Ce e nou în PRM? (1)

 

 

De la New York, domnul Mihai Vinereanu, autorul cunoscutului Dicționar etimologic al limbii române, mă sună aproape zilnic să mă întrebe ce e nou în PRM. Ce să fie? Mergem înainte!, după care devin mai explicit și îi dau noutățile. Cred că acest raport ar trebui dat și în fața publicului românesc internaut, tot mai interesat de apropierea campaniei electorale, a alegerilor.

Așadar, ce e nou în PRM?

Am două noutăți importante! Cu care să încep?!… Dau cu banul , aleg pajura și relatez:

 

  1. Vorbesc la telefon cu dl IURUC NICULAE, îl întreb cum merge cu constituirea grupului de candidați PRM din domeniul agrar. Îmi dă „raportul”, după care îmi împărtășește o idee care i-a trecut prin freză: să le propunem colegilor din PRM o chetă, fiecare cu ce poate, pentru răscumpărarea sculpturii Cumințenia Pământului

Idee excelentă, promit s-o prezint la conferința de presă, după care mă tot gândesc la ideea domnului IURUC, fost parlamentar în prima legislație – 1990-1992, și ajung la o formulă derivată cu care PRM să se adreseze întregii clase politice. Așadar plusez și zic, propun:

 

Toți candidații care vor figura pe listele electorale pe primul loc, indiferent de partid, să facă o donație de 1000 de lei pentru salvarea Cumințeniei, a doua zi după depunerea listelor. Iar după alegeri, după validarea rezultatelor, toți parlamentarii aleși să cedeze primul lor salariu de parlamentar în același fond de subscripție publică!

 

Sunt convins că toți colegii din conducerea PRM vor agrea această propunere, adresată mai întâi tuturor membrilor PRM, dar și tuturor partidelor care se vor înscrie în cursa electorală! E important pentru alegători să afle care partid, care candidați sau parlamentari nu vor da curs acestei invitații…

 

  1. Următoarea noutate este mult mai consistentă din punct de vedere politic. Se pune de o combinație politică între Partidul România Mare și Partidul Noua Generație, partide cu un profil asemănător în mai multe privințe. Inclusiv în privința felului cum au fost furate în alegeri! Dacă vom reuși să ne adunăm forțele, e lucru sigur că nu se mai pune problema pragului electoral. Discuțiile le-am început în urmă cu două săptămâni și merg mai bine decât am sperat. Azi am definitivat înțelegerea cu care urmează conducerea fiecărui partid să fie de acord, după consultările impuse de statutul fiecărui partid.

 

Așadar, domnule Mihai Vinereanu, poți să transmiți românilor din Canada și State că nu stăm degeaba aici, că le pregătim o listă de candidați „irezistibilă” pentru alegătorii patrioți, simțitori la nevoile Neamului.

 

Doamne, ajută!

 

Ion Coja

 

17 august 2016