CD
1.086 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

Raspunsuri la intrebarile legitime ale domnului Iulian MARES
“INSA, EU NU INTELEG DE CE:”

“OLIGARHII RUSI isi tin averile in occident.”
Cine are cat de cat o idée despre afaceri si averi stie ca afacerile la nivel mare se fac la scara internationala si pentru usoara circulatie a capitalului se folosesc bancile occidentale, cele mai rapide si mai sigure, pana la un punct. Punct ce tocmai a fost atins cu sanctiunile occidentale care au confiscat(furat) averile oligarhilor. Pana aici nu este nimic nou,

Dar ceea ce este mai putin stiut de public este faptul ca multe personajele influente si bogate, ca oligarhii din toate tarile sau personalitati bine fasonate de media occidentala sunt doar frontmani-oameni de fatada, care isi cumpara prin activitatea lor filantropica intrarea in anumite tari cu ONG-uri care sunt arme ideologice sau instrumente de ignitie a razmeritelor sociale colorate si chiar crimunali ce doneaza sau vand vaccinuri si medicamente otravitoare sau mutilante pentru populatiile in special din Africa.

Un stat nu poate interveni legal in afacerile interne ale altui stat, dar ONG-urile implantate si finantate de “filantropi” pot exista legal in tarile mai slabe, Putin a regulat situatia destul de clar excluzandu-le din Rusia, iar Victor Orban doar partial, vezi Soros.

Bill Gates a facut din furt si contracte necuvenit acordate o avere care in fapt nu-i apartine lui, ci celor care l-au lansat cu marfa furata, CIA-ul. In aparenta el este miliardarul filantropist, dar in fapt este un criminal manuit de CIA care la randul ei nu da socoteala guvernului SUA ci este si ea o agentie a elitei bankare.

Geoge Soros este si el un infractor financiar care a avut date/informatii din casa date de Rothschield si a dat tunul de schimb valutar lirei sterline care era déjà pe duca si avea nevoie de o scuza plauzibila. Asa ca Soros este si el un agent, frontman al elitei financiare si tot ce face sunt planurile elitei.

Lista poate continua cu zeci de alte personaje si miliardari, dar problema oligarhilor rusi sau chinezi este oarecum deosebita, ei sunt ancore PRIVATE in centrele vitale de comert unde doar particularii, PRIVATII au acces si atunci s-a recurs la PRIVATII oligarhi care sa faca afacerile in nume propriu. Guverne ca al Rusiei si Chinei care au fost mereu izolate de centrele de afaceri mari, chiar si accesul in World Trade Organizatuion – Organizatia Mondiala a Comertului a fost supra conditionat si mereu amanat pana la puctul unde nu mai era relevant, China avea déjà o piata de desfacere imensa si calitatae de membru al WTO nu-I mai aducea nici un avantaj, ci dimpotriva trebuia sa plateasca cotizatia.

Prin acesti oligarhi ca Jack Ma de la chinezescul Ali Baba, China si-a putut dezvolta relatiile necesare. Dar si oligarhii ca si filantropii sunt doar frontmani, oameni de fatada ce servesc unor interese de stat, au a unor entitati oculte.
SUA si bancile occideentale au fost in dilemma sa aplice sanctiuni oligarhilor care in mod indirect afectau interesele ruse sau chineze, dar in acelasi timp afecta increderea altor oameni de afaceri in bancile familiilor.

Au ales sa confiste ca sa se si imbogateasca in dauna celor 2 guverne, iar increderea celorlati nu mai conta in termen lung, caci oricum dolarul este nu in cadere ci in prag de prabusire catastrofala si un pai nu mai poate salva inecatul.
Deci se poate vedea acum usor de ce oligarhii “isi tin averile in occident”.

“ODRASLELE LOR, ale celor fff bogati, isi fac studiile in Vest si nu in Est?”
Aici este cel mai usor de raspuns: Calitatea invatamantului din Est si a celui din Vest.
In est in tari ca Japonia, Korea de Sud, India Rusia, China etc. invatamantul este o chestiune serioasa, aproape sacrosanta si este dificil de accesat la nivelele superioare ale invatamantului datorita rigurozitatii testelor.
Deci cei care nu au nici o sansa sa treaca examenele de admitere in tara lor, fiind copii “ai celor fff bogati” se duc si platesc taxele de invatamant in tarile dezvoltate si in special SUA, la universitati PARTICULARE. Da, in majoritatea universitatilor de stat a tarilor europene nu se platesc taxe de invatamant, dar acolo sunt examene de admitere si nu sunt straini.
Deci accesibilitatea la invatamant este problema si nu ca nivelul invatamantului in tarile occidentale este mai ridicat.

Se poate vedea asta imediat cand te uiti la numarul de patente pe care tarile occidentale si in special SUA le solicita, ca este in cadere libera, pe cand cererea de pantente din tarile de est este in crestere ingrijoratoare si in special din China care este campionul mondial chiar si la numarul comunicarilor stiintifice internationale.

La intrebarea: “DE CE IMITA PANA LA ADULATIE tot ceea ce exista in Vest si peste Balta?” trebuiesc date doua raspunsuri separate.
Primul este ca premiza “adulatie” nu este proprie tuturor celor care adopta o noua cultura pana la cele mai mici detalii dezvaluind confortul intelectual de a se misca lejer si in domeniul acelei culturi, deci este vorba mai mult de sfidare persuaziva.
Al doilea nu spune nimeni ca bogatii si fii lor sunt si destepti, lipsa lor de judecata ii indreapta clar catre copiere si adulare ca sa intre in conformitate, deci nu este ceva gandit ci doar copiat pana la greata.

Daca este sa incercam nivelul valorilor culturilor este destul de dificil si depinde de la ce parametric pornesti.
Istoric este simplu China are o cultura dovedita in scris si artefacte, deci de necontestat, de 5 mii de ani, iar cultura Americana o poti extine celmult pana la Ponce de Leon 1513, care a inceput colonizarea continentului din sudul Americii de nord, La Florida.

Dar oricum motivele imitatiei dezgustatoare nu rezida in aprecierea nivelurilor culturale ci in optiunea unor saraci cu duhul de a parea ceea ce nu sunt.

“DE CE NU FUG IN EST, la singurul coreean obez, atunci cand defecteaza informativ/politic/ideologic?”
Atacul la persoana este o influenta clara a presei iudeice care spala pe multi la creier. Da este obez dar in pofida problemelor endocrine este totusi presedintele unui stat, un om mai valid si mai bine dotat intellectual decut Robinetul Bideu, ca sa va raspund cu aceiasi moneda.
Nu fuge nimeni in Korea de Nord pentru ca nu stiu daca aceasta tara are un program deschis pentru emigrare. Dar daca tot ai asemenea curiozitati este bines a apelezi la ambasada Koreii de Nord.

Sa nu uitam ca sunt destul de multi defectati/fugiti in tarile de est pe care ii stim, in special in Rusia si China-Hainan(regim liber fara vize –daca vrei sa vizitezi minunata China tropicala si nu ai timp sa ceri viza poti zbura direct la Sana sau Haikou, in Hainan, fara viza), dar sunt si multi defectati pe acolo fara ca noi sa ii stim, discretia este necesara si le este asigurata pentru protectia lor.

“DE CE NU PUN PRET PE OM privind constructia mijloacele tehnice de lupta, precum si (mai ales) in aplicarea principiilor si legile luptei armate?”
Intrebarea se bazeaza pe o asumpție personala si nedovedita, caci razboaiele din Siria si Ukraina nu s-au incheiat si informatiile din timpul razboiului nu au de-a face cu adevarul de nici o parte. Dupa razboi adevarul va reiesi la suprafata si se va putea de un raspuns corect. Pana atunci trebuie sa ne limitam la comparatia dintre Iraq si Ukraina unde s-au practicat de atcatori sau nu, “bombardarea tip carpeta” si “shock and awe” shocheaza si anihileaza” ,doua tipuri de lupta si principii ale armatei americane care nu cred ca au avut in vedere si populatia civila din teritoriu, “Pretul pentru om”. Este o intrebare excelenta, demonstreaza esenta atacatorului.

“DE CE MAI IMPORTA DIN VEST tehnologie, masini, haine, multe categorii de alimente … (ma refer la firme nu la locul executiei)? “
Intrebarea este destul de vaga si dificil de inteles, dar voi incerca astfel: daca este vorba de importurile Chinei din vest trebuie spuse doua lucruri.
Primul, balanta de schimb comercial este deficitara in partea Americana sau europeana si China accepta sa importe si ea pentru a o echilibra cat de cat, mai ales ca tarile deficitare o acuza ca nu vrea sa cumpere la paritate, desi nu prea are ce.

In al doilea rand China ca multe alte tari este demult satula de hartia verde care domina comertul international si nu are ce face cu atata hartie si mai accepta si produse occidentale, doar din dorinta de a primi ceva concret si nu doar hartie.
Sa nu uitam ca doar guvernul chiez, fara companiile private sau particulari are investiti in bondurile/actiunile trezoreriei americane peste un trillion de dolari si se pare ca investitia privata este dubla.

Ce sa faca bietii chinezi cu atata hartie, nici nu mai au ce cumpara si de aceea au pornit sa investeasca sume immense de dolari in proiecte precum Drumul Matasii, cel atat de urat de occidentali.

Daca intrebarea se refera la importurile unor tari cu precadere din vest decat din Chian se poate raspunde astfel:
Tarile mici ca Romania nici nu sunt macar lasate sa se uite in vtrina chinezeasca, d’apoi sa mai si cumpere.

Tarile sarace in general care nu au bani si imprumuta de la bancile internationale nu pot face plati de dolari imprumutati catre baci chinezesti si astfel pot cumpara doar marfa occidentala.

Expresia “chinezisme” cu referire la calitatea inferioara a marfii chinezesti nu se mai aplica demult. In fapt importatorii cereau executantilor/fabricantilor sa produca extrem de ieftin si slaba calitate, insa China a refuzat sa mai merga pe acest drum si ascos la piata doar lucruri desi ieftine totusi calitative si vrea ca pana in 2025 toata productia chinezeasca sa fie de conceptie/design, executie, aplicatie si instalatie unde se impune, total si exclusiv chinezeasca.

Aici este punctul critic al razboiului commercial USA – China, faptul ca americanii nu mai pot opri colosul industrial tehnologic si CREATIV al Chinei.
Speculatiile cu nanochipurile sunt singurele speculatii pe care si le mai pot permite americanii si nici asa daca ar fi nu pot opri colosul in desfasurarea lui.

“DE CE MERG LA MONACO sau pe Riviera franceza in loc de Soci?”
Si aici exista mai multe raspunsuri.
Primul este de ordin geographic, rusii nu au un alt punct mai sudic si mai cald decat Soci, la fel de cald ca si Mamaia unde sezonul placut se reduce la 2-3 luni, iulie si august caci nimeni nu vrea sa faca baie in mare in iunie sau septembrie mai ales la extremele acestor luni.
Al doilea, fiind statiune cu sezon limitat nu renteaza investitii prea mari, chiar daca Soci are norocul sa fie si statiune montana, cateodata se poate face si schi, dar tot nu poate atige rentabilitatea unei statiuni de 12 luni pe an.
Un alt motiv al frecventarii este si calitatea si estetica apei mai clara si mai imbietoare in Mediterana decat la Ciornai Mori.
Cat despre fudulia si snobismul specific noilor bogati sunt prrea multe de spus si va las pe dumneavostra sa judecati.

“DE CE VISEAZA TOTI LA VESTUL ANARHIC, decadent in locul Estului autocrat?”
Cred ca visurile gratuite sau cam spulberat cand vestul si-a dat in stamba, dar nostalgia pentru ceea ce a fost odata occidentul mai ramane.
Nu am mai auzit insa pe nimeni sa mai zica ca vrea “o tara ca afara”, dar ma rog lumea e libera sa viseze ce vrea…

Ar trebui sa dezvoltati putin expresia “Estul autocrat” caci nu pre este clara situatia decat daca apelam la informare deformata si rau voitoare a mediei occidentale careia ii suntem si noi abonati.
In functie de clarificarea termenului voi reveni cu raspunsuri.

“DOMNILOR, CEI CU RUSSIA in gura in sculare si culcare, ce elemente socio-morale, economice, juridice, de natură constitutională va atrag in asemenea mod, ca sa nu zic hal?
Aratati-mi o singura democratie autentica in conglomeratul astaafro- asiatic-Sud american aproape cu statut tribal de stat în Sud, Centru si Nord Africa, la care se grefeaza ceva state complet esuate din cauza coruptiei endemice si altele narcomane?”

Pot sa va raspund usor la asemenea intrebari cu O intrebare: cu ce va atrage acum occidentul in pragul prabusirii si in mijlocul deznadejdii generale?
Modul cum caracterizati dumneavoastra statutul si situatia tarilor din afara clubului euro-atlantic dovedesc o amprenta solida a limbajului propagandistic al mediei occidentale.
Daca noi putem mai bine nimeni din tarile “astea afro- asiatic-Sud americane aproape cu statut tribal de stat în Sud, Centru si Nord Africa” nu ne impiedica sa fim mai buni caci toate aceste tari nu mai vor o hegemonie dictata de Pax Americana si nici banii lor calpi.

Daca putem, nu ne impiedica nimeni sa aratam lumii ca suntem cei mai buni in toate, chiar si la intrebari.
Pana una alta politicienii nostri vand tot din casa si se plimba la Monaco, neavand timp de tara, de popor, de idealurile lui, lasand visurile deoparte.

Si mai am o intrebare fireasca si fara vre-un scop ascuns: de unde veniti dumneavoastra cu asemena calificari privitor la statele pe care le pomeniti mai sus?
Sunteti cumva vre-un analist geopolitic, un specialist in drept constitutional comparat, sau orice alt gen de specialist?
Caci ca sa poti trece asa abrupt de la calificarile propagandei occidentale la aprecieri maii obiective cam asta s-ar cere. Eu doar intreb.

“Voi nu vedeti ca RuSSia mai are un pas si va declara ca EA si numai EA este Aleasa Divina sa scoata NAZISMUL si din MOLDOVA LUI ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT?”
Aceasta intrebare insa are meritul ca iese afara din tiparele propagandei occidentale si reflecta mai mult gandirea dumneavoastra personala, extrapoland situatia dincolo de limitele propagandei, daca propaganda ar pute avea limite si reflecta mai mult simtamantul dumneavoastra xenofob.

Rusia nu a afirmat niciodata ca Moldova ar avea nazisti, si cu atat mai putin ca se simte datoare sa curete Moldova de ei.
Este posibil ca Rusia in avantul ei sa treaca bine de Odessa si sa ajunga la malul Nistrului, luand in felul acesta Transnistria. Este un pericol daca consideri ca Transnistria este parte a Romaniei, caci Romania Mare dela 1918 nu avea Transnistria in hotarele ei care ajungeau doar la Nistru.

Pe de alta parte este posibil sa nu pierdem nici ceea ce nu avem deocamdata, caci prin tratative conduse ferm si intelligent de adevarati diplomati se poate stabili o anumita aservire temporara a teritoriului Transnistriei catre Rusia pentru interese strategice, iar dupa un numar limitat de ani sau dupa ce necesitatile strategice nu se mai justifica, teritoriul sa revina deplin la tara mama.

Moldova nu vrea sa lamureasca insa ce tratat a avut cu Rusia si daca a avut vre-o unul, care sa-i permita Rusiei sa-si pastreze o baza militara in Transnistria.

“VOI KIAR NU CREDETI CA I SE VOR SCOATE PANA LA URMA TOATE IFOSELE ASTEA DIN CAP, DE DVORIANSTVO DE GUBERNII? CRIMA ȘI ȘANTAJUL SUB ORICE FORMA NU MAI SUNT DE NIVELUL MILENIULUI3!
***ȘANTAJUL COMBUSTIBILILOR FOSILI A INCETAT CAND PRIMUL MUJIC CU ARMA IN MANA A TRECUT IN UKR!!! ATUNCI A INCEPUT LUNGA SI SPER DEFINITIVA DECADERE A ȚARATULUI FANTOMA SPRE SCLAVIA KINEZA! SA LE FIE DE BINE SI DRUMUL BRUSC COBORÂTOR!
ȘTIU, NATO SI UE NU SUNT PERFECTE, AU FACUT GRESELI, AROGANȚE AU SUBESTIMAT, AU MONOPOLIZAT….AU…AU ETC, ÎNSĂ NU REPREZINTA O ALTERNATIVĂ SI UN MODEL DE URMAT ACEST BRICS, SAU BRICS+, CI DOAR UN CONCURENT!”

Aceste intrebari le consider pur retorice ca sa va ofere posibilitatea dumneavoastra sa le raspundeti adecvat cu xenophobia care va anima.

Concluziile dumneavoatra insa sunt interesante si merita un mic comentariu.
“****Credeti, sustineti ce vreti, eu vreau sa traiesc in lumea libera, bogat, mijlocas sau sarac, nu conteaza!
Asa si-au dorit si inaintasii nostri! Nu stiu daca si ai vostri si/sau voi, dar înclin sa cred ca ai vostri nu si-au dorit asta și pe cașe de consecinta, nici voi!”

Este frumos sa ne dezvaluiti dorintele dumneavoastra oneste si modeste, caci totusi CONTEAZA.
Asumptia asupra ce si-au dorit inaintasii nostri e cam pripita, poate merita o incursiune istorica mai larga de la primii cronicari ai principatelor pana la declaratiile revolutionare ale pasoptistilor, de la interventiile in senatul Romaniei interbelice a le lui Iorga, Nae Ionescu si altii pana la cuvantarile bine puse la punct de altii, ale lui Ceausescu.

Poate ca punandu-le la un loc si alegand cei fasionabil acum ne am alege cu o corola de dorinti si aspiratii nobile si nu doar cu o dorinta spelba si comoda.
Asumptia asupra ce si-au dorit stramosii nostri – deci nu si ai dumneavoastra , asa cu va-ti limitat singur mai sus, este neavenita caci nu sunteti un ghicitor certificat si cu autorizatie de citit in palma.

Stramosii mei au visat si si-au dorit lucruri marete depasind tihna si comoditatea, au LUPTAT chiar pentru Libertate in sensul ei cel mai concret, Independenta si Suveranitate asa ca nu umblati la consecintele unor banuieli nelegitime.

In incheiere insa veniti cu cea mai teribila idée si imi pare bine ca o atribuiti folclorului intelept romanesc:

“STIȚI, ERA O VORBA…: DACA NU PUTEM SA FIM PRIETENI, SA NU FIM MACAR DUȘMANI!”

Este o vorba, un proverb foarte intelept pe care romanii trebuie sa-l inteleaga foarte bine spre ai scoate din ura aceasta xenofoba si a intelege ca rudele si vecinii de granite nu ni’i alegem noi ci asa ni ia dat Dumnezeu.
In fata imposibilei mutatii trebuie sa actionam intelligent cu tact si respect si sa ne facem vecinii aliati, caci de frati bolsevici ne-am lamurit inca de pe vremea lui Dej.

Acest concept da convetuire regional trebuia avut in vedere si de politicienii nostri cand au trecut la facut aliante impotriva naturii: te vrei partener cu un pradator, cu un stat care are la activul sau zeci de tari ingenunchiate si insangerate.
Partener la crima? Unde le-au fost mintile liderilor, daca au si avut ceva minte.

Iau acest proverb ca o promisiune de linistire inteligenta a spiritelor venita chiar din gura unui xenofob.
S-ar pute sa gresesc si sa nu fie chiar xenofobie caci ura orbeste si nu poate veni cu o solutie atat de viabila si de inteligenta ca a dumneavoastra, este poate vorba doar de o amprenta a propagarii ideologice pe care o face media la noi in tara.

Multumesc domnului Iulian Mares,
CD