G4 Media

„Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în Serviciul Român de Informații, a fost condamnat astăzi de Judecătoria Sectorului 3 la un an și o lună de închisoare, cu amânarea pedepsei, pentru negarea Holocaustului, potrivit minutei de ședință. Este un verdict istoric în România, fiind prima condamnare pentru negaționism. Sentința poate fi atacată cu apel.”

Comunicat MCA ROMANIA
Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania
In sfarsit, dupa 20 de ani, Justitia din Romania emite prima condamnare a unui antisemit negationist…niciodata o condamnare nu este un motiv de bucurie…o condamnare este pedeapsa aplicata unei persoane vinovata de o infractiune, de comiterea unei crime care cauzeaza suferinta si durere…in cazul de fata fostul ofiter SRI, semnatarul unei carti antisemite si negationiste, in cautare de notorietate, a sfidat legea si bunul simt cu buna stiinta, ….si notorietate a gasit….in acest caz, in ciuda faptului ca pedeapsa aplicata nu este cu executare (???), ne exprimam satisfactia ca dupa 4 ani de la data la care MCA Romania Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania a trimis sesizarea sa in atentia Procurorului General al Romaniei, Justitia din Romania a facut un pas inainte si a ajuns la o concluzie relativ justa care, partial, face dreptate memoriei celor 6 milioane de Victime ale Holocaustului si Supravietuitorilor crimei abominale comisa de Nazisti si de coloboratorii lor, Armata Romana printre ei. Speram ca in cazul unui apel aceasta decizie sa nu fie modificata in favoarea antisemitului Vasile Zarnescu. Asteptam motivarea deciziei pentru a intelege de ce condamnarea nu este cu executare.
In baza acestei decizii luata de Judecatoria Sectorului 3, Bucuresti vom solicita redeschiderea dosarului intocmit de Politia/Procuratura din Cluj, in urma sesizarii inaintate de MCA Romania cu privire la cartea antisemita scrisa de Gheorghe Funaru. Dosarul respectiv a fost inchis de procuratura.
De asemenea solicitam ca autoritatile sa se autosesizeze asupra antisemitismului si a negationismului „stiintific” promovat, in cel mai public si vocal mod posibil, de Ion Coja.
Comunitatea Evreilor Deva
Comunitatea Evreilor Craiova
Comunitatea Evreilor Fălticeni
Comunitatea Evreilor Bistrita
Viata Evreilor Satmareni
Federația Comunităților Evreiești din România – pagina oficială
Comunitatea Evreilor Brăila
Comunitatea Evreilor din Brasov * Jewish Community Brasov * Evrei brasoveni
Comunitatea Evreilor București Cultul Mozaic, Jewish Community of Bucharest
Evrei din IASI
Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel
*
Nota redacției – Văd că lipsește semnătura Comunității Evreilor din Constanța. Nu mă mir! Evreii din Constanța, ca și românii din Constanța, sunt cei mai deștepți din România! În fruntea lor se află un fost vecin și coleg de liceu – este vorba de Liceul Mircea cel Bătrân, care nu se joacă cu acuzația de anti-semitism. Așadar, în deplină cunoștință a problemei, evreii din Constanța, demni urmași ai lui Alexandru Spiegler, nu s-au lăsat manipulați de impostorii Katz, Vainer, Beliș. 
Îți mulțumesc, Carole Friedmann! Mahalaua Cuza Vodă nu se dezminte încă o dată!
Ion Coja