În comentariul de mai jos al dlui Dec i se aduc acuzații extrem de grave numitului Petre Roman. Există martori la faptele puse pe seama fostului demnitar? La uzinele Titan nu putea Petre Roman de unul singur, cu un târnăcop sau cu un topor ori cu o șurubelniță să demoleze acel strung carusel! Îi invităm pe colegii de site să ne ajute în efectuarea acestei anchete: ce-a făcut Petre Roman cu strungul carusel de la Titan? Ce s-a întâmplat cu acel strung? A existat? Nu mai există? Cine l-a distrus? Când? etc… Îl invităm pe dl DEC în primul rând să ia urma strungului carusel!
 • …in anii ’90 se vorbea la institutul in care lucram cum ca, Petre Neuland „Roman” fusese personal la Uzinele 23 August/ Titan pentru a vedea cu ochii lui cum se DISTRUGE una din cele mai mari masini-unelte din LUME! Era vorba de strungul carusel care avea o masa rotativa de 16 (SAISPREZECE!) metri diametru (cam unicat in lume la acea vreme!), si pe care se prelucrau turbine (rotoare si carcase) pentru hidrocentrale si termocentrale electrice!
  Cu o buna mentenanta acea super masina – URIASA! – ar fi putut lucra si in ziua de azi, si si-ar fi scos probabil inzecit investitia initiala.

  Sa nu uitam declaratia delevizata a fostului ministru ceausist Stefan Andrei, care l-a caracterizat pe acest CRIMINAL NATIONAL drept: GOLAN! Si nu „golan” de Piata Universitatii, ci golan-golan!

  L-am intilnit si eu de doua ori la doua simpozioane de mecanica fluidelor – inainte de 1990 – fara sa stiu cine era de fapt. I-am remarcat rinjetul – mai mult artificial – si ca multi jidani laudarosi si bagaciosi, se dadea „priceput” cam la orice tema/ prezentare de materiale lecturate la acele simpozioane! Era lector in 1989, iar cacaciosii slugarnici de la Politehnica din Bucuresti, i-au acordat in 1990 – imediat ce ajunsese de aiurea prim-ministru – titlul de profesor!!! Sarind asadar peste examenul de conferentiar (…).

  PS1. Si-a luat apoi o „pasarica” tinara cu care se pare ca are un baiat! Ma intreb: oare si acest baiat va urma traditia familiei Neulander?
  PS 2. „Operatiunea pisica”
  La Colibasi – inainte de 1989 – veneau unii muncitori cu pisica de acasa, chipurile sa le „alimenteze” in fabrica cu resturile de mincare ale muncitorilor. Dupa ce le „alimentau”, le „incaracau” cu segmenti de pistoane de Dacie si apoi ele singurele se duceau acasa! Acest furtisag (marunt as zice) s-a pedepsit foarte serios de securitate cu pierederea serviciului – litera „i” si cel mai grav articol din legea muncii – si, desigur, urmarirea pe viitor a infractorilor (…). Oare ce ar fi meritat Neulander NUMAI pentru distrugerea strungului carusel amintit mai sus, care mai mult ca sigur a costat MULTE milioane de dolari la vremea cumpararii.