Primesc de la un un corespondent mesajul următor:

1. Regretatul print Dimitrie Callimachi mi-a spus ca tatal lui Basescu, in anii ’50, si-a parasit familia si a plecat in Israel. Mama fratilor Basescu s-a recasatorit cu un ofiter de armata. Stia asta de la o colega de scoala a lui Basescu. Mi-a spus si un nume: Bosmanovici (nu stiu insa daca l-a retinut corect).

Auzisem încă de pe la începutul anilor 90 că Băsescu avusese probleme de familie care e posibil să-l fi marcat, adică să-i explice comportamentul politic și uman. Nu intru în detalii, dar omul se vede de la o poștă că a fost un ins complexat și frustrat.

Ceilalți președinți?

Ion Iliescu le-a dat și el de lucru biografilor săi: nu prea se știe cine a fost maica sa. Mie mi-a spus că era din Săliște, mocancă deci! Nec plus ultra! Face parte așadar din aristocrația țărănimii românești!… Numai că adversarii săi îi fac un alt arbore …ginecologic! Și introduc printre ascendenții de ambele sexe genitori evrei și țigani, de origine bulgară! Am cunoscut un nepot de frate al lui Iliescu, activ în comunitatea bulgărească din București… Frumos din partea sa!

Emil Constantinescu? După mamă, adică jumătatea cea bună, evreu. Bunicii materni erau originari din Elveția, țară din care au fost expulzați pentru activități anarhiste de inspirație moscovită. S-au retras acasă, la „bază”, adică în Rusia, unde au născut-o pe mama lui Emil. Căsătorită cu un inginer român, mama presidențială a venit în România, într-un sat de munte. La casa părintească geologul Emil Constantinescu a poposit într-o vară cu colegii din echipă, care s-au cam mirat văzând că țăranca gazdă vorbea cam sticat românește. Cu „accent franțuzesc”, a precizat francofon viitorul președinte. Când a ajuns președinte, am comentat acest detaliu biografic împreună cu o fostă colegă, angajată la Radio România. Că s-o conving că am dreptate, i-am dat ideea să le propună șefilor săi să meargă în satul natal al președintelui ca să-i ia un interviu fericitei mame. Am pus rămășag că șefii ei nu-i vor permite să ia interviul! Și așa a fost!

De Johanis ce să zic? E prea nătărău ca să aibă vreun evreu sau vreun oltean printre înaintași. Dar, ca și ceilalți trei președinți post-decembriști, nici el nu a permis publicului să vadă cine-i sunt părinții! E clar că toți patru au ceva de ascuns privitor la părinții lor! Spre deosebire de Nicalai Ceaușescu care nu se rușina să-l lase pe taica Andruța, adus periodic de la Scornicești, să colinde bodegile din Primăverii lăudându-se cu fecioru-su. Oameni normali! Orice ar mai scorni Europa Liberă!….

Ion Coja