Mda, ce sa zic? JMT urmareste blogul azi s-au a disparut sub iarba?
Cosmopolitul incearca sa-si justifice frustrarile!
Din cate am citit/auzit Anca Petrescu a castigat un concurs cu proiectul sau! Oricum o asemenea cladire nu poate fi proiectata de unul singur, ci este nevoie de un colectiv, ceea ce arhitecta nu l-a negat!
In definitiv ce tot o tinem ca matu-gaia, ce era Uranus inainte? In afara catorva cladiri, era o insiruire de case foarte veki, cladiri inghesuite si maghernite insalubre… Da, stiu, …. le consolida Nicusor Dan!

https://ro.pinterest.com/pin/575686764852513532/

*
Nota redacției: Așa cum spuneam, am locuit la multe adrese din zona Uranus. Puține clădiri remarcabile. Anca Petrescu mi-a povestit cum a tras de proiect ca să salveze Antim și alte locuri care meritau salvate. N-am înțeles de ce a fost demolată Arhiva Națională de pe malul „gârlei”, de ce n-a fost lăsată la locul ei biserica Mihai Vodă și au ascuns-o după blocuri! Și altele. Dar ce a rezultat, să fim serioși. Ce ar fi Bucureștiul fără clădirile ridicate în zona Casei Poporului, fără bulevardele generoase și blocurile, proiectate să nu semene unul cu altul ca trase la indigou, ca pe celelalte bulevarde. Văzând cât era de preocupat Ceaușescu de acest proiect, am avut un gând, că foarte probabil nu va apuca să se bucure de „opera” sa. Păcat…