Domnul Stan Pățitu mi-a trimis o a doua scrisoare de despărțire. Pe prima nu am comentat-o. Pe a doua nu am încotro și sunt obligat să o „adnotez”, zicând următoarele:

1. Despre dictatura regală a lui Carol al 2-lea mă mir foarte că dl Stan Pățitu nu cunoaște că regele poltron a desființat în 1938 partidele politice, iar Antonescu a menținut această măsură. Deci noi nu am avut Parlament nici pe vremea lui Antonescu, numită de aceea „dictatura militară” a lui Ion Antonescu. Legionarii i-au cerut lui Antonescu să se revină la regimul parlamentar, ceea ce nu era cea mai bună formulă politică în timp de razboi.

2. Legionarii nu au asasinat lideri din partidele de opoziție, ci persoane care se făcuseră personal vinovate de asasinarea a peste 300 de legionari fără judecată, încălcând toate legile în vigoare! Adevărați asasini! Au ucis la ordinul lui Carol, în noiembrie 1938 și mai ales în septembrie 1939. Mă înșel sau nu prea vă plac legionarii?! Se mai întâmplă!

3, În legătură cu Nașul TV: am cumpărat 8 ore de emisiune de la cel care ținea contra cost emisiunea DINTRE SUTE DE ZIARE, dl Sorin Voinea. Când a fost să cumpăr mai departe alte ore, de data asta de la Radu Moraru, nu s-a mai putut! Deși persoane din adunarea acționarilor, care au fost bucuroase să mă vadă în programul de emisiuni al Nașu TV, i-au cerut patronului să mă programeze în continuare.

4. Nu aș fi avut nimic de spus despre Nașul TV dacă nu m-ați fi somat s-o fac: NAȘUL TV este un post TV la care Radu Moraru spune tot ce vrea el să spună, dar anumite subiecte nu vrea el să le abordeze pentru că este un om liber, care face numai ce vrea! Și dacă nu vrea Radu Moraru să deranjeze pe cine nu trebuie deranjat, asta este alegerea sa de om liber! În atâția ani de zile nu a spus nimic despre Transnistria, bunăoară! Sau despre Johannis în postura de escroc, de traficant de copii! Am spus-o eu la Nașul TV, despre Johannis, și cu asta i-am stricat socotelile patronului, probabil! Drept care nici cu plată nu am mai fost primit la Nașul TV, unde în mod evident este lipsă de invitați și comentatori valabili! Ca și la celelalte televiziuni! Numai că Nașul Tv este o televiziune liberă, cică singura! Așa cum miros eu din mesajele „subliminale” ale Nașului, tot Băsescu, aripa Băsescu din statul paralel, dă tonul la cântec!
V-ați lăsat păcălit. Ca tot Pățitu, ați înceout să vă placă!
Recunosc, seara mă uit prima oară la Nașu TV, unde emisiunile interesante sunt mai multe. Chiar dacă un subtil mesaj anti-ortodox nu-mi pică bine deloc! Am și eu obsesiile mele!…

5. Alte inexactități din scrisoarea dvs nu le mai pun în discuție, ar strica solemnitatea momentului de despărțire! Au fost ani rodnici de colaborare, dacă site-ul nu a mers rău, ci chiar nesperat de bine, vi se datorează și Domniei Voastre! Tot binele!

i.c.

*
*

Newest
Dacă nu v-ați săturat, argumente noi în chestiunea holocaustului din Transnistria…
Contains Link

Stan Pățitu3 hours ago
.

Domnule Coja,

Pentru că ați dat drumul la scrisoarea mea de despărțire, după ce mi-ați răspuns la ultimul meu comentariu, mă simt nevoit înainte să mă retrag, să vă dau un răspuns la răspunsul dvs. Consider că așa e fer plei.

regret să vă spun că sînteți într-o mare eroare istorică.
Antonescu nu a avut nici-o putere legislativă și nici executivă, pînă-n septembrie 1940.
Carol al II-lea a controlat parlamentul ca șef al partidului Frontul Renașterii Naționale, asistat de camarilă, afacerea Skoda, siguranța statului și Garda de Fier. Indiferent cum a funcționat parlamentul României în derivă totală, din cauza încercărilor lui Carol al II-lea de lovitură de stat și preluarea puterii, împotriva constituției României, cu asasinate și corupție, România a avut prim-miniștri numiți de partidul de guvernămînt FRN, condus de Carol al II-lea.
Antonescu i-a cerut de cîteva ori lui Carol al II-lea să fie numit ca șef al Statului Major, deci pe linie militară, nu politică. Carol al II-lea i-a respins cererile. Antonescu a încercat să rămînă neutru politic, deși multe partide din România căutau să-l atragă de partea lor.
Carol al II-lea în perioada 1938-1940 a numit prim-miniștri, și a asasinat chiar și miniștri numiți de el, în afară de mulți alți demnitari din alte partide democratice, cu ajutorul Gărzii de Fier.
În septembrie 1940 este somat de ministrul german al Reich-ului să demisioneze de la conducerea partidului FRN și să-l numească pe Antonescu prim-ministru, care a primit suportul PNȚ și PNL, îngroziți de dictatura carolingiană. Lui Antonescu de la Berlin i s-a cerut să coopereze cu cele două partide.
Ultima încercare a reptilei de Carol, de a destabiliza țara, a fost organizarea unui antetat de al asasina pe Antonescu, cu doi generali loaiali și acceptul masacrului de la Jilava, din noiembrie 1940, cînd au fost asasinați de Garda de Fier 64 de demnitari din pardile de opoziție. Aceste fapte au îngrozit pe toată lumea, iar Antonescu susținut de partidele politice din opoziție, a trecut la represalii împotriva Gărzii de Fier în ianuarie 1940 și înlăturarea ei de la putere.
Lista cu prim-miniștrii României:
https://en.wikipedia.org/wi…
vedeți cîți și cine au fost prim-miniștri în perioada 1938 și 1940, precum și cine i-a numit!
https://en.wikipedia.org/wi…
vedeți ce sarcini a avut de îndeplinit Ion Antonescu în perioada 1938 și 1940!
https://en.wikipedia.org/wi…
și masacrul de la Jilava, care a rupt mariajul lui forțat de scurtă durată cu Garda de Fier, din sep. 1940 pînă-n ianuarie 1941.

despre Nașul TV cred că glumiți. Dacă v-a cerut bani ca să apăreți la televizor, de ce ați acceptat, dacă nu erați de acord? În plus, eu nu cred că un astfel de motiv personal, dacă s-a întîmplat, poate justifica atitudinea dvs față de singura televiziune liberă din România, care nu este aservită partidelor care conduc România, așa cum sînt majoritatea. Nu cred că este un motiv să vreți răul unei televiziuni și angajaților ei. În afară de asta, nu cred că v-ar place să pățiți așa ceva peste noapte, adică să pierdeți într-un mod abuziv totul, iar oamenii cu care lucrați să ajungă pe drumuri. Probabil greșesc eu?! Dar asta e părerea mea.

s-auzim numai de bine!