele român, un dram de milă tot mai trezește printre alegători. Dar este suficient?

Tinerelul Che Guevara, de factură social-democrată, dar pe latura progresistă, a intuit momentul și încearcă transformarea PSD-ului prin subțiere și înghițire într-un nou partid social-democrat. La început vor veni alți progresiști din PSD, după care o adevărată avalanșă s-ar putea să-l aducă pe Ponta călare pe un nou cal social-democrat, vechiul PSD rămânând cu adevărat o simplă mârțoagă.
O fi rău? În fond, de ce să găsim un alt cal de bătaie când îl avem pe acesta care s-a obișnuit atît de mult cu bătaia încât, atunci când vede biciul ridicat, lasă capul în jos fără să clipească ?