caroline gunderode
315 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

Stiti ce apppppa bem??? ASCULTATI -L PE KENNEDY !

Abonează-te la The Defender – Este gratuit!

22/02/22

BIG PHARMA › VIZUALIZĂRI

Apa dvs. de băut este poluată de Big Pharma?
Oamenii de știință care studiază râurile lumii au descoperit că niveluri periculoase de medicamente contaminează apa pe fiecare continent – inclusiv în SUA – deoarece produsele farmaceutice nu sunt purificate din sistemele de apă potabilă.

De
Gary Wockner, Ph.D.

46

https://childrenshealthdefense.org/defender/chd-tv-rfk-podcast-gary-wockner-drinking-water-polluted-big-pharma/

Link copiat

Toată lumea din sudul Californiei poate bea drogurile care sunt spălate în canalul de scurgere din Las Vegas.
Dor de o zi, dor de multe. Abonați-vă la Cele mai bune știri ale zilei de la The Defender . Este gratis.

În interviul meu recent la podcastul „RFK, Jr. The Defender” , Robert F. Kennedy, Jr. și cu mine am discutat despre cum toată lumea din California de Sud ar putea consuma drogurile care sunt spălate în canalizare în Las Vegas.

De fapt, sistemul de tratare a apelor reziduale din Las Vegas se aruncă în Lacul Mead, care curge apoi în râul Colorado și este canalizat și pompat din râu pentru a servi drept sursă de apă potabilă pentru toată California de Sud.

Dar medicamentele – în special produsele farmaceutice – nu sunt purificate din apele uzate și adesea nu sunt purificate din sistemele de apă potabilă, cu excepția cazului în care sunt utilizate sisteme de purificare foarte scumpe.

Pe 14 februarie 2022, a fost lansată o lucrare științifică care a studiat nivelul de medicamente, substanțe chimice și produse farmaceutice din râurile de pe întreaga planetă.

Studiul, care face parte din „Proiectul de monitorizare globală a produselor farmaceutice” condus de Universitatea din York și a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Science, arată câteva rezultate uluitoare.

1 milion de exemplare vândute — „The Real Anthony Fauci” — Cartea care a lansat o mișcare. CUMPĂRĂ ASTĂZI!
După cum este rezumat în Science Daily , studiul a constatat:

Poluarea farmaceutică contaminează apa de pe fiecare continent.
Există corelații puternice între statutul socioeconomic al unei țări și poluarea mai mare a produselor farmaceutice în râurile acesteia (națiunile cu venituri medii-inferioare fiind cele mai poluate).
Cele mai poluate țări și regiuni ale lumii sunt cele care au fost cel mai puțin cercetate (și anume Africa subsahariană, America de Sud și părți din sudul Asiei).
Activitățile cele mai asociate cu cele mai înalte niveluri de poluare farmaceutică au inclus depozitarea gunoiului de-a lungul malurilor râurilor, infrastructura inadecvată a apelor uzate și producția de produse farmaceutice și deversarea conținutului foselor septice reziduale în râuri.
Studiul științific a mers mai departe, spunând că medicamentele care au poluat râurile din întreaga lume reprezintă o „amenințare globală pentru mediu și sănătatea umană”.

Cercetătorii din spatele studiului au măsurat concentrația a 61 de „ingrediente farmaceutice active” (API) în peste 1.000 de locații de-a lungul a 258 de râuri și în 104 țări de pe toate continentele.

S-a constatat că doar două locuri nu sunt poluate de droguri – Islanda și un sat indigen izolat din Venezuela.

O multitudine de droguri au fost detectate în râuri, inclusiv:

Carbamazepina, un medicament antiepileptic.
Metformin, un medicament pentru diabet.
Cofeină.
Antibiotice.
Studiul a măsurat nivelurile de medicamente pentru a determina dacă aceste niveluri ar putea cauza „efecte adverse” organismelor care trăiesc în râuri sau oamenilor care se hrănesc cu pești și alte vieți acvatice din râuri.

Science Daily a raportat că „contaminanții găsiți la concentrații potențial dăunătoare” includ:

Propranolol (un beta-blocant pentru probleme cardiace, cum ar fi hipertensiunea arterială).
Sulfametoxazol (un antibiotic pentru infecția bacteriană).
Ciprofloxacină (un antibiotic pentru infecția bacteriană).
Loratadină (un antihistaminic pentru alergii).
API-urile ajung în râuri după ce sunt folosite de oameni și apoi excretate în sistemele de canalizare.

API-urile sunt, de asemenea, administrate animalelor ale căror excreții sunt adesea deversate direct în râuri și/sau în apele subterane.

În plus, fabricile farmaceutice însele pot „scurge” API-uri, precum și deversarea deșeurilor lor API în râuri.

„Hotspots” pentru API-uri se aflau în apropierea orașelor de pe întreaga planetă, inclusiv în SUA

Hotspot-uri pentru API-uri

Studiul a raportat că „Țara cel mai amplu studiată în această lucrare a fost Statele Unite. Aici, au fost monitorizate 81 de locuri de prelevare ( Setul de date S2 ) de-a lungul a 29 de râuri din 8 state (Colorado, Florida, Hawaii, Iowa, Missouri, Nevada, New York și Texas).

În SUA, Dallas a fost considerat un „ punct fierbinte ” cu concentrații cumulate de 10.000 de nanograme/litru (părți per trilion) de API, în timp ce Las Vegas a fost în spatele lui Dallas cu ~ 5.000 de nanograme/litru de API.

Într-un raport de știri despre studiu, The Guardian a declarat:

„Produsele farmaceutice și alți compuși biologic activi utilizați de oameni sunt cunoscuți că dăunează vieții sălbatice, iar antibioticele din mediu cresc riscul de rezistență la medicamente, una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității.”

John Wilkinson, de la Universitatea York din Marea Britanie și care a condus studiul care a implicat 127 de cercetători din 86 de instituții, a declarat pentru The Guardian:

„‘Organizația Mondială a Sănătății și ONU și alte organizații spun că rezistența antimicrobiană este cea mai mare amenințare la adresa umanității – este o viitoare pandemie’”.

Multe orașe din SUA își pompează rezervele de apă potabilă direct din râurile locale și apoi purifică apa pentru a o face sănătoasă pentru oameni. Cu toate acestea, gradul în care produsele farmaceutice sunt curățate din apa potabilă variază în SUA

În sudul Californiei, de exemplu, aproximativ jumătate din toată apa potabilă provine din râul Colorado, care este în aval de Las Vegas și, de asemenea, în aval de un număr masiv de locuri de îngrășare pentru vite și pășuni din sud-vestul SUA.

Ascultă podcastul „RFK Jr. The Defender” aici:

Părerile și opiniile exprimate în acest articol aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Children’s Health Defense.

Abonează-te la The Defender – Este gratuit!
Nume *
Nume..
Nume..
Email *
E-mail..